Νεκρός με το σκύλο του αγκαλιά εντοπίστηκε εργάτης στο Πήλιο – Η ιστορία του άτυχου άνδρα

Με τον σκύλο του αγκαλιά εντοπίστηκε τρεις μέρες μετά τον θάνατό του, ο «Ευτύχας». Ο «Ευτύχας» ήταν ένας 60χρονος υπήκοος Πακιστάν που διέμενε στην περιοχή, ενώ κανείς από τους κατοικούς δεν γνώριζε το κανονικό του όνομα. Πριν από αρκετά χρόνια είχε βρεθεί στο χωριό του Νοτίου Πηλίου και ασχολούταν με τις αγροτικές εργασίες.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινότητα, ενώ την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή με αναρτήση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εικαστικός, Σταμάτης Παπαδήμος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Ο Ευτύχας ήταν ένας καλόκαρδος και φιλήσυχος άνθρωπος (μεσήλικας, ξερακιανός, μετρίου αναστήματος και μαυριδερός) με καταγωγή από το Πακιστάν, που «προσγειώθηκε» στον Πλατανιά πολλά χρόνια πριν, δεν θυμάμαι πόσα. Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε πότε με ένα κινητό στο χέρι για να επικοινωνεί ποιος ξέρει με ποιους στην πατρίδα του, πότε με το σκυλί του και κάμποσα βράδια αρκετά μεθυσμένος, χωρίς όμως ποτέ να γίνει «βάρος». Έκανε κάποια μεροκάματα δεξιά κι αριστερά και γενικά ο Ευτύχας είχε βρει την περπατησιά του όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό κι έδειχνε να του αρέσει η ζωή αυτή.

Φθάνοντας το απόγευμα στον Πλατανιά έμαθα ότι ο Ευτύχας μάς «άφησε». Ήταν 3 ημέρες άφαντος, μου είπαν, αλλά που να πάει το μυαλό των ανθρώπων ότι είχε πάθει κακό… Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού. Η αιτία θανάτου θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση – αυτή την ώρα ο Ευτύχας «ταξιδεύει» για τη Λάρισα μέσα σε ένα μπλε σάκο…

Ευτύχα θα φροντίσουμε το σκυλάκι σου, τον μοναδικό μάλλον πραγματικό φίλο που αφήνεις πίσω σου… Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα σου – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα… Πενθούσε τον πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου που έμενε φίλο του, εσένα.

Αναπαύσου εν ειρήνη…»

TheNewspaper.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις