Θεοδοσιάδης: Κατάθεση ψυχής για 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Θεοδοσιάδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη «Αθλητισμός χωρίς όρια» και αναφέρθηκε στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και στην ετοιμότητα της ομάδας να ριχθεί στη «μάχη». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία, επιχειρείται ένα καινούργιο ξεκίνημα και μία νέα προσπάθεια. Το σημαντικό είναι, ότι πλέον μπαίνουμε σε μία ομαλότητα. Έστω και αργά το πρωτάθλημα αρχίζει κι αυτό μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα. Διανύουμε ήδη την πρώτη αγωνιστική εβδομάδα και το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Κυριακής. Γνωρίζουμε, πλέον, τους αντιπάλους μας και τη σειρά με την οποία θα τους αντιμετωπίσουμε, ενώ αρχή θα κάνουμε από το παιχνίδι με την ΑΕΠ Κοζάνης εκτός έδρας».

Για την απόφασή του να αναλάβει προπονητής στον Ολυμπιακό: «Μου έγινε το καλοκαίρι πρόταση από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και από τον πρόεδρο κ. Τσεκούρα, η οποία ήταν για μένα πρόταση-πρόκληση. Είναι ιδιαίτερη τιμή που ηγούμαι, ως προπονητής, αυτής της νέας προσπάθειας στον Ολυμπιακό Βόλου. Μιας δύσκολης προσπάθειας σε ένα μεταβατικό στάδιο για την ομάδα. Δημιουργήσαμε ένα ρόστερ, το οποίο απαρτίζεται από ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές και αρκετά νέα παιδιά. Για μένα το μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι νέοι ποδοσφαιριστές. Είμαι λάτρης του ελληνικού ταλέντου και σ’ αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, πράγμα που δεν το βλέπουμε στη Σούπερ Λιγκ και σιγά-σιγά ούτε στη Σούπερ Λιγκ 2. Στη Γ’ εθνική κατηγορία δίνεται η δυνατότητα να παίξουν Ελληνόπουλα, τα οποία δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο, παρά σεβασμό και αγάπη. Θα πρέπει οι προπονητές να φροντίζουν να τους εντάξουν σε ένα δύσκολο επάγγελμα, όπως είναι αυτό του ποδοσφαιριστή και να τους δοθεί η ευκαιρία στις πόλεις που έχουν γεννηθεί να διακριθούν και να βοηθήσουν το σύλλογο τον οποίο εκπροσωπούν. Παράλληλα, να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν καριέρα και σε μεγαλύτερες ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές για όλη την προσπάθειά τους, τον επαγγελματισμό που τους διακατέχει, έχοντας μία άρτια καθημερινότητα σ’ ένα καλό εργασιακό περιβάλλον για τις εποχές που διανύουμε και ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάμε εμείς οι προπονητές. Όλες αυτές οι προσαρμογές που έχουν πάρει οι παίκτες από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια εύχομαι να αποτυπωθούν μέσα στο γήπεδο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΠ Κοζάνης. Εύχομαι οι κόποι των ποδοσφαιριστών να ανταμειφθούν».

Για τη γνώμη που έχει για τον 2ο όμιλο που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός: «Όσον αφορά τον όμιλο μας, θα έλεγα ότι είναι ισορροπημένος. Υπάρχουν κάποιες ιστορικές ομάδες, οι οποίες έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς, όπως και η δική μας ομάδα, τα τελευταία χρόνια δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτές είναι ο Πιερικός, ο Εδεσσαϊκός, η Καστοριά που επέστρεψε μετά από χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, η Κοζάνη, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πάρα πολύ δυνατή διοικητικά και πέρυσι έκανε πρωταθλητισμό. Επίσης, στον όμιλο υπάρχουν ομάδες που είναι αρκετά χρόνια στην κατηγορία και είναι κλασικές ομάδες Γ’ Εθνικής και φυσικά υπάρχουν και οι νεοφώτιστες, οι οποίες τις πρώτες αγωνιστικές θα διακατέχονται από ενθουσιασμό και θα θέλουν να διακριθούν στην κατηγορία. Όλα αυτά τα στοιχεία θέλουμε να τα διαχειριστούμε σωστά ως Ολυμπιακός Βόλου. Όλο αυτό το διάστημα των τριών μηνών δεν δουλεύαμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε όλους τους τομείς, όπως στην ψυχολογία και στον τρόπο λειτουργίας αυτής της κατηγορίας. Προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα με ότι εχέγγυα και πληροφορίες μπορούσαμε να δώσουμε στους παίκτες. Για να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη και να διαχειριστεί τις καταστάσεις που θα βρει μπροστά της στο νέο πρωτάθλημα».

Για το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών: «Όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με έκανε να έρθω στην ομάδα. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι κοιτάζουμε τη… μαρκίζα, τους ποδοσφαιριστές, αλλά κανείς δεν προβληματίζεται που αυτοί οι παίκτες θα προπονηθούν. Αν δεν έχεις τους χώρους για να δουλέψει μία ομάδα μπορεί εύκολα να διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος. Προτεραιότητα για μας ήταν η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Γεώργιο και όλοι όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο χώρο, προσπαθούν να τον τελειοποιήσουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα.

Πέρα από τις εγκαταστάσεις, ωστόσο και οργανωτικά η ομάδα κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Κινείται σε επαγγελματικά πλαίσια. Αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι στην Γ’ κατηγορία, αλλά ο κόσμος να είναι βέβαιος ότι η ομάδα αυτούς τους τρεις μήνες έχει κάνει βήματα προόδου, αναβαθμίζεται και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπαίνουμε με πολύ μεγάλη διάθεση και χαρά στη διαδικασία του πρωταθλήματος και εύχομαι οι ποδοσφαιριστές να έχουν μία καλή χρονιά. Πάνω από όλα να είναι υγιείς και υποσχόμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον Ολυμπιακό».

Για τον κόσμο και κατά πόσο στηρίζει την ομάδα: «Αυτό που έχω εισπράξει και με την παρουσία μου μέσα στην πόλη, είναι ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Απ’ ότι γνωρίζω μέσα στην εβδομάδα οι οργανωμένοι οπαδοί θα μας επισκεφτούν στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ κόσμο και θέλουμε σ’ αυτή τη δύσκολη μεταβατική χρονιά να σταθεί αρωγός και να γνωρίζει, ότι εμείς καθημερινά θα δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας, έτσι ώστε η ομάδα να οδηγεί τα παιχνίδια στη νίκη».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό Βόλου πρέπει να είσαι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Έχω μάθει μέχρι σήμερα στην πορεία μου να είμαι πρωταγωνιστής, να διεκδικώ αυτό που με αναλογεί. Οπότε εμείς ως ομάδα θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο αυτό που μας αναλογεί στο πρωτάθλημα. Ως Ολυμπιακός Βόλου η νοοτροπία και η σκέψη μας είναι να κάνουμε κατάθεση ψυχής για 90 λεπτά, είτε παίζουμε στη Νεάπολη, είτε αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, για να φέρουμε τις περισσότερες δυνατές νίκες για τον Ολυμπιακό».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις