ΑΕΛ – Βέροια 1:0 | Πρόβα πρεμιέρας για τις δύο ομάδες στο Αλκαζάρ

Θετική ήταν η πρόβα τζενεράλε της ΑΕΛ, που επικράτησε στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη της Super League 2 με 1-0 κόντρα στην Βέροια στο στάδιο Αλκαζάρ. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη δείχνοντας σοβαρότητα από την αρχή του αγώνα, επικράτησαν με τέρμα του Κώστα Πλέγα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της επόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας.

Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, με τους «βυσσινί» να έχουν δοκάρι και με τον Γαρουφαλιά.

Συγκίνηση πριν από την έναρξη του αγώνα, με τις δύο ομάδες να τιμούν τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, αφήνοντας ένα λουλούδι στη βορειοδυτική γωνία του σταδίου και το παιχνίδι να ξεκινά με την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Δεν ξέχασαν τον Χαράλαμπο Μπλιώνα

Με το σύνθημα των φιλάθλων για τους «βυσσινί» που βρίσκονται στο «κλαμπ του παραδείσου» και το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΛ από τα μεγάφωνα του σταδίου Αλκαζάρ «να μην βιώσουμε ξανά τέτοιους εφιάλτες» οι αποστολές των δύο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια στην βορειοδυτική γωνία του γηπέδου, στη μνήμη του φιλάθλου, Χαράλαμπου Μπλιώνα, με αφορμή την συμπλήρωση 36 χρόνων από την δολοφονία του στο στάδιο Αλκαζάρ.

Την ΠΑΕ ΑΕΛ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Νταβέλης, ενώ τον Σύλλογο Παλαιμάχων, ο Τάκης Παραφέστας.

Λίγο πριν τη σέντρα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή με τους παίκτες να βρίσκονται στο κέντρο του γηπέδου και το videowall να δείχνει τη φωτογραφία του Χαράλαμπου Μπλιώνα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης στο 4-3-3 επέλεξε τον Κώστα Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Θανάσης Παπαγεωργίου και στο αριστερό τον Κοσονού με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γκοτζαμανίδη και Ηλιάδη. Ο Θωμαΐδης ήταν ο αμυντικός χαφ, με τους Πλέγα και Κ. Παπαγεωργίου να βρίσκονται πιο μπροστά. Ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκε δεξιά ο Νικολιάς, αριστερά ο Πεντρόσο και στην κορυφή ο Τσουμάνης.

Στην αντίπερα όχθη ο Κωνσταντίνος Ανυφαντάκης ξεκίνησε με τον Βενετικίδη κάτω από την εστία, τους Στίκα και Μαραγκό στο κέντρο της άμυνας και τους Ντουμάνη στα δεξιά και Παπαχρήστο αριστερά. Πιο μπροστά στον άξονα βρέθηκε δίδυμο οι Μπλέτσας και Μπούζας, ενώ στο 4-2-3-1 στην κορυφή βρέθηκε ο Μπουόλι, ενώ από πίσω στην τριάδα οι Φασίδης, Ορφανίδης και Μπουκουβάλας

Καλός ρυθμός

Με τα έργα να συνεχίζονται στο στάδιο Αλκαζάρ, οι πάγκοι των δύο ομάδων στήθηκαν μπροστά από τη Θύρα 10 και την ΑΕΛ να είναι αυτή που απείλησε δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Κοσονού έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Τσουμάνη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να περνά άουτ.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η απάντηση της Βέροιας, όταν ο Φασίδης πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ κι αριστερά, αλλά το διαγώνιο σουτ που δοκίμασε μπλόκαρε σταθερά ο Θεοδωρόπουλος.

Στην αγκαλιά του αρχηγού των «βυσσινί» κατέληξε η μπάλα και στο 17′. Ο Ορφανίδης αφού διένυσε αρκετά μέτρα με τη μπάλα από τα δεξιά, σύγκλινε προς τον άξονα, επιχείρησε και το σουτ χωρίς να έχει για τον ίδιο ευτυχή κατάληξη.

Στο 18′ Κοσονού σε νέα προώθησή του, έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πεντρόσο σε πρώτο χρόνο δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας, ενώ στη συνέχεια ο Τσουμάνης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Βενετικίδη να μπλοκάρει σταθερά.

Απείλησε με στημένες μπάλες

Λίγο πριν το διάλλειμα για να δροσιστούν οι παίκτες στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΛ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ από δύο στημένες ευκαιρίες. Στο 26′ ο Κώστας Παπαγεωργίου ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Βενετικίδη μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε μόλις έξω από την περιοχή της Βέροιας.

Στο κόρνερ που κέρδισαν οι «βυσσινί» ο Κώστας Παπαγεωργίου ήταν εκ νέου ο εκτελεστής, με τον Γκοτζαμανίδη να σηκώνεται ψηλότερα από όλους, αλλά η κεφαλιά του να περνά λίγα εκατοστά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Γκολ πριν το ημίχρονο

Το λάθος του Κοσονού στο 42′ με τον Ορφανίδη να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου από πλάγια θέση, ήταν το μοναδικό στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, όπου και οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι πιέζοντας σωστά, στο 41′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κώστα Παπαγεωργίου να βρίσκει τον χώρο έξω από την περιοχή της Βέροιας, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε μπλόκαρε δύσκολα ο Βενετικίδης.

Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 45′. Ο Πεντρόσο έκλεψε τη μπάλα από τον Μπουκουβάλα και τροφοδότησε τον Πλέγα, που διένυσε αρκετά μέτρα μέχρι και την περιοχή της Βέροιας, με τον ίδιο να στέλνει με δυνατό συρτό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Έπεσε ο ρυθμός

Οι αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Η Βέροια απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο στο 56′, όταν ο Κοσονού απομάκρυνε τη μπάλα με τον κεφάλι πάνω στον Μπουκουβάλα, που δοκίμασε το σουτ, που μετά από κόντρες κατέληξε σε κόρνερ δίπλα από την εστία του Σουλούκου.

Η ΑΕΛ όμως ήταν αυτή που έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Στο 73′ ο Γλυνός μετά από γρήγορη αντεπίθεση έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και πέρασε δίπλα από την εστία του Ιωαννίδη που είχε εξουδετερωθεί και κοιτούσε απλά την πορεία της.

Στην εξέλιξη της φάσης μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς είδε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωαννίδη, να του στερεί το γκολ μετά την κεφαλιά που επιχείρησε.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δόθηκε στο 79′ όταν ο Στίκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, αλλά το διαγώνιο σουτ πέρασε δίπλα από την εστία του Σουλούκου.

Λίγο πριν ο διαιτητής Αντωνίου, σφυρίξει τη λήξη, ο Μιλτιάδης στο 83′ προσπάθησε να «καθαρίσει» το ματς, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή μετά από γρήγορη επίθεση των «βυσσινί» πέρασε άουτ.

Πλέον το μυαλό στρέφεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2, εκεί όπου η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στο στάδιο Αλκαζάρ τον Ηρακλή Λάρισας..

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (46′ Σουλούκος), Αθ. Παπαγεωργίου, Κοσονού, Γκοτζαμανίδης (60′ Καλουτσικίδης), Ηλιάδης, Πλέγας (68′ Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (60′ Μιλτιάδης), Θωμαΐδης (60′ Γαρουφαλιάς), Τσουμάνης (46′ Γλυνός), Πεντρόσο (71′ Νίνο), Νικολιάς (60′ Μαυρίας)

Στον πάγκο έμεινε: Γωγουβίτης.

Βέροια (Κωνσταντίνος Ανυφαντάκης): Βενετικίδης (60′ Ιωάννιδης), Ντουμάνης (34′ λ.τ. Μουχάλης), Παπαχρήστος, Μαραγκός (73′ Περδίκης), Στίκας, Μπλέτσας (80′ Γιατζίδης), Μπούζας (68′ Κατσούκης), Ορφανίδης (Ισαακίδης), Μπουόλι (60′ Μπελεβώνης), Φασίδης (80′ Ιώαννου),  Μπουκουβάλας

Στον πάγκο έμειναν: Σταμπουλίδης, Τασιόπουλος.

Διαιτητής: Αντωνίου.
Βοηθοί: Στάικος, Μάνος.

πηγή: formedia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις