Πρόκριση με ανατροπή για τον Λεβαδειακό κόντρα στην ΑΕΛ (vids)

Ο Λεβαδειακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ, έκανε το χρέος του και την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Νίκα και Σκβάρκα και πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Λεβαδειακός ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 κόντρα στην ΑΕΛ και με το τελικό 2-1, πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Η ομάδα της Λάρισας μπορεί να προηγήθηκε από νωρίς στο σκορ αλλά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Βοιωτοί είχαν βρει τον δρόμο προς την ανατροπή και στο δεύτερο μέρος απλώς διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Ο Λεβαδειακός τις φάσεις, ο Πεντρόζο το γκολ!

Ο Λεβαδειακός μπήκε από τα πρώτα λεπτά με στόχο να πάρει τα ηνία του αγώνα και στο 4ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Λούα Λούα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σκβάρκα έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΛ απέκρουσε σε κόρνερ. Βέβαια, η απάντηση ήρθε από τον Ογκμπόε δύο λεπτά μετά, όταν ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά είχε προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα.

Τελικά, οι Θεσσαλοί βρήκαν τρόπο να ανοίξουν το σκορ, χάρη στον Πεντρόζο, ο οποίος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ με το δεξί και νίκησε τον Στογιάνοβιτς για το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά την ισοφάριση, όταν ο Λούα Λούα έκανε ακόμα ένα γύρισμα στην περιοχή, ο Σκβράκα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες αλλά το σουτ του σταμάτησε στον Θεοδωρόπουλο. Όλα αυτά πριν καν κλείσουμε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 15′ και ενώ ο Λεβαδειακός είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ο Χάλμοντ σε μία στιγμή από το… πουθενά, γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα του και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με αποτέλεσμα να μην μπει ένα απίστευτο αυτογκόλ.

Ανατροπή πριν το ημίχρονο

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 26′. Ο Λεβαδειακός κέρδισε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Νίκας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να βρει χώρους για δεύτερο γκολ αλλά ο Πέντροζο ήταν εκείνος που απείλησε τον Στογιάνοβιτς με σουτ έξω από την περιοχή.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μουτίνιο βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, με το στήθος έστρωσε στον Σκβάρκα και εκείνος με τη σειρά του, άνοιξε… λογαριασμό με τη φανέλα των Βοιωτών για το 2-1 στο 43′.

Ο Στογιάνοβιτς φώναξε… παρών όποτε έπρεπε

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι και τη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα. Τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Λεβαδειακός προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να φτιάξουν επιθέσεις αλλά χωρίς επιτυχία. Τελικά στο 60ο λεπτό, ο Λούα Λούα εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη πάσα του Μουτίνιο, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 69′ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να έχει την πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο μέρος, με τον Νικολιά να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή και τον Στογιάνοβιτς να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 76′ από την άλλη, ο Πλέγας κατάφερε να βρεθεί απέναντι από τον Στογιάνοβιτς μετά από ωραία πλαγιοκόπηση αλλά το σουτ του σταμάτησε στον πορτιέρε του Λεβαδειακού.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, το μόνο που έκανε ο Λεβαδειακός ήταν να κρατήσει το υπέρ του σκορ, κρατώντας μπάλα και μεταφέροντας την πίεση στην ΑΕΛ, η οποία έψαχνε με κάθε τρόπο να επιτεθεί και να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η ΑΕΛ τελικά άγγιξε την ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία η κεφαλιά του επιθετικού της.

Τελικά αυτό ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, με τον Λεβαδειακός να παίρνει μία σημαντική νίκη και πρόκριση για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (64′ Θ. Παπαγεωργίου), Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου (72′ Μιλτιάδης), Θωμαΐδης, Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς, Όγκμποε.

Λεβαδειακός (Μπέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζιμόπουλος (62′ Μπάχανακ), Παναγιώτου, Νίκας, Χάμοντ (83′ Μεχία), Σκβάρκα, Λούα Λουα (73′ Τόρο), Μουτίνιο, Δούμτσιος (83′ Τσιριγώτης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις