Φουλάρει για τίτλο ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη (vids)

Ο Άρης κατέβηκε με στόχο να κόψει βαθμούς στον πρωτοπόρο, το VAR ακύρωσε ένα… άκρως αμφισβητούμενο γκολ αλλά στο 90’ η Λεωφόρος του αλύγιστου Παναθηναϊκού εξερράγη. Γκολ Σπόραρ και τέζα όλοι!

Δεν κωλώνει πουθενά ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε και τον Αρη (1-0) απόψε στη Λεωφόρο σ’ ένα ματς θρίλερ, χάρη σε γκολ του Σπόραρ με καρφωτή κεφαλιά στο 90+1’, έκανε το «εννιά στα εννιά» και ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ 28 χρόνων της αρμάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα (1994-95)!

Οι πράσινοι διαχειρίστηκαν ένα κάρο αναποδιές, είδαν να ακυρώνεται γκολ που πέτυχαν, τον Αϊτόρ να αποχωρεί τραυματίας δύο λεπτά αφότου μπήκε στο ματς και επιβεβαίωσαν ότι, αν μη τιο άλλο, έχουν καρδιά και χαρακτήρα νικητή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασιστικά στο ματς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο κατάφερε να δημιουργήσει τρεις υποσχόμενες ευκαιρίες. Στο 2’ το σουτ του Τσέριν έξω από την περιοχή κόντραρε στον Φαμπιάνο και πέρασε εκατοστά δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 10’ ο Παλάσιος έβγαλε συρτή σέντρα προς τον Ιωαννίδη που πλάσαρε με μία επαφή άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (12’) ο Τσέριν είδε την κάθετη στον Χουάνκαρ που γύρισε έξοχα τη μπάλα προς τον Μπερνάρ, ο οποίος έκανε την ντρίμπλα και πλάσαρε προς την εστία με τον Κουέστα να αποκρούει σωτήρια.

Ο Αρης έφτασε κοντά στο γκολ για πρώτη φορά στο 15’, με τον Ιτούρμπε να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σάντσες και να εφορμά προς την περιοχή του Μπρινιόλι, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Σένκεφελντ. Η ευκαιρία αυτή έδωσε αυτοπεποίθηση στους κιτρινόμαυρους, που απέκτησαν τα ηνία του ματς για ένα διάστημα, με τον Σένκεφελντ να σώζει με το κεφάλι (!) συρτό σουτ του Ματέο Γκαρσία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ιτούρμπε (17’).

Ο Βέρμπιτς στο 22’ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όμως το ανάποδο ψαλίδι που έκανε στη σέντρα του Σάντσες έστειλε τη μπάλα εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκαριών. 
Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του ματς στο πρώτο ημίχρονο, καθώς από το 25’ και μετά ο ρυθμός έπεσε αισθητά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς πήγε να γίνει ροντέο, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ετέμπο στον Βέρμπιτς, με τον Πέρεθ να σπρώχνει τον Ιτούρμπε, τον Ιτούρμπε να απωθεί τον Ισπανό και τους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται μαλλιά κουβάρια.

Στο 67’, μετά από σύγχυση στην άμυνα του Αρη από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Μπερνάρ πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Ενκουλού και κατέληξε στα δίχτυα προκαλώντας πανδαιμόνιο στη Λεωφόρο.

Αλλά ο διαιτητής πήγε στο VAR και κατόπιν το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς.

Στο 79’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ, ωστόσο η κεφαλιά του Βέρμπιτς πέρασε άουτ.

Στην επόμενη φάση ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Αϊτόρ όμως αυτός τραυματίστηκε στο γόνατο σε μία ανύποπτη στιγμή δύο λεπτά αργότερα (!) κι έγινε αλλαγή στην αλλαγή.

Ωσπου στο 91’ ο Βέρμπιτς εκτέλεσε άψογα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σπόραρ με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (1-0) με τη Λεωφόρο να παίρνει… φωτιά!
Τρία λεπτά αργότερα, ο Πάλμα αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για «δολοφονικό» μαρκάρισμα με τις τάπες στον Τσόκαϊ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (79’ Αϊτόρ, 83’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ), Βέρμπιτς.

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου /4-2-3-1): Κουέστα, Εμπακατά (80’ Ντιοπ), Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μαζικού, Νταμπό, Ετέμπο, Οντουμπάγιο, Ματέο Γκαρσία (90+1’ Πίρσμαν), Ιτούρμπε (63’ Γκρέι), Ζερβίνιο (62’ Πάλμα).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις