Γ.Σ. ΕΠΟ: Πρόταση για ευρεία σύσκεψη για την επαγγελματική διαιτησία

Η επαγγελματική διαιτησία ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που έγινε την Τετάρτη 2/11.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρότεινε να γίνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα. Να κληθούν οι διεθνείς διαιτητές, ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ και οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας. Μία σύσκεψη που εφόσον είναι εφικτό να γίνει ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, δήλωσε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας και επίσης ότι στη Λίγκα δεν θα άντεχε τέτοιο εγχείρημα σημειώνοντας ότι διαφωνεί και με την επιλογή Κλάτενμπεργκ. Επίσης επανέλαβε ότι η διαιτησία παραμένει… βαρίδι για την ΕΠΟ αλλά υπάρχει το καταστατικό.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ να γίνει μέτοχος στην εταιρεία που έχει συσταθεί όπως στην Αγγλία και την Πορτογαλία. Επίσης πως η Λίγκα την εταιρεία που έφτιαξε τη δημιούργησε πάνω σε τέτοια πρότυπα και σε πρότυπα Premier.

«Σε μια νορμάλ συνθήκη υπάρχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να το συζητήσουμε αυτό. Θα έπρεπε να συζητάμε τον τρόπο που η Σούπερ Λιγκ θα οργανώσει την Επαγγελματική Διαιτησία και όχι αν η διαιτησία είναι της ΕΠΟ όπως επαναλαμβάνετε μονότονα. Πείτε μας λοιπόν για μια φορά: Για ποιον λόγο δεν θέλετε τη διαιτησία στη Σούπερ Λιγκ; Τι θα χάσετε; Εκτός αν έχετε κάτι να χάσετε». Ουσιαστικά επισήμαινε ποιος είναι ο λόγος που η ΕΠΟ δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο».

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Μάνος Μαυροκουκουλάκης είχε αποχωρήσει από τη Γενική Συνέλευση επικαλούμενος φόρτο εργασίας εν όψει του ντέρμπι.

Η θέση της ΑΕΚ για την επαγγελματική διαιτησία εκφράστηκε από τον Γιώργο Κοσμά που είπε ότι η «η ΑΕΚ έχει ψηφίσει υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά με άλλον τρόπο και καταστατικά μέσω της ΕΠΟ. Όχι με αυτές τις συνθήκες που παρουσίασε εν κρυπτό το προεδρείο της Λίγκας και όχι με τον κ. Κλάτενμπεργκ. Το πρόσωπο που έχει αναλάβει να υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα δεν έχει την καθολική αποδοχή».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις