Αφεντικό ο Ρόσμπεργκ, καταστροφή για Χάμιλτον

Την πρώτη του φετινή pole position εξασφάλισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο νικητής των Grand Prix της Μελβούρνης και του Μπαχρέιν θα εκκινήσει από θέση ισχύος ΚΑΙ στη Σανγκάη, καθώς έκανε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Η θέση του Γερμανού πιλότου της Mercedes ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που ο Λιούις Χάμιλτον (που είχε ήδη ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων) θα εκκινήσει τελευταίος, καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν έτρεξε καθόλου στις κατατακτήριες.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull ήταν δεύτερος, με τις δύο Ferrari να χάνουν την ευκαιρία και τους Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Ο Βαλτέρι Μπότας με Williams, ο Ντάνιιλ Κβίατ με τη δεύτερη Red Bull, ο Σέρχιο Πέρες με Force India, οι δύο Toro Rosso των Κάρλος Σάινθ και Μαξ Φερστάπεν και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Οι κατατακτήριες άρχισαν επεισοδιακά όταν ο Πασκάλ Βέρλαϊν έχασε τον έλεγχο της Manor του και κατέληξε στις μπαριέρες. Μαζί του έμειναν εκτός από την Q1 οι δύο Renault των Κέβιν Μάγκνουσεν και Τζόλιον Πάλμερ, καθώς και η δεύτερη Manor του Ρίο Χαριάντο.

Από την Q2 δεν επιβίωσαν ο Φελίπε Μάσα με Williams, οι δύο McLaren των Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον, ο Ρομάν Γκροζάν με Haas και οι δύο Sauber των Μάρκους Έρικσον και Φελίπε Νασρ, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ αν και προκρίθηκε στην Q3 δεν μπόρεσε να πάρει μέρος, καθώς έχασε τον μπροστινό τροχό της Force India στο φινάλε της Q2.

Το Grand Prix της Κυριακής θα αρχίσει στις 9:00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη:
inner

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις