Νίκη Βόλου: Τεράστια νίκη του Χρήστου Παρασκευά στον 8ο Δρόμο Αθανάτων


Μοιράσου το άρθρο

Σημαντική επιτυχία για τον Χρήστο Παρασκευά της Νίκης Βόλου

“ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΟΝ 8ο ΔΡΟΜΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

Ο αθλητής της Νίκης Βόλου, Χρήστος Παρασκευάς ήταν ο νικητής του 8ου Δρόμου Αθανάτων, απόστασης 142 χλμ., με εκκίνηση το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 από την Τρίπολη και τερματισμό την Κυριακή στην Καλαμάτα.

Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 12 ώρες, 12 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τρίτο αθλητή οι οποίοι τερμάτισαν τον αγώνα σε 14 ώρες. Στον αγώνα των 142χλμ. ξεκίνησαν 121 αθλητές από τους οποίους εγκατέλειψαν οι 26. Όλος ο αγώνας ήταν επί ασφάλτινης διαδρομής και συνέδεε τους τέσσερις αθάνατους ήρωες (Κολοκοτρώνη, Λεωνίδα, Κων/νο Παλαιολόγο, Παπαφλέσσα) και από τους οποίους τα αγάλματα περνούσαν οι δρομείς στις αντίστοιχες πόλεις (Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Καλαμάτα). Φέτος ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι κριτήριο για την συμμετοχή σε κλήρωση για τον αγώνα ΄΄Σπάρταθλον΄΄ εφόσον τερματίσει κάποιος μέχρι τις 17ώρες, ο οποίος είναι και ο στόχος του Χρήστου Παρασκευά.

Ο υπεύθυνος του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου, Γιώργος Τάκης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον αθλητή κι όπως δήλωσε «Είμαστε κοντά στον Χρήστο στην μεγάλη προσπάθεια και στους δύσκολους αγώνες που συμμετέχει. Ο στόχος μας είναι να συμμετέχει στο επόμενο Σπάρταθλο κι έχουμε δημιουργήσει ένα τμήμα υποστήριξης του αθλητή για την επίτευξη του μεγάλου του στόχου. Πολλά συγχαρητήρια στον Χρήστο. Μας κάνει υπερήφανους ως τμήμα και ως σύλλογο».”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις