Τσεκούρας: Δεν είναι αυτοσκοπός του Ολυμπιακού Βόλου η άνοδος

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη «Αθλητισμός χωρίς όρια», αναφέρθηκε στην έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και στην προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην ομάδα. Αναλυτικά:

«Αναρωτιόμουν πραγματικά, πώς είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια ποδοσφαιριστές από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας να μην αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Είχαμε χρόνια να δούμε τον Ολυμπιακό να απαρτίζεται από Βολιώτες ποδοσφαιριστές. Εδώ θα πρέπει να τονίσω, ότι δεν είμαι κατά των ξένων παικτών, αλλά αυτοί που θα έρχονται στην ομάδα θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και να έχουν ένα ποδοσφαιρικό επίπεδο. Βέβαια, αυτό το φαινόμενο δεν το συναντάμε μόνο στον Βόλο και στον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα σε όλες τις ομάδες. Βλέπω, ωστόσο, ότι φέτος και άλλες ομάδες της κατηγορίας φροντίζουν να δίνουν βαρύτητα στο ντόπιο στοιχείο, έχοντας στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές από την περιοχή και μάλιστα νέα παιδιά.

Οι ομάδες της περιφέρειας που δεν φροντίζουν να έχουν φυτώριο και γηγενείς ποδοσφαιριστές δύσκολα θα μπορούν να κρατηθούν στην κατηγορία. Κι αυτό, καθώς τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει, τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη μισθοδοσία των παικτών. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι φίλαθλοι που έχουν απαιτήσεις από τις ομάδες.

Είναι λογικό οι φίλαθλοι να ζητούν το καλύτερο από μία ομάδα, πιστεύω ωστόσο, ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έρχονται στο γήπεδο δεν είναι φίλαθλοι κατηγορίας. Αγαπούν το σύλλογο και θα πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται».

Όσον αφορά τον 2ο όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός, τόνισε: «Ο 2ος όμιλος έχει τέσσερις-πέντε ιστορικές ομάδες, όπως είναι η Καστοριά, ο Εδεσσαϊκός, ο Πιερικός αλλά και η Κοζάνη. Υπάρχουν όμως και ομάδες που μπορεί να μην έχουν το όνομα, οι οποίες θα είναι δυνατές και κυρίως στην έδρα τους. Θα είναι ένας δύσκολος όμιλος και θα πρέπει ο Ολυμπιακός, ως όνομα, να παλεύει και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα κουβαλάει και το βάρος του ονόματός της.

Όσον αφορά το θέμα των μετακινήσεων είμαστε τυχεροί πού θα παίξουμε στον 2ο όμιλο, γιατί τα έξοδα θα ήταν πολλαπλάσια, αν αγωνιζόμασταν στον 3ο όμιλο, έχοντας να παίξουμε σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Πάργα, Πάτρα και Αγρίνιο».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΠ Κοζάνης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι για το παιχνίδι με την Κοζάνη και από ότι πληροφορούμαι θα υπάρχει πολύς κόσμος από το Βόλο στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα νέα παιδιά της ομάδας θέλουν συμπαράσταση. Πιστεύω, ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα. Διακρίνω μία αισιοδοξία σε όλη την ομάδα κι αυτή πηγάζει και από τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων. Αν και τα φιλικά σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τα επίσημα παιχνίδια, πιστεύω πως κάτι δείχνουν. Υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των ποδοσφαιριστών, έχουν γίνει μία οικογένεια και θα παλέψουν όλα τα παιχνίδια».

Για τους στόχους που βάζει η ομάδα ανέφερε: «Κοιτάζουμε να βαδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν βάζουμε στόχο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα κι αυτό που θέλουμε είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι μέσα από τα παιχνίδια. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε που θα έχει φτάσει η ομάδα. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να μπουν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Μακάρι η ομάδα να έχει καλή πορεία και τον Ιανουάριο να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση. Όλοι θέλουμε ο Ολυμπιακός να προχωρήσει και να πάει ψηλότερα. Δεν είναι, όμως, αυτοσκοπός η άνοδος. Δεν θέλουμε να φορτώσουμε με άγχος τα νεαρά παιδιά, ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις