Πειθαρχικές διώξεις σε Μαρινάκη και Βρέντζο για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι

Μοιράσου το άρθρο

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας άσκησε Πειθαρχικές Διώξεις σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είχε κάνει λόγο για “καραστημένη διαιτησία” ενώ το μέλος της ΠΑΕ είχε κάνει λόγο για “ποδόσφαιρο που διοικείται από φασιστικό παρακράτος”.

Οι διώξεις είναι με βάση το άρθρο για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και μάλιστα για «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή εξύβρισης ή δυσμενών κρίσεων» και οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

– Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός
και
– Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις