Παραμένει αήττητος στα φιλικά ο Ολυμπιακός Β. “όρθιος” και με Πιερικό

Αήττητος συνεχίζει στα φιλικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σήμερα το απόγευμα στην Κατερίνη τον Πιερικό με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Το βολιώτικο συγκρότημα ήταν καλύτερο μέχρι το 70’ έχοντας ορισμένες καλές στιγμές στην επίθεση, η ανασταλτική του λειτουργία ήταν εξαιρετική, κρατώντας εύκολα τα μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πιερικός ανέβασε την απόδοσή του, είχε δοκάρι στο 80’ με την Μηλόπουλο, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 0-0.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Σάκης Θεοδοσιάδης δοκίμασε δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Ακριβόπουλο και Παπαϊωάννου, οι οποίοι συνεργάστηκαν πολύ καλά, με τον πρώτο να έχει θετικότατη παρουσία. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καβουσάκης, ενώ δεν επεφύλαξε εκπλήξεις ο προπονητής του Ολυμπιακού στα άκρα της άμυνας, με τους Λάμπο (δεξιά) και Θεοδωρόπουλο (αριστερά) να ξεκινούν στο βασικό σχήμα.

Η τετράδα στη μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Κόλα, Κυρίτση, Αναστασίου και Σκοπελίτη, ενώ προωθημένοι ήταν οι Διαμαντόπουλος και Ντινιωτάκης.

Από πλευράς Πιερικού ο Λεωνίδας Μπίλης επέλεξε σχήμα με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκάρας, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κυπαρίδης και στο αριστερό ο Πιτσόλης. Οι Χατζηκωνσταντίνου και Τουλίκας ήταν οι δύο στόπερ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Πιτσόλης και Έντριτ. Μεσοεπιθετικά από τα άκρα κινούνταν οι Μαυρίδης και Σπαρτιάτης, με τον Κατσιαμήτα να έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο, πίσω από τον Κατσαμάγκα που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Χωρίς κλασικές ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο
Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε να επιδείξει κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Φρόντιζαν να έχουν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, με το ασφυκτικό πρέσινγκ να εμποδίζει τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν επιθετικά.

Ο Πιερικός με εξαίρεση ένα πολύ καλό σουτ του Κατσαμάγκα στο 16’, όταν βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Καβουσάκη, σπαταλώντας την ευκαιρία και σουτάροντας άουτ, δεν είχε να επιδείξει κάποια άλλη καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε ορισμένες καλές στιγμές επιθετικά, δίχως όμως να χάσει κάποια κλαστική ευκαιρία για γκολ. Δύο σουτ του Κόλα στο 18’ (κόντραρε στον Τουλίκα και κατέληξε κόρνερ) και στο 27’ (άουτ) ήταν οι καλύτερες στιγμές των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης, ένα αδύναμο σουτ του Σκοπελίτη στο 32’ δεν ανησύχησε τον Γκάρα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό να είναι πάντως, πιο απειλητικός μέχρι το 70’. Στη συνέχεια ο Πιερικός πίεσε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» και είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς με τον Μηλόπουλο να σημαδεύει το δοκάρι του Βρονταρά.

Στο 54’ ο Ντινιωτάκης μετά από πάσα του Σκοπελίτη σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 57’ μετά από οργανωμένη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, ο Σκοπελίτης επιχείρησε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να αποκρούει την μπάλα.

Στο 64’ ο Ντινιωτάκης ύστερα από ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 67’ ο Διαμαντόπουλος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ προ του Μητακίδη σε σέντρα του Νικολαΐδη.

Ο Πιερικός «άγγιξε» το γκολ στο 80’ όταν ο Παπαδόπουλος βρήκε ωραία τον Μυλόπουλο, αυτός επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Βρονταρά.

Στο 88′ σε σουτ του Κατσαβάκη έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 92′ ο Σκοπελίτης εκτέλεσε φάουλ και ο Μυλωνάς με σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (άουτ)

Στη τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Πιερικός στο 93′ απείλησε το τέρμα του Ολυμπιακού, όμως ο Βρονταράς έκανε διπλή απόκρουση σε προσπάθειες παικτών των γηπεδούχων, κρατώντας το 0-0.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γκάρας, Κυπαρίσσης (52’ Δεληγιάννης), Χατζηκωνσταντίνου, Τουλίκας, Πιτσόλης, Έντριτ, Κατσαβάκης, Σπαρτιάτης (60’ Χρ. Παπαδόπουλος), Μαυρίδης (65’ Μυλόπουλος), Κατσιαμήτας (62’ Νικολαΐδης), Κατσαμάγκας (62’ Μητακίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης (70’ Βρονταράς), Λάμπος, Θεοδωρόπουλος (45’ Κατσαγεωργίου), Παπαϊωάννου, Ακριβόπουλος (73’ Παπαδήμος), Κυρίτσης (68’ Καμπέρης), Κόλα (75′ Μυλωνάς), Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος (83’ Καρατσόλης), Ντινιωτάκης (89′ Σταμπουλής), Αναστασίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις