Γκολ και θέαμα στη Λαμία: Δείτε τα highlights από το 2-2 του Βόλου με τους Φθιώτες (vid)

Ο Βόλος μετά το 1-5 από τον Παναθηναϊκό, έδειξε χαρακτήρα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές από τη Λαμία, πήρε πολύτιμο βαθμό (2-2) χάρη στις γκολάρες των Φερνάντες και Μπαριέντος. Οι Ντε Βινσέντι και Νούνιες σκόραραν για τους γηπεδούχους.

Σε ένα συναρπαστικό ματς στο «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία και Βόλος μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο ισόπαλο 2-2 που είχε πανέμορφα τέρματα. Από το πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε… τρελό ρυθμό με τη Λαμία να παίρνει το προβάδισμα στο 10′ με τον Ντε Βινσέντι, τον Βόλο να ισοφαρίζει στο 38′ με ένα εξαιρετικό σουτ του Φερνάντες και τη Λαμία στο αμέσως επόμενο λεπτό (39′) να παίρνει ξανά το προβάδισμα με τον Νούνιες, έχοντας ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Στο δεύτερο μέρος, το οποίο ήταν επίσης γεμάτο, ο Βόλος με μια σουτάρα του Μπαριέντος στο 56′ ισοφάρισε σε 2-2.

Η Λαμία, που είχε και δύο δοκάρια στο ματς με Σλίβκα και Τσιλούλη, και ο Βόλος έψαξαν το γκολ της νίκης ως το τέλος, αλλά το ματς έμεινε στο 2-2, με την ομάδα της Φθιώτιδας να μην καταφέρνει να αυξήσει τη διαφορά της από την ουρά και την ομάδα της Μαγνησίας να παραμένει σταθερά μέσα στην εξάδα.

Λαμία – Βόλος: Έτσι ξεκίνησαν Φέστα και Μπράτσος

Για τη Λαμία ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζο και Σιμόν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τζανδάρη και Σλίβκα στον άξονα με τον Νούνιες μπροστά τους, τον Τσιλούλη και τον Ντε Βινσέντι στα δύο άκρα και τον Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης. Στον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος είχε τον Κλέιμαν στην εστία, τους Ουές, Σιέλη, Εσκοβάλ και Άλχο από αριστερά προς τα δεξιά στην τετράδα της αμυντικής γραμμής, τον Τσοκάνη μαζί με τον Μπαριέντος στη μεσαία γραμμή και τους Ντέλετιτς, Νοκέρ και Πάολο Φερνάντες πίσω από τον προωθημένο Οζέγκοβιτς

Πλούσιο πρώτο μέρος με τη Λαμία να πηγαίνει δίκαια μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια
Η Λαμία έκανε το πιο επιθετικό της ημίχρονο από το ξεκίνημα της σεζόν και δικαίως πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια με 2-1, έχοντας ευκαιρίες και για ένα τρίτο γκολ. Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ανώτερη του Βόλου που δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, έχοντας μόλις στο 2′ τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά του Σλίβκα που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι. Οι Βολιώτες απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με προβολή του Εσκοβάλ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο, αλλά οι παίκτες του Φέστα βρήκαν τον τρόπο στην αμέσως επόμενη καλή στιγμή να πάρουν το προβάδισμα. Έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Νοκέρ, ο Ντε Βινσέντι με δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε τη γωνία του Κλέιμαν για το 1-0.

Ο Βόλος δεν έβρισκε χώρους, έχοντας ένα τρίλεπτο πίεσης και μια τελική με τον Μπαριέντος στο 29′ που έβγαλε σε κόρνερ ο Σαράνοφ, με τη Λαμία να παραμένει δημιουργική και να χάνει τεράστια ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Μανούσος απέναντι από τον Κλέιμαν σούταρε ψηλά άουτ. Οι κυανέρυθροι όμως βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν στο 38′ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μετά από ενέργεια του Τσοκάνη, ο Πάολο Φερνάντες αποδεικνύοντας την πλούσια τεχνική του κατάρτιση με μια σουτάρα από πλάγια θέση έξω από την περιοχή κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοφ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Ωστόσο, η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό (39′) πήρε ξανά το προβάδισμα. Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Φέστα με τον Τσιλούλη να πασάρει στον Σιμόν που είχε ανέβει και είχε πατήσει στην περιοχή και ο τελευταίος με γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή βρήκε τον Νούνιες και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 2-1. Μάλιστα στο 44′ η Λαμία είχε ακόμα μια μεγάλη στιγμή για ένα τρίτο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Τζανδάρη μετά από σέντρα του Τσιλούλη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Ισοφάρισε με γκολάρα του Μπαριέντος ο Βόλος και έφυγε με τον βαθμό από τη Λαμία
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπράτσος προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Μεσκίδα να αντικαθιστά τον αρνητικό Νοκέρ και τον Λούνα να παίρνει τη θέση του Ουές. Οι κυανέρυθροι μπήκαν πολύ πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και η ισοφάριση ήρθε στο 56′ πάλι με σουτ έξω από την περιοχή με μια γκολάρα του Μπαριέντος. Ο Ουρουγουανός μέσος συνεργάστηκε με Φερνάντες και Τσοκάνη, πήρε πάλι την μπάλα και με μια… βολίδα έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σαράνοφ για το 2-2.

Ο Βόλος ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η Λαμία ήταν αυτή που πλησίασε στο να ξαναπάρει το προβάδισμα μόλις τρία λεπτά αργότερα με μια σέντρα σουτ του Τσιλούλη, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στο απλωμένο πόδι του Τσοκάνη και να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Βινσέντι είδε το δυνατό του σουτ να περνάει δίπλα από το κάθετο του Κλέιμαν. Οι Βολιώτες είχαν ελαφρώς το πάνω χέρι, αλλά η Λαμία ήταν εκείνη που απείλησε εκ νέου στο 78′ σε μια κόντρα, με τον Κλέιμαν να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπεχαράνο.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς απέκτησε ξανά γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης με… λύσσα ως το τέλος. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε η Λαμία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κλέιμαν με μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Μποάκι είπε «όχι» κρατώντας το 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες (83′ Ασκόφσκι), Τσιλούλης (68′ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (77′ Μπεχαράνο), Μανούσος (76′ Μποάκι)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Ουές (46′ Λούνα), Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ντέλετιτς (68′ Κούτσιας), Νοκέρ (46′ Μεσκίδα), Φερνάντες (86′ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (86′ Ματίγια)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις