Όχι καλή η Νίκη, την αποτελείωσε ο Δραγούσης στην πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη (2-0)

Στην πρεμιέρα της στο φετινό πρωτάθλημα, η Νίκη Βόλου δεν ήταν αυτή που έπρεπε στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, μπροστά σε περίπου 350 οπαδούς της, κι έδωσε την ευκαιρία στον Μακεδονικό και τον προκλητικότατο διαιτητή Δραγούση και τους βοηθούς του, να την υποχρεώσουν σε οδυνηρή ήττα, με σκορ 2-0 – Δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, με το πρώτο να προέρχεται από ανύπαρκτο φάουλ, για τους νικητές από τον Τσουκάνη (45′, 80′), καθαρό γκολ του Μιλούνοβιτς αρνήθηκαν οι διαιτητές στο 1-0, αμφισβητήθηκε η αποβολή του Γαβριηλίδη στο 64′.

Η διάταξη της Νίκης

Ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Κάσσος, αριστερά ο Αναστασίου και στο κεντρικό δίδυμο οι Δεληζήσης και Γρομητσάρης. Κυριακίδης, Τσουκαλάς και Γαβριηλίδης θα είναι η τριάδα στα χαφ, με τους Μιράντα και Μορέιρα να αγωνίζονται στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Αντόνιο Ροχάνο.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε, σε ένα αναγνωριστικό πλαίσιο, με τη Νίκη ελαφρώς “σφιγμένη” και τον Μακεδονικό, χωρίς άγχος και πίεση, να εφαρμόζει στο απόλυτο το τακτικό του πλάνο, με πίεση ψηλά, κλειστούς χώρους και προσπάθεια να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση. Βάσει των παραπάνω, η πρώτη ευκαιρία για γκολ στο ματς άνηκε στους γηπεδούχους και, μάλιστα, ήταν πολύ καλή. Στο 12′, συγκεκριμένα, ο Μιλισάβλιεβιτς, ύστερα από αδράνεια της άμυνας της Νίκης, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάγιτς, με τον παίκτη του Μακεδονικού να μην κάνει καλό τελείωμα και τον Σέρβο τερματοφύλακα της Νίκης να μπλοκάρει εύκολα. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια τελική προσπάθεια, με το σουτ του Σιμόνι να καταλήγει άουτ.

Η Νίκη, σταδιακά, έπαιρνε τα ηνία της αναμέτρησης και προσπαθούσε ορθολογικά να απειλήσει την εστία του Γουναρίδη. Η πρώτη τελική της προσπάθεια ήρθε στο 23′, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιράντα να καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρε του Μακεδονικού και δύο λεπτά αργότερα, οι κυανόλευκοι έχασαν τη δική τους σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ. Ο Ροχάνο βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Γουναρίδη, με τον πρώτο να πλασάρει και τον δεύτερο να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Τα λεπτά κυλούσαν με τη Νίκη να μην καταφέρνει ποτέ, από ‘κει και στο εξής, να έχει την υπεροχή. Ο Μακεδονικός, με καθαρό μυαλό και τακτική προσήλωση, διατηρούσε την μπάλα στην κατοχή του, προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις, απέναντι σε μία ομάδα που έμοιαζε “υπνωτισμένη” από την τροπή που έπαιρνε το ματς. Και σε μία από τις φάσεις που ο Μακεδονικός “γυρόφερνε” τα καρέ του Μπάγιτς, ύστερα από ανύπαρκτο φάουλ που δίνεται στους “μαυροπράσινους”, κοντά στην περιοχή της Νίκης, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γαβριηλίδη, εντός περιοχής, ύστερα από σουτ που πραγματοποιήθηκε, στο 43’. Ο πρώην “κυανόλευκος” και, πλέον, αρχηγός του Μακεδονικού, Στέλιος Τσουκάνης, εκτέλεσε εύστοχα, “νικώντας” τον Μπάγιτς, για το τελικό 1-0 του πρώτου μέρους.

Η Νίκη, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, εμφανίστηκε με διαφορετική φιλοσοφία. Ανέβασε τις γραμμές της, πίεσε ψηλά, πήρε την μπάλα στην κατοχή της και προσπάθησε να δημιουργήσει γρήγορα τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Η Νίκη προσπάθησε να ισοφαρίσει, δημιουργούσε μόνιμα προϋπουθέσεις και στο πεντάλεπτο, ανάμεσα από το 60′ και το 65′, εκτυλίχθηκαν δύο στιγμές που δρομολόγησαν την έκβαση του παιχνιδιού. Στο 60′, συγκεκριμένα, ο νεοεισελθών Μιλούνοβιτς, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έκανε το δυνατό σουτ, με τον Γουναρίδη να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα, να του φεύγει από τα χέρια και να περνά καταφανέστατα την γραμμή της εστίας του, δύο(!) φορές, με διαιτητή κι επόπτη να μην το βλέπουν και να μη μετράνε το γκολ! Όλη η Νίκη “έπεσε” στους διαιτητές, οι οποίοι, όμως, ήταν αμετανόητοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Δραγούσης απέβαλε τον Γαβριηλίδη, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για χτύπημα εκτός φάσης σε παίκτη του Μακεδονικού, σε μία φάση, πάντως, που πάλι διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι ιθύνοντες της Νίκης.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Μακεδονικός έκανε εύκολα διαχείριση του υπέρ του σκορ, η Νίκη “έτρεχε και δεν έφτανε” και, δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθούν τα 90′, οι Θεσσαλονικείς “κλείδωσαν” τη νίκη τους. Στο 79′, συγκεκριμένα, ύστερα από λάθος του Γρομητσάρη, ο Ζαννάκης βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, με τον Σέρβο κίπερ να “γκρεμίζει” τον επιθετικό του Μακεδονικού και να δίνεται νέο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ξανά εύστοχα ο Τσουκάνης, ένα λεπτό αργότερα, για το 2-0.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, δίχως κάποια αξιοσημειώτη, ακόμα, φάση, με τη Νίκη να φεύγει ηττημένη από τη Θεσσαλονίκη, στην “πρεμιέρα” της στη νέα Σούπερ Λιγκ 2.

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Μιλισάβλιεβιτς (74′ Ζαννάκης), Σιμόνι (90+4′ Γουνόπουλος), Γαρύφαλος (90+4′ Κοτταρίδης), Μπρατσιάνη, Λεωνιδόπουλος (74′ Τσιλιγγίρης), Τσουκάνης, Λισγάρας, Παναγιωτούδης, Σάντσεζ (58′ Σαραντίδης)

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς (59′ Σιαφά), Γαβριηλίδης, Μιράντα (80′ Παναγιωτίδης), Μορέιρα (70′ Μέτσε), Ροχάνο (59′ Μιλούνοβιτς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις