Εμφύλιος στη Red Bull ανάμεσα σε Φερστάπεν – Πέρεζ: “Μην μου το ζητήσετε ποτέ ξανά αυτό, συνεννοηθήκαμε;”

Άνοιξε εμφύλιο ο Μαξ Φερστάπεν με τον Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull. O Ολλανδός αγνόησε παντελώς την παράκληση της ομάδας να αφήσει τον Μεξικανό να περάσει στην 6η θέση στο τέλος του GP Βραζιλίας, για να βοηθήσει τον “Τσέκο” στη μάχη της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος.

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε πέσει στις τελευταίες θέσεις του GP Βραζιλίας μετά την επαφή με τον Λιούις Χάμιλτον στον 6ο γύρο του αγώνα του Ιντερλάγκος, αλλά στην πορεία του αγώνα κατάφερε να ανελιχθεί στην 7η θέση, πίσω από τον ομόλογό του Σέρτζιο Πέρεζ.

Ο Μεξικανός πάσχιζε με παλαιότερη γόμα, κι έτσι η Red Bull ζήτησε από τον Πέρεζ να αφήσει τον Φερστάπεν να περάσει μήπως καταφέρει να καταδιώξει τον Αλόνσο και τον Φέτελ, με τα πιο φρέσκα ελαστικά του.

Ο πρωταθλητής δεν τα κατάφερε, και στο τέλος ήρθε το μήνυμα από το μηχανικό του, η παράκληση να αφήσει και πάλι τον Πέρεζ να περάσει στην 6η θέση, και να πάρει δύο παραπάνω βαθμούς για τη μάχη του με τον Σαρλ Λεκλέρ στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του φετινού πρωταθλήματος οδηγών.
«Μην ανησυχείς για το DRS Μαξ, άφησε τον Τσέκο να περάσει… Μαξ, άφησε τον Τσέκο να περάσει παρακαλώ», ήταν το μήνυμα του μηχανικού του. Ο Φερστάπεν δεν το έκανε ποτέ. Και όταν, μετά την καρό σημαία, ρωτήθηκε από τον μηχανικό του τι συνέβη, ο Ολλανδός αποκρίθηκε: «Σας το είπα ήδη την τελευταία φορά, δεν θα μου ξαναζητήσετε ποτέ κάτι τέτοιο. Εντάξει, συνεννοηθήκαμε για αυτό; Σας έδωσα τους λόγους μου και τους υποστηρίζω».
Λίγο αργότερα, βγήκε στον αέρα η συνομιλία του Πέρεζ με τον δικό του μηχανικό. Ο Μεξικανός είπε, ειρωνικά: «Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για αυτό, σας ευχαριστώ. Αυτό δείχνει ποιος είναι πραγματικά».
Και κάπως έτσι, με μια απλή και παντελώς ανούσια απόφαση του Μαξ Φερστάπεν, ήρθαν μαύρα σύννεφα πάνω από μια ονειρική σεζόν για τη RBR και τον Φερστάπεν, με δύο πανάξιους τίτλους. Αλλά μόνο αγωνιστικά, για τον Ολλανδό.
Και μην ξεχνάμε ότι, κάποτε που δεν είχε πια σημασία αφού είχε ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα, ο Άιρτον Σένα είχε κάνει στην άκρη για να χαρίσει μία νίκη στον Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά του. Και ο Άιρτον δεν φημιζόταν για την ανεκτικότητά του στην ήττα. O tempora o mores.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις