Πρόκριση για την “ελληνική” ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ (vids)

Ο στόχος επετεύχθη για την ΑΕΚ. Η Ένωση παίζοντας με εκτεταμένο ροτέισον στη βασική ενδεκάδα ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα που παρατάχθηκε και αυτός με αλλαγές και συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αισίως η Ένωση «τρέχει» σερί πέντε νικών σε Superleague και Κύπελλο μετά την ήττα στη Λεωφόρο με 2-1 από τον Παναθηναϊκό και «τρία στα τρία» στην OPAP Arena μετά το 4-1 επί του Ιωνικού και το 1-0 επί του Ατρόμητου για το πρωτάθλημα.

Με εκπλήξεις και αλλαγές η 11άδα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με αλλαγές και εκπλήξεις κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος τους Σιντιμπέ και Μήτογλου. Έβαλε βασικό τον Κώστα Γαλανόπουλο ανταμείβοντας τον για τη σκληρή δουλειά που ρίχνει στα Σπάτα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποίησε τον Κοσίδη. Επίσης επανέφερε τον Γιώργο Τζαβέλλα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο χέρι από το ματς με τον Παναιτωλικό. Επί της ουσίας ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε φουλ ροτέισον. Επίσης εκείνο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι το γεγονός πως ο Αλμέιδα επέλεξε να χρησιμοποιήσει πέντε Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα.

Από την άλλη ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με κράμα βασικών-αναπληρωματικών, με δεδομένο πως για τους Ηπειρώτες ακολουθεί ο «τελικός» πρωταθλήματος με τον Ιωνικό στην Νίκαια.

Προβάδισμα με Κοσίδη, ευκαιρίες με Μάνταλο

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτος στο ματς. Οι Γιαννιώτες βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση από λανθασμένο διώξιμο του Στάνκοβιτς με τον Παμλίδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Και αφού εκεί δεν έγινε ο αιφνιδιασμός, η ΑΕΚ κυριάρχησε άμεσα και έφθασε στο γκολ πολύ γρήγορα με τον Κοσίδη. Ο 20χρονος στράικερ πήρε το ριμπάουντ στο σουτ του Αραούχο και με πλασέ έκανε το 1-0 για την Ένωση. Ο Κοσίδης κατάφερνε να πετύχει το παρθενικό του τέρμα με την πρώτη ομάδα της Ένωσης.

Το 1-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να ελέγχει τον ρυθμό του και τον ΠΑΣ να προσπαθεί κυρίως στο τρανζίσιον να βρει τη φάση για το γκολ ισοφάρισης. Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει στο 16′ με τον Χατζισαφί να παρεμβαίνει καίρια.

Και στο 22′ η Ένωση άγγιξε το 2-0 με κεφαλιά του Μάνταλου. Ο διεθνής χαφ βρέθηκε σε καίρια θέση έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χατζισαφί με τον Αθανασίου να διώχνει. Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έψαχνε το δεύτερο γκολ, το οποίο άγγιξε στο 32′ ο Σέρχιο Αραούχο.

Ήταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Μάνταλου που βρήκε τον κάπτεν της ΑΕΚ, ο οποίος με διαγώνιο τελείωμα από δύσκολη θέση απείλησε την εστία του Αθανασίου. Το 1-0 παρέμενε με τον Μάνταλο να έχει στο 40′ ακόμη μία καλή κεφαλιά στην καλοζυγισμένη σέντρα του Ελίασον. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Άνευρη στο β’, «καθάρισε» με πέναλτι του Μάνταλου

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΣ βγήκε από το καβούκι του και πίεσε ψηλά σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με τους Γιαννιώτες να μένουν «ζωντανοί» στο ματς χωρίς, ωστόσο, να απειλούν.

Και στο 60′ με την εικόνα της ΑΕΚ να μην είναι καλή μπήκε στην εξίσωση ο κόσμος που δεν σταμάτησε το τραγούδι. Η Ένωση ήταν άνευρη με τον ΠΑΣ να είναι εμφανές πως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας δύο καλές στιγμές με Ριένστρα (64′) και Ροσέρο (65′).

 

Στο ποδόσφαιρο, όμως, αρκεί μία στιγμή. Και έτσι στο 66′ ήρθε το 2-0. Ο Ελίασον κέρδισε πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τον ΠΑΣ, σε μονομαχία Ελίασον-Καραχάλιου με τον Μάνταλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να δίνει αέρα δύο γκολ στην ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε. Έψαξε και το 3ο γκολ που θα μπορούσε να έρθει στο 79′ στην πλασεδάρα του Αραούχο ή στις καθυστερήσεις στο πλασέ του Γκατσίνοβιτς έπειτα από μπαλιά του Λιβάι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον), Ελίασον (72 Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Μάνταλος, Κοσίδης (72′ Λιβάι Γκαρσία).
ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ (19′ λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα (57′ Ροσέρο), Παμλίδης (57′ Λώλης), Φοφανά (76′ Μπάλαν), Ριένστρα (76′ Κιάκος), Μπαγκαλιάνης, Λιάσος.
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδία)
Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαΐα), Ψαρρής (Ζάκυνθος)
4ος: Βάτσιος (Δ. Αττική)
Κίτρινες κάρτες: 74′ Γαλανόπουλος, 82΄Αραούχο – 60′ Λώλης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις