Λίγες ώρες απομένουν για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου (Σάβ. 16/04)

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, και το Σάββατο ο Βόλος υποδέχεται τετραψήφιο αριθμό δρομέων από όλη την Ελλάδα που θα κατακλύσουν τους δρόμους από τη παραλία του Βόλου μέχρι τις Αλυκές τρέχοντας στον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου 21,1 χιλιομέτρων, όπως και στον 23ο Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων, προτάσσοντας το μόνιμο σύνθημα του αγώνα, Τρέχουμε για την Υγεία.

Οι περισσότεροι δρομείς έρχονται οικογενειακώς, με συνέπεια ο Βόλος και η Μαγνησία να αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη χάρη στη σημαντική ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα ξενοδοχεία της πόλης μας, σε συνδυασμό και με τις σχολικές εκδρομές, είναι κλεισμένα για το Σαββατοκύριακο, και δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα δωμάτια.

Ταυτόχρονα βέβαια θα τρέξουν και πάρα πολλοί συμπολίτες μας, εκπροσωπώντας όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας. Δεν λείπουν όμως και αυτοί που θα στερηθούν την αγωνιστική συμμετοχή που θα ήθελαν να έχουν τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Βόλου, και ο λόγος είναι η ενεργοποίησή τους στους εθελοντές, οι οποίοι μαζί με τη βοήθεια όλων των φορέων και προσφέροντας την εμπειρία τους από τη διεξαγωγή αγώνων, είναι απαραίτητοι για την άρτια διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας.

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, και έτσι είναι ευκαιρία να δούμε μερικά στοιχεία για τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το απόγευμα. Στον Ημιμαραθώνιο 21,1 χιλιομέτρων γράφτηκαν 600 δρομείς, εκ των οποίων μάλιστα οι 80 είναι γυναίκες, διπλάσιες από πέρυσι. Όλες στον τερματισμό θα παραλάβουν από μια ανθοδέσμη, όπως καθιέρωσε από πέρυσι πρωτοτυπώντας ο Ημιμαραθώνιος Βόλου. Ο μεγαλύτερος αθλητής που θα μετέχει είναι ο γνωστός σε όλους τους δρομείς Ιούλιος Άμποτ από τον ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης, γεννηθείς το 1941. Οι μικρότερης ηλικίας που γράφτηκαν, έχουν γεννηθεί το 1997 καθώς στον Ημιμαραθώνιο δεν μπορούν να αγωνιστούν ανήλικοι. Η μεγαλύτερη γυναίκα που θα τρέξει είναι από τη Θήβα γεννηθείσα το 1954, και η μικρότερη έχει έτος γέννησης το 1997.

Όσο για τις πόλεις από όπου θα έρθουν οι αθλητές, είναι αναρίθμητες. Εκτός από τον Βόλο, Νέα Ιωνία και όλη τη Μαγνησία (Αλμυρός, Βελεστίνο, Αγριά, Άλλη Μεριά, Νέα Αγχίαλος, Στεφανοβίκειο, Κανάλια, Αλόννησος), οι δηλώσεις έρχονται από τις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Λαμία, Θήβα, Λεπτοκαρυά, Φάρσαλα, Αγιά, Ελασόνα, Ζάππειο Λάρισας, Παλαμάς, Πολύκαστρο, Ποντοκόμη, Πτολεμαϊδα, Πύργος, Σέρρες, Σπερχειάδα, Κιάτο, Κιλκίς, Κοζάνη, Αίγιο, Χαλκίδα, Αμαλιάδα, Βέροια, Γιαννιτσά, Γλύφα, Δράμα, Γουμένισσα, Κορινός, Λαγοράχη, Μακρακώμη, Νέα Μουδανιά, Νέα Τραπεζούντα, Παλαιό Φάληρο, Αιγάλεω, Χολαργός, Καλλιθέα, Νέα Μάκρη, όπως και ο Κώστας Μποτόπουλος, κάτοικος της πόλης του Μαραθώνα όπου γεννήθηκε το αγώνισμα.

Στον Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων, αγώνα και για όλη την οικογένεια, δήλωσαν συμμετοχή 600 αθλητές, εκ των οποίων οι 297 γυναίκες. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, η διοργάνωση αύξησε τον αριθμό συμμετοχών από 400 που είχε αρχικά ορίσει. Στον αγώνα αυτό ο μεγαλύτερος σε ηλικία που θα τρέξει γεννήθηκε το 1941 και ο μικρότερος το 2013, 2014, 2015. Κάποιοι γονείς θα τρέξουν με τα παιδιά τους Εκτός από τον Βόλο και τη Μαγνησία, συμμετοχές υπάρχουν παρά τη μικρή απόσταση, από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Λαμία, Τύρναβο, Άρτα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λιβαδειά, Κιάτο, Πειραιά, Παλαμά, Πολύγυρο.

Για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας παιδιών, ηλικίας ως 12 ετών. Οι εγγραφές θα γίνονται επιτόπου στη παραλία του Βόλου.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι Βόλου θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής μόνο τη Παρασκευή 15 Απριλίου (στη παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ώρες 17.00 – 20.00) για να αποσυμφορηθεί η γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Το Σάββατο πακέτα συμμετοχής θα παίρνουν μόνο οι αθλητές από τις περιοχές εκτός Βόλου και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της ΕΠΦΑ.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι:

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΙΚΕΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Cyta
ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Saucony
Pharmnet
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ζαγοριν
Καρακατσάνης
Φιλομήλα
Puppets
Ταμπακιώτης
Peugeot
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Aspirina
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Β.Καραλης
Portaria hotel
Άνθη Κλόντζα
Γυμναστήριο GRE.A.T
Ζαχαροπλαστείο Μπάμπης
Τυπογραφείο Σάμιος

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Θα βοηθήσουν επίσης οι:

Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού Τμήματος
Σύλλογος Φοιτητών Φυσικής Αγωγής
Εξωραιστικός Σύλλογος Νέων Παγασών Αργοναύτες
Εξωραιστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου
Ποδηλατικός Σύλλογος Άκρατος

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

Η διοργάνωση παρέλαβε τα μπλουζάκια και τα μετάλλια που θα λάβουν οι αθλητές, τα οποία και παρυσιάζει:

fdk

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου ανακοινώνει, ότι κατόπιν άδειας των αρμόδιων αρχών, οι παρακάτω δρόμοι θα είναι κλειστοί από κυκλοφορία οχημάτων το προσεχές Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρες 16.30 ως 20.00 για την ασφαλή τέλεση του αγώνα:

Οδός Αργοναυτών,

Οδός Πυράσσου από τα “ψαράδικα” μέχρι την οδό Μητρ.Γρηγορίου (από ώρες 17.00 ως 18.00 θα είναι κλειστή μέχρι την οδό Αγχιάλου),

Οδός Μητρ.Γρηγορίου,

Οδός Ναυαρχ.Βότση,

Οδός Ελασσόνος (όλοι αυτοί οι δρόμοι, από το ύψος της οδού Πυράσσου και κάτω),

Οδός Λαχανά (από το ύψος της οδού Αλμυρού και κάτω)

Οδός Αλμυρού για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ,

Οδός Αρ.Ζάχου για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ,

Οδός Αλαμάνας από το ύψος του ΚΤΕΛ και κάτω, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο διαμορφωμένος ποδηλατόδρομος που οδηγεί στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Όλος ο παραλιακός δρόμος Πευκάκια-Αλυκές.

Στον δρόμο του Αγίου Στεφάνου μετά τις Αλυκές, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται ελεγχόμενα με πολύ χαμηλή ταχύτητα, και με προτεραιότητα στους αθλητές.

Επιπροσθέτως από ώρα 17.00 ως 18.00 θα είναι κλειστή και η οδός Αλμυρού από το ύψος της οδού Αγχιάλου μέχρι την Αργοναυτών. Την ίδια ώρα θα είναι κλειστή και η οδός Αγχιάλου για ένα οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Πυράσσου και Αλμυρού.

Σε όλους τους παραπάνω δρόμους απαγορεύεται επίσης τις ώρες αυτές να βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα. Ζητούμε τη μεγάλη προσοχή των οδηγών, και τη κατανόηση στις υποδείξεις των ανδρών της Τροχαίας, του Λιμενικού και των εθελοντών, ακλουθώντας τους εναλλακτικούς δρόμους.

Ο αγώνας προσελκύει εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στον Βόλο και τη Μαγνησία με τις οικογένειες τους, με συνέπεια ο 2ος Ημιμαραθωνίος Βόλου να αποτελεί τη καλύτερη διαφήμιση για τη περιοχή μας. Εφόσον ο αγώνας αποσπάσει θετικές κριτικές, κάθε χρονιά θα προσελκύει ακόμη περισσότερους αθλητές, και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου τόσο στη παραλία όσο και στα μέρη από όπου περνά η διαδρομή, καθώς και να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τους δρομείς.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις