Πετούσε φωτιές η ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΟΚ (vids)

Η Ένωση επικράτησε μετά από σερί 13 αγώνων χωρίς νίκη του «δικέφαλου του Βορρά» και παρέμεινε στο -6 από τον Παναθηναϊκό στην κούρσα του τίτλου.

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Τον Μιλάντ Μοχαμαντί επέλεξε σε θέση του αριστερού μπακ ο Ματίας Αλμέιδα. Αν και στην τελευταία δοκιμή ο Αργεντινός δοκίμασε τον Εχσάν Χατζισαφί, ενώ σίγοτρα σκέφτηκε και Σιντιμπέ, προτίμησε τον Μοχαμαντί, με τους υπόλοιπους δέκα να μένουν ίδιοι. Όπερ σημαίνει Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Λιβάι.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε έκπληξη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κωνσταντέλια αντί του Ελ Καντουρί. Από κει και πέρα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι, οι Ράφα Σοάρες (σ.σ. 95 μέρες μετά στην 11άδα), Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Σάστρε στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ παρέμεινε ως «σταθερά» οι Ντάντας και Κούρτιτς με τον Αουγκούστο στο «δέκα» και στην τριάδα μπροστά οι Νάρεϊ-Κωνσταντέλιας με τον Ολιβέιρα σε θέση φορ.

Δύο μεγάλες στιγμές ο ΠΑΟΚ, απείλησε με Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ

Με πρέσινγκ ψηλά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ πίεζαν ψηλά σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν την μπάλα με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 4′ με μία ωραία κομπίνα σε στατική φάση με τον Κωνσταντέλια να τελειώνει τη φάση από πλάγια θέση και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει με καλοεκτελεσμένο φάουλ του Γκατσίνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Το ντέρμπι είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς από πλευράς θεάματος με τον ΠΑΟΚ να έχει ακόμη μία καλή στιγμή στο 8′ με κεφαλιά του Ολιβέιρα μόλις άουτ από πλεονεκτική θέση και μετά από επίπονη προσπάθεια του Αουγκούστο.

Ευκαιρία με Αραούχο, 1-0 με Λιβάι και ευκαιρίες για 2ο γκολ

Μετά το 10′ η ΑΕΚ έλεγξε το ματς, είχε την κατοχή και προσπαθούσε με πρέσινγκ ψηλά να ανακτήσει γρήγορα την μπάλα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να τη βγάλει στο αντίπαλο μισό. Αποτέλεσμα; Η Ένωση άγγιξε το 1-0 με τη συμπλήρωση του 20λεπτου με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» στην Ένωση. Ο νεαρός πορτιέρε του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αραούχο που βρήκε στην πλάτη του Λιβάι και πήρε μία εξόχως περίεργη τροχιά.

 

Για 10-12 λεπτά το ματς φαινόταν να μην έχει ρυθμό, μόνο ένταση και συνεχή σφυρίγματα, ήρθε το 1-0 για την ΑΕΚ με Λιβάι Γκαρσία. Γκολ που ήταν αποτέλεσμα του πρέσινγκ και του εξαιρετικού τάκλιν του Αραούχο στον Ντάντας. Η μπάλα φθάνει στον Ελίασον που τη «σπάει» εξαιρετικά στον Λιβάι Γκαρσία που με πλασέ στην κίνηση δίνει το προβάδισμα στην Ένωση.

Η ΑΕΚ πήρε φόρα και στο 38′ άγγιξε το 2-0 με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» σε απίθανη κούρσα με την μπάλα και σχεδόν πλασέ από τη μικρή περιοχή του Πινέδα. Για να ακολουθήσει νέα στιγμή για την ΑΕΚ με εκπληκτική ενέργεια και σουτ του Λιβάι, το οποίο «έβγαλε» εκ νέου ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Έτσι το ημίχρονο έμελλε να λήξει με 1-0 υπέρ της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ βάσει των δύο φάσεων να νιώθει ικανοποιημένος.

«Καθάρισε» με ασίστ Ελίασον και σκόρερ τον Γκατσίνοβιτς

Με την έναρξη του β’ μέρος, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με τον Κωνσταντέλια που άδειασε δύο αντιπάλους, σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα. Ο πιτσιρικάς έκανε καλό ματς στην OPAP Arena παίζοντας με τσαμπουκά και δείχνοντας τρομερή διάθεση.

Όσο το 1-0 παρέμενε, ο ΠΑΟΚ έμενε μέσα στο παιχνίδι απέναντι σε μία ΑΕΚ που έλεγχε το τέμπο και χωρίς πολλά ρίσκα έψαχνε το 2ο γκολ. Και εν τέλει αυτό ήρθε στο 61′ και πάλι με ασίστ του Ελίασον που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Ο Σουηδός εξτρέμ έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, δεν εκτέλεσε, «έσπασε» την μπάλα στον Γκατσίνοβιτς που εκτέλεσε ψύχραιμα τον Κοτάρσκι κάνοντας το 2-0 για την ΑΕΚ.

Με δεδομένο το προβάδισμά της η ΑΕΚ έδωσε μπάλα και χώρο στον ΠΑΟΚ. Περίμενε τον αντίπαλο και επεδίωκε στο τρανζίσιον, αλλά και με στατικές φάσεις να απειλήσει εκ έου τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είχε σαφέστατα ισορροπήσει το ματς, αλλά δεν απειλούσε. Είχε την κατοχή, την πρωτοβουλία, αλλά από ουσία. Έτσι η ΑΕΚ κρατούσε με σχετική άνεση το 2-0.

AEK: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89′ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Πινέδα (76′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83′ Μάνταλος), Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Αραούχο (89′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (67′ Σβαμπ), Κούρτιτς (67′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79′ Κουαλιάτα), Νάρεϊ (67′ Μπίσεσβαρ), Νέλσον Ολιβέιρα.
Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία)
Βοηθοί: Γκόλις, Ομπούκοβιτς
4ος: Κουτσιαύτης
VAR: Μάλετς, Μπουξμπάουμ
Κίτρινες κάρτες: 63′ Γκατσίνοβιτς, 81′ Ελίασον – 41′ Ντάντας, 52′ Ολιβέιρα, 56′ Σάστρε

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις