Ακόμη μία ήττα για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό | Τα highlights από το ματς με τη Ναντ (vids)

Η τραγική ευρωπαϊκή χρονιά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με μια ακόμα ήττα. Τον κέρδισε και στο Καραϊσκάκη η Ναντ με 2-0 και αύξησε το ευρωπαϊκό… ρεκόρ των ερυθρολεύκων σε 15 ματς χωρίς νίκη.

Άδοξα ολοκλήρωσε (και) την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» που ήδη ήταν 4οι στον όμιλο και αποκλεισμένοι από την προηγούμενη αγωνιστική, γνώρισαν την ήττα (0-2) και από τη Ναντ στο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, μένοντας έτσι χωρίς νίκη στην Ευρώπη για 15ο συνεχόμενο ματς. Το παιχνίδι ήταν μεν αδιάφορο για τους Πειραιώτες, αλλά ήθελαν μια νίκη μετά από ένα περίπου χρόνο (σ.σ. το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0 στις 25/11/2021) η οποία θα τους έδινε και μια καλύτερη ψυχολογία ενόψει του κομβικού -για την εντός συνόρων πορεία τους- ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Για ένα ημίχρονο και αρκετή ώρα στο δεύτερο, η ομάδα του Μίτσελ είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες για ένα τουλάχιστον γκολ, απειλήθηκε ελάχιστα από τους Γάλλους, ωστόσο μια ακόμη στιγμή αδράνειας προς το τέλος του αγώνα, έφερε το γκολ που ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι για τα «καναρίνια», στο 79′ με την κεφαλιά του Μοχάμεντ. Το δεύτερο πέτυχε ο Μπλας με τη συμπλήρωση των 90′, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη της ομάδας του και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ως 2η αφού στο άλλο ματς του ομίλου η Καραμπάχ ήρθε ισόπαλη με την Φράιμπουργκ. Με πολλές αλλαγές η σύνθεση των Πειραιωτών στο ματς, ελέω απουσιών και… Λεωφόρου, ξεκίνησαν το ματς με βασικούς πέντε παίκτες από τις ακαδημίες τους.
Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο για τον ίδιο, ο Ολυμπιακός ανέβηκε αρκετά και πήρε γρήγορα τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας που έφτασε το 65% στο εικοσάλεπτο. Με κοντά τις γραμμές τους, καλή κυκλοφορία και στιβαρή αμυντική λειτουργία στο διάστημα αυτό, οι Πειραιώτες έκαναν παιχνίδι και έψαχναν το γκολ, χωρίς να απειλούνται από τη Ναντ. Στο 6′ και το 8′ Μπόουλερ και Ουί-Τζο είχαν δύο τελικές που δεν απείλησαν ιδιαίτερα, ενώ σταθερά μπλόκαρε ο Τζολάκης και το σουτ του Μουτουσαμί στο 12′. Στο 19′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Ανδρούτσου από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Λαφόν έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 27′ Μπουχαλάκης και Ουί-Τζο δεν μπόρεσαν να σουτάρουν σωστά μέσα από την περιοχή και σπατάλησαν την ευκαιρία από καλή δημιουργία του Ελ Αραμπί, ενώ ένα δίλεπτο μετά ο Λαφόν απέκρουσε σουτ του Καμαρά από πλάγια θέση. Στο 42′ ο Ουί-Τζο σπατάλησε μια διπλή προσπάθεια και στο 45′ η Ναντ είχε την καλύτερη στιγμή της με κεφαλιά λίγο άουτ του Γκαναγκό μετά κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο πια, όσο η ώρα περνούσε, ο Ολυμπιακός έχανε μέτρα και δυνάμεις, ένα συχνό φαινόμενο τη φετινή σεζόν. Η Ναντ πήρε σταδιακά την πρωτοβουλία και τον έλεγχο και έβαλε την ομάδα του Μίτσελ στην περιοχή της. Στο 54′ ο Τζολάκης μπλόκαρε σουτ του Απιά, ενώ ο Λαφόν απέκρουσε εντυπωσιακά το καλό σουτ του Κούντε στο 63′.

Μετά από αρκετή ώρα με κυκλοφορία μπάλας της Ναντ, η γαλλική ομάδα βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε στο 79′, όταν μετά από έξοχη σέντρα του Μπλας από αριστερά, ο Μοχάμεντ με καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, νίκησε τον Τζολάκη.

Ενώ πλέον όλα είχαν κριθεί, στο 90′ απλώς η γαλλική ομάδα σφράγισε τη νίκη και την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ του Europa με ένα έξοχο κοντινό πλασέ του Μπλας μετά από τακουνάκι του Μοχάμεντ, για το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-2-3-1): Τζολάκης, Βρουσάι (46′ Βρσάλικο), Ρέτσος, Καλογερόπουλος (61′ Σισέ), Ανδρούτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ουί-Τζο, Ελ Αραμπί (46′ Σαπουντζής), Μπόουλερ (85′ Άβιλα), Καμαρά (69′ Μαρσέλο).

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ / 4-3-3): Λαφόν, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουά, Φάμπιο (5′ Απιά), Σισοκό, Μουτουσαμί (73′ Τσιριβέγια), Σιμόν (46′ Μπλας), Γκεσάν (80′ Κοκό), Γκαναγκό (73′ Μπαμπά), Μοχάμεντ.

ιαιτητής: Σεργκέι Μπόικο (Ουκρανία)
Βοηθοί: Βαλεντίν Κούτσεφ (Ουκρανία), Βολοντίμιρ Βολόντιν (Ουκρανία)
Τέταρτος: Ανατόλι Αμπντουλά (Ουκρανία)
VAR: Πιοτρ Λάσικ (Πολωνία)
AVAR: Πάβελ Πσκιτ (Πολωνία)

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις