Κωνσταντέλιας: Πολυτιμότερος με την εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ

Της Ελένης Μπούντου

Σε μία off the record κουβέντα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Ολλανδίας, μιλώντας για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο έμπειρος τεχνικός είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως αυτό που του… αρέσει στον μικρό, είναι ότι ακούει. Ότι έχει τη διάθεση να ακούσει, να μάθει… Και γι΄αυτό ακριβώς βρισκόταν εκεί, μαζί του. Και η αλήθεια είναι πως αν κάτι λατρεύει στους ποδοσφαιριστές του ο Λουτσέσκου είναι ακριβώς αυτό: να ακούν και να δείχνουν εμπιστοσύνη σε όσα τους λέει.

Και παρατηρώντας τον «Ντέλια» να δοκιμάζεται σε μία θέση που δεν του ήταν τόσο οικεία αλλά εκεί ήθελε να τον «τσεκάρει» ο Λουτσέσκου, το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα που βγήκε ήταν αυτό που αποτυπώθηκε από την Ολλανδία: Ο «Ντέλιας» είναι απλά ευτυχισμένος όταν παίζει… Γνωρίζοντας δε καλά πως σε αυτήν την συγκυρία που το γράφεις, οφείλεις να είσαι «μετρημένος», σε όλα όσα αφορούν την καλοκαιρινή προετοιμασία και πρωτίστως στα πρόσωπα, κυρίως όταν -μιλάμε- για πιτσιρίκια που «σηκώνουν» ειδική διαχείριση.

Ο μικρός έγινε σταδιακά κομμάτι του γκρουπ και από τα πρώτα λεπτά που κατέγραψε φέτος, έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει κι άλλο χρόνο. Περισσότερο. Ακόμη και ως βασικός. Ακόμη και σε ντέρμπι. Όπως και έγινε απέναντι στην ΑΕΚ, «ξεδιπλώνοντας» μία υπέροχη άγνοια κινδύνου, όπως απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με εκπληκτικά νούμερα για όσο αγωνίστηκε. Με highlight της βραδιάς την αγκαλιά που του έκανε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, όταν έγινε αλλαγή.

Σαν… κερασάκι στην τούρτα, προστέθηκαν και οι δηλώσεις του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος έδωσε μία άλλη παράμετρο στην κουβέντα για τον «Ντέλια», επισημαίνοντας την αλλαγή πάνω του, στην ιδιοσυγκρασία και στον χαρακτήρα του: «Είναι φανταστικός παίκτης, γύρισε με διαφορετική νοοτροπία από τους 6 μήνες στο Βέλγιο, μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα για να γίνει καλύτερος, αγαπώ το στυλ του παίκτη, είναι εξαιρετικός και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Του ευχόμαστε να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Το οξύμωρο δε πως ο εξάμηνος δανεισμός του στην Έουπεν κάθε άλλο παρά ιδανικά εξελίχθηκε για εκείνον. Μετρημένος χρόνος συμμετοχής αλλά ένα ακόμη παράδειγμα πως ένας δανεισμός, όσο κι αν δεν «κουμπώνει» ιδανικά σε έναν ποδοσφαιριστή, δεν μπορεί να δαιμονοποιείται. Ούτε αποτελεί πανάκεια. Μια επιλογή με ρίσκο είναι που ακόμη κι αν δεν σου βγει, οφείλεις να το δεις ως κέρδος.

Στην περίπτωση του «Ντέλια» και κοιτώντας τα γεγονότα από απόσταση, δεν του βγήκε και σε κακό. Ωρίμασαν οι συνθήκες για εκείνον, «ωρίμασε» ενδεχομένως και εκείνος μέσα από αυτές, κάτι που μαρτυρά και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τον εαυτό του, και ίσως ένιωσε και για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη γύρω από το πρόσωπό του. Δεν είναι τυχαίο πως προασπίζεται το γκρουπ, την ομάδα, ακόμη και επικοινωνιακά, μετά από εύκολες και δύσκολες βραδιές.

Εμπιστοσύνη απολαμβάνει όμως και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που του χάρισε τη ψήφο του:

Fans’ Man of the Match o Κωνσταντέλιας.

sdna.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις