Τακτικοί δικαστές στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ή… “GRexit”

Το κύπελλο θα επαναρχίσει – πιθανόν και με φιλάθλους -, το «Grexit» θα αποφευχθεί, το κλιμάκιο της FIFA θα αφιχθεί στις 21/4 για να θέσει υπό επιτήρηση της λειτουργία της ΕΠΟ, αλλά από την επίτευξη της συμφωνίας έως την ολοκλήρωσή της υπάρχει απόσταση και κυρίως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, που, υπό συνθήκες, μπορεί…

…να πυροδοτήσουν απρόβλεπτε εξελίξεις.
H πρώτη απόκλιση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αφορά το χρονοδιάγραμμά της. Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιθυμεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαϊου να έχει ψηφιστεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ η απάλειψη του επίμαχου άρθρου του κώδικα δεοντολογίας, ώστε να τεθούν στη διάθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας οι επτά κατηγορούμενοι (δύο μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη). Από την άλλη πλευρά, η ΕΠΟ διαρρέει ότι ακόμα και αν γίνουν «άμεσα» οι αλλαγές θα πρέπει να επικυρωθούν, προκειμένου να ισχύουν, από την τακτική ΓΣ του Ιουνίου.
Η δεύτερη απόκλιση αφορά τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας που σήμερα αποτελείται από τακτικούς δικαστές δυνάμει του νόμου, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο με πρωτοβουλία του κ. Κοντονή και αφού ξεπεράστηκαν οι αντιδράσεις της ΕΠΟ που ήθελε να συνεχίστει το παλαιό και εν πολλοίς αναποτελεσματικό μεικτός σύστημα με πρώην δικαστές και δικηγόρους, ου είχαν την πλειοψηφία.
Ωστόσο κάποιοι στην ΕΠΟ θεωρούν ότι θα πρέπει η σύνθεση της επιτροπής να αλλάξει και να στελεχωθεί αντίστοιχα με την ανάλογη επιτροπή της FIFA, όπου δεν υπάρχουν τακτικοί δικαστές.
Πήγες της ΓΓΑ ακούγοντας αυτό το ενδεχόμενο έθεταν το δίλλημα «τακτικοί δικαστές ή Grexit», υποστηρίζοντας ότι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και η απειλή του αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου θα επανέλθει.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις