Κλέιμαν: «Για τέτοιες ατμόσφαιρες παίζουμε ποδόσφαιρο – Γνώστης του ποδοσφαίρου ο Μπέος»

Αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» της εστίας και έναν εκ των πρωταγωνιστών της ξέφρενης πορείας του Βόλου στην Super League. Από τους πλέον αξιόπιστους τερματοφύλακες του ελληνικού ποδοσφαίρου, διανύοντας την τρίτη του σεζόν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον Αχιλλέα Μπέο, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον συμπατριώτη του Ντόνορ Λάιντνερ που περιμένει ακόμη την πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό. Αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται εντός των τειχών του θεσσαλικού συλλόγου, στην οικογένεια του, αλλά και στα όνειρα που θέλει να εκπληρώσει μέχρι την δύση της καριέρας του.
ελα.jpg

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Τρίτη σου σεζόν στον Βόλο, όπου δείχνεις να έχεις βρει το ποδοσφαιρικό σου σπίτι. Τι σου αρέσει περισσότερο στην πόλη;

«Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι περνάει πολύ όμορφα η οικογένεια μου. Έχω τρία παιδιά και μένουν εδώ με την σύζυγο μου. Το καλοκαίρι είναι υπέροχο, έχουμε την θάλασσα, το Πήλιο, ακόμα και στο νηπιαγωγείο περνάνε όμορφα τα παιδιά μου. Μας αρέσει η πόλη, μένουμε στο κέντρο και έχουμε τα πάντα δίπλα μας. Η διάθεση του κόσμου παίζει και αυτή τον ρόλο της»

Αναφορικά με τον πρόεδρο, τον κ. Μπέο. Ποια είναι η άποψη σου γνωρίζοντας τον προσωπικά;

«Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός ότι έχει πολύ καλές ποδοσφαιρικές γνώσεις, γεγονός που αποδεικνύεται από το έργο του. Μιλάμε για μία ομάδα εξαετίας, η οποία κάθε χρόνο πηγαίνει όλο και καλύτερα. Φέτος παλεύουμε για τα play offs και γιατί όχι… για ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Έχει χτίσει καλή ομάδα. Προσωπικά τον εκτιμάω πολύ, για τον τρόπο που μας μιλάει και μας συμπεριφέρεται»

Μέχρι στιγμής διανύεται ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ποιος παράγοντας σας ώθησε στο να βελτιωθείτε;

«Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός διότι βρίσκομαι εδώ για τρίτη διαδοχική χρονιά εδώ… Σε προσωπικό επίπεδο γίνομαι πιο έμπειρος, γεγονός που με βοηθάει. Τις προηγούμενες σεζόν δούλεψα πολύ με τον Αντώνη, τον προπονητή τερματοφυλάκων, φέτος δουλεύω με τον αντικαταστάτη του, τον Κώστα. Γίνεται επαγγελματική δουλειά, προπονούμαι σκληρά, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Σαν ομάδα γινόμαστε όλο και περισσότερο οικογένεια, ενώ κυριαρχεί ηρεμία και εκλείπουν οι μεταξύ μας κόντρες. Ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου δίνουν αυτοπεποίθηση»

Παρότι από την περσινή σεζόν αποτελείς έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, πολλοί σε κατηγόρησαν για την εμφάνιση σου απέναντι στον Παναθηναϊκό…

«Δεν διαβάζω τα σχόλια και τώρα που το σκέφτομαι ίσως κάνω καλά (σ.σ. γέλια). Σοβαρά τώρα, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι, με ενδιαφέρει όμως τι θα μου πει ο προπονητής τερματοφυλάκων. Η αξίας μιας ομάδας δε κρίνεται από ένα παιχνίδι, ιδιαίτερα αν μιλάμε για κούρσα πρωταθλήματος. Στα προηγούμενα παιχνίδια πραγματοποίησα καλές εμφανίσεις, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου. Ήμασταν αήττητοι στις προηγούμενες έξι αγωνιστικές και τώρα χάσαμε… οκ.

Σίγουρα πονάει η ήττα, κανείς δεν θέλει να δέχεται πέντε γκολ, αλλά από την στιγμή που δεχτήκαμε το δεύτερο επιλέξαμε να επιτεθούμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και πληγωθήκαμε στις αντεπιθέσεις. Συνεχίζουμε δυναμικά»

Μπορεί να δημιουργήθηκε μία όμορφη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν σαν να παίζατε εκτός έδρας. 

«Και στα εκτός έδρας μια χαρά τα πήγαμε. Φέραμε ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκης, νικήσαμε την ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της. Παίζουμε το ίδιο καλά τόσο εντός όσο και εκτός. Ναι ήταν δύσκολο αλλά το απολαύσαμε… για τέτοιες ατμόσφαιρες παίζουμε ποδόσφαιρο. Ελπίζω να αντιμετωπίζουμε τέτοιο κοινό σε κάθε αγώνα»

Yπάρχει ένας συμπατριώτης σου στο πρωτάθλημα που ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Λάιντνερ. Πιστεύεις μπορεί να βρει θέση στο ρόστερ του Μίτσελ;

«Τον παρακολουθούσα από την περίοδο που αγωνιζόταν στην Κ19 της Εθνικής Ισραήλ. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία για να δείξει την ποιότητα του»

Ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος που θες να εκπληρώσεις μέχρι να αποσυρθείς;

«Σίγουρα θα ήθελα αγωνιστώ ξανά με την Εθνική μου ομάδα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω να γίνεται. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που πηγάζουν από την περασμένη χρονιά, τα οποία με κάνουν να μην είμαι αισιόδοξος. Προσωπικά θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ανανέωνα το συμβόλαιο μου με τον Βόλο, διότι όπως σου είπα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς. Επίσης θα μου άρεσε να πάρω μεταγραφή σε μία εκ των πέντε κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας. Θα είμαι ευτυχισμένος με οτιδήποτε από τα παραπάνω συμβεί»

www.bnsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις