«Με έβριζαν 4.000 θεατές, όταν έφυγε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τη Νίκη Βόλου»

 

Αναμνήσεις ξύπνησε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς η επίσκεψη στο Βόλο για το παιχνίδι (29/10) του Παναθηναϊκού με την τοπική (σουπερλιγκάτη) ομάδα στο Πανθεσσαλικό.

Ο Σέρβος τεχνικός εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το ιστορικό ρεκόρ (10/10 νίκες) του «τριφυλλιού», το οποίο…έσπασε στην θεσσαλική πόλη με την οποία διαχρονικά είναι συναισθηματικά δεμένος όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος του ματς.

Το καλοκαίρι του 2001 και σε ηλικία 39 ετών, ο Γιοβάνοβιτς φόρεσε για πρώτη φορά στην καριέρα του την φόρμα του προπονητή, αναλαμβάνοντας την τεχνική καθοδήγηση της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής.

Προϊόντος του χρόνου αποχώρησε από τον πάγκο της Νίκης τον Φεβρουάριο του 2002, έχοντας αφήσει γερή…υποθήκη για την άνοδο της βολιώτικης ομάδας στην Γ΄Εθνική που «κλείδωσε» στο τέλος της σεζόν.

«Εκείνη την περίοδο ο Ιβάν είχε μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με εμένα, όσο και με τους ποδοσφαιριστές. Κρατούσε αποστάσεις όταν έπρεπε κι ήταν μετρημένος.  

Έφυγε από τη Νίκη μεσούσης της σεζόν λόγω κάποιων διαφωνιών με τη διοίκηση και κλήθηκα εγώ να πάρω την θέση του…» τόνισε αρχικά ο Νίκος Χατζηκυριακίδης και πρόσθεσε σχετικά με το τότε προπονητικό προφίλ του Γιοβάνοβιτς.

«Ήταν ένας προπονητής φοβερά οργανωτικός, μεθοδικός, έξυπνος και άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου.

Έβαζε στόχους και δούλευε για να τους πετύχει σιγά, σιγά κι όχι από την μια μέρα στην άλλη.

Η συνταγή του ήταν υπομονή και δουλειά κι αυτό το μότο νομίζω πως ακολούθησε και στην εξέλιξη της προπονητικής καριέρας του κι εφαρμόζει και στον Παναθηναϊκό».

– Για το εάν είχε καταφέρει στα πρώτα προπονητικά βήματα του στη Νίκη Βόλου να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή από μέσα του:

«Ο Ιβάν παρέμενε ποδοσφαιριστής όταν ήθελε να μπει στη ψυχολογία των παικτών και να έρθει στην θέση τους.

Από εκεί και πέρα όμως είχε τον τρόπο να κρατά τις ισορροπίες και να περνάει την τήρηση της ιεραρχίας στα αποδυτήρια».  

 

«Με έβριζε ένα ολόκληρο γήπεδο»

– Για την αποδοχή του Γιοβάνοβιτς από τον κόσμο της Νίκης Βόλου:

«Οι φίλοι της Νίκης Βόλου τον αποδέχτηκαν εύκολα και από την πρώτη στιγμή, γιατί ήταν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα με σημαντική καριέρα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας (“Παντελής Μαγουλάς”) μετά την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς κι ενώ περίμενα μια συμπαράσταση για να πάρουμε το παιχνίδι, 4.000 θεατές με έβριζαν με το που μπήκα μέσα στο γήπεδο κι αυτό γιατί έφυγε ο Ιβάν.

Ο κόσμος της Νίκης δεν δεχόταν την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς και την αντικατάστασή του από άλλο προπονητή.

Ο τότε πρόεδρος της Νίκης, Κώστας Λάζος που ήταν μια πολύ δυνατή προσωπικότητα κι είχε φέρει τον Γιοβάνοβιτς στην ομάδα, μου έλεγε για να με εμψυχώσει… “ Νίκο μην ακούς κανέναν και προχώρα».

Με την πάροδο του χρόνου βεβαίως ο κόσμος της Νίκης αγάπησε κι εμένα, αφού σε δύο χρόνια πετύχαμε δύο ανόδους».

– Για τη φετινή πρωταγωνιστική (αήττητη) πορεία του Παναθηναϊκού:

«Ο Γιοβάνοβιτς έχει βάλει τη…σφραγίδα του στο φετινό Παναθηναϊκό. Παραμένει μεθοδικός βάζει στόχους και θα είναι μέσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος έχοντας πολλές πιθανότητες να το κατακτήσει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις