«Η μόνη καθαρή ομάδα είναι τα Τρίκαλα»

Θέση στα όσα έχουν συμβεί στο διάστημα των δύο μηνών όπου ο ίδιος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Τρικάλων, πήρε ο Σταύρος Ψιμουλάκης με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (14/4). Ο Ηρακλειώτης κόουτς αναφέρθηκε τόσο για το εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στα Χανιά, στην παρουσία του Χρήστου Γιαλιά, ενώ μεταξύ άλλων απεύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και στήριξης του κόσμου προς τον ίδιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μόνη ομάδα που είναι καθαρή είναι τα Τρίκαλα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Κλείνοντας σήμερα 2 μήνες όπου έκρινα σκόπιμο ότι είναι μια ευκαιρία να γίνει μια μικρή ανασκόπηση για την πορεία της ομάδας. Όταν είχα έρθει σας είπα ότι δεν ήρθα για να κάνω δημόσιες σχέσεις αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να κάνω και εγώ τον απολογισμό μου και να δούμε που βρισκόμαστε. Θα γίνει μια άλλη τέτοια συνάντηση στην λήξη του πρωταθλήματος να δούμε τι καταφέραμε και αν πετύχαμε. Έχω μερίδιο ευθύνης γιατί θα μπορούσα να κάνω 8 στα 8. Η ομάδα έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα μέσα στην έδρα της Κέρκυρας. Όλα θα ήταν προς το καλύτερο αν σε εκείνο το παιχνίδι είχαμε στοχεύσει σωστά. Μέσα από τα προβλήματα μας παλεύουμε έντιμα να κάνουμε μια βαθμολογική συγκομιδή να είμαστε κοντά στον στόχο. Αλλού τα καταφέραμε αλλού όχι. Προχθές στο παιχνίδι των Χανίων που είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν ευτυχήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα , στην τελευταία φάση του αγώνα. Κατέμέ είναι οφσάιντ αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αδράνεια που δείξαμε εκείνη την στιγμή και στερήσαμε απο την ομάδα 2 πόντοι. Ακόμη και Λαμία στοχεύει στην 3η θέση. Δεν θα αναφερθώ στην απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχαμε από την πλευρά της διαιτησίας. Απαράδεκτη. Έγινα προσωπικά στόχος και εγώ.Μάλλον στοχεύσαμε και μένα. Μάλλον και εγώ τους είμαι πρόβλημα σου λέει μπορεί ο κοντός να μας κάνει πρόβλημα. Ίσως και αυτή ήταν μια μέθοδος να μας βγάλουμε από τον ρυθμό του αγώνα.
Δεν δικαιολογούμαστε για την τελευταία φάση και τα παιδιά χάσανε και την αυτοσυγκέντρωση τους. Γίναμε αποβολές που δεν δωθήκανε. Ότι ήταν να πάρουμε το πήραμε. Τι κάνουμε από δω και πέρα. Η συγκομιδή που έχουμε κάνει μέχρι τώρα ίσως να ήταν πολύ ωφέλιμη αν είχαν σκοντάψει και οι πρωτοπόροι . Αυτό που βλέπετε κάθε Κυριακή, βλέπω και εγώ. Εμείς έχουμε μόνο τον τρόπο και όχι το κόλπο. Αλλά η ομάδα προσπαθεί.Έχει την εντιμότητα και το μέταλλο να παλέψει μέχρι το τέλος. Θα δείξει η 4αδα των αγώνων που ακολουθεί. Η 3η θέση θα παιχθεί μέσα στον Απόλλωνα. Έχουμε ηθική υποχρέωση, απέναντι στον πρόεδρο, απέναντι στον κόσμο, απέναντι στην βαρύτητα της φανέλας και της ιστορίας της να δώσουμε την μάχη .
Έγιναν λάθη. Είναι λάθη που δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε αυτή τη στιγμή και να πάρουμε πίσω τους πόντους που χαθήκανε. Να δώσουμε σε αυτό τον άνθρωπο. Αφού η ομάδα έχει απομακρυνθεί από τον στόχο γιατί αυτός είναι συνεπής. Εγώ θα έλεγα κακός. Προχθές ο πρόεδρος τους έδωσε συγχαρητήρια και μπράβο. Εγώ θα έβαζα ένα μισθό πρόστιμο και θα έβαζα άλλο μισό πρόστιμο με την Ζάκυνθο. Όταν ο πρόεδρος είναι συνεπής υπάρχει ένας εφησυχασμός. Ο πρόεδρος περιμένει περισσότερη ανταπόκριση από τα παιδιά και απο τον κόσμο να τον αγκαλιάσει και να του δώσει τη δύναμη και του κουράγιο. Βλέπει και κατανοεί ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ξέρει τα όποια λάθη γίναν. Κάποιες επιλογές δεν βγήκανε. Περίμενε περισσότερα πράγματα. Δεν είπε φεύγω απο πρόεδρος των Τρικάλων. Είπε φεύγω αν δεν καθαρίσει το τοπίο στο ποδόσφαιρο. Το αγαπάει αυτό που κάνει και έχει φιλοδοξίες. Αν τον αγκαλιάσετε και εσείς και βρεί την δύναμη να κάνει μια ανασκόπηση πόσα λάθη και γιατί γίναν, να γίνουν το χρόνου λιγότερα λάθη θα έχει καλύτερη τύχη Είναι μια ομάδα με ειδικό βάρος και τρομερό κόσμο. Αυτή η πόλη ζει για το ποδόσφαιρο. Με την όποια κριτική κάνει ο καθένας. Είμαι ο πρώτος που φταίω. 3χ8=24. Έγω έφερα 17.. Δεν με νοιάζει γιατί έχασα στην Κέρκυρα, έχασα. Και με χίλια προβλήματα. Δυστυχώς έχω κάνει 17 πόντος. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε μέχρι το τέλος.

Για τον Αχαρναϊκό: Άλλαξα νοοτροπίες, άλλαξα ταχύτητα, άλλαξα τακτική αλλά ο χρόνος είναι λίγος. Κάθε παιχνίδι “καίει”. Το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών για εμάς. Αυτοί θα έρθουν χωρίς άγχος. Είναι μια ομάδα που τη σέβομαι, την γνωρίζω χρόνια , δεν πέφτει εύκολα στο καναβάτσο, ξέρει να κάνει άμυνα, ψηλά παιδιά, δυνατά παιδιά, τρώει δύσκολα γκολ. Έχουν ένα μικρό πρόβλημα ως προς την δημιουργία. Ξέρουμε ότι θα μας βάλουν δύσκολα, πρέπει όμως να βρούμε τον τρόπο να τη ρίξουμε στο “καναβάτσο”. Αν είχαμε πάρει στα Χανιά το τρίποντο , θα στοχεύσαμε και την 2η θέση. Με τα αν ομελέτα δεν κάνεις. Ευχαριστώ τον κόσμο .

Για την συνέχεια: Σέβομαι αυτή την ομάδα. Να ξέρετε κάτι όμως. Μια ομάδα προίκα βαθμολογική χτίζει στον πρώτο γύρο, όταν δεν καίνε τα παιχνίδια, στο 2ο γύρο ξεκινάνε τα πάρε δώσε πάνω από το τραπέζι, κάτω απο το τραπέζι. Στον 1ο γύρο η ομάδα έχασε 9 πόντους εντός και αυτοί οι πόντοι πονάνε. Εντός δεν θέλω να χάσω κανέναν. Έχασε 23 πόντους, 24. Και αυτοί στοίχησαν. Όλοι. Την ευθύνη την έχω το τελευταίο δίμηνο. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Ενδεχομένως γίνανε λάθη στις μεταγραφές. Κάποιες βγήκανε, κάποιε όχι. Εδώ υπάρχουν συμβόλαια που δεν υπάρχουν στην Superleague. Για αυτό είμαι επίμονος. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι και οι παίκτες και εγώ και ο πρόεδρος. Αν έκανε λάθος το έχει πληρώσει. Οφείλουμε όλοι να τον αγκαλιάσουμε και να του δώσουμε δύναμη. Ο πρόεδρος είχε δίκιο όταν έλεγε πρώτη θέση, γιατί ξέρω τα θέλω του αλλά δεν του βγήκανε κάποια πράγματα. Η Τσέλσι κάνει εκατομμύρια , εκατομμυρίων δαπάνη και βλέπετε τι γίνεται. Στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Μια ομάδα χτίζεται βήμα, βήμα. Όταν ήρθα εδώ είδα ότι όλοι βιάζονται με πρώτο τον πρόεδρο μου. Δεν χτίζονται έτσι οι ομάδες. Θέλει υπομονή, επιμονή. Υγεία μέσα και έξω απο τα αποδυτήρια. Θέλει αλήθειες. Και όχι την καραμέλα. Και τώρα έχουμε 10 παίκτες με όριο καρτών. Έχουμε παίκτες στο τιμ χωρίς βοήθειες. Φαγιέ, Κουμπαρούλης, Αρσενίεβιτς, Λαμπάκης, Κοντοδήμος,Κουατέ. Όλοι αυτοί 2500,3000 χιλιάδες το μήνα. Συμβόλαια, σπίτια , ΙΚΑ. Δεν τους έχω τους παίκτες αυτούς για διάφορους λόγους. Υπάρχουν προβλήματα. Φορτωμένο το απουσιολόγιο. Αλλά έχω πει με 17 , με 17. Να πάμε παλικαρίσια, μέσα από τη γραμμή. Έξω απο τις γραμμές κάποιοι άλλοι πίνανε μπύρες και τρώγανε πίτσες στην Σούδα.

Για το μήνυμα προς τον κόσμο: Πρέπει να γίνει μια συσπείρωση από όλους.Και από τον κόσμο, να βοηθηθεί η ομάδα και να στηριχθεί ηθικά ο πρόεδρος. Έβγαλε ένα παράπονο προς τα έξω ο πρόεδρος ότι παλεύει με τα θηρία. Δεν έχει και άδικο. Να συμπαρασταθούμε όλοι.Ίσως ο στόχος της 3ης θέσης να δώσει και άνοδο. Να μην πετάξουμε λευκή πετσέτα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Πάνω από κάθε προπονητή. Έκρινα σωστό μετά από 2 μήνες να κάνω ένα απολογισμό των λαθών μου . Χθες η ομάδα πληρώθηκε εξ’ολοκλήρου, άπαντες και δεν έχει πέσει ένα ευρώ πρόστιμο. Αυτός ο άνθρωπος που πληρώνει και ματώνει έστω ηθικά πρέπει να τον αγκαλιάσουμε. Ήξερε που ήρθε να επενδύσει. Αν η ομάδα ήταν στην 1η θέση θα είχε 12.000 κόσμο. Με τον τρόπο μας να του δώσουμε το κουράγιο να συνεχίσει σε αυτή την ομάδα. Δεν ζήτησε από κανέναν τίποτα. Μόνος του με όλους. Με παρασκήνιο, θηρία. Ήρθαν παίκτες με μεγάλα βιογραφικά. Προς θετική κατεύθυνση του σκέφτηκε. Να του δώσει τη δύναμη ο κόσμος να παραμείνει στο σύλλογο. Να φέρει ένα προπονητή, αν αυτό φταίει να λέγεται Μουρίνιο, να μπούνε κόκκινες γραμμές να γίνονται λιγότερα λάθη. Για να κάνει ένα βήμα παραπάνω αυτή η ομάδα.

Η μόνη ομάδα που είναι καθαρή είναι τα Τρίκαλα. Εμείς στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε υποχρεωμένοι να το κυνηγήσουμε. Μαγκιά είναι να μείνει εγώ μένω και έφορας δεν έχω πρόβλημα. Όταν λες σε όλα μπράβο βλέπεις την καραφλή με μαλλιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις