Αθλητικές διοργανώσεις στο Βόλο με την αρωγή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Αρκετές είναι οι αθλητικές διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα στο Βόλο τους προσεχείς μήνες, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι αρωγός των αγώνων, συμβάλλοντας κι αυτή από την πλευρά της για την επιτυχία τους. Αναλυτικά θα διεξαχθούν οι εξής διοργανώσεις:…

7ος ποδηλατικός αγώνας ΜΤΒ Σέσκλου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σέσκλου, μετά την επιτυχημένη συνδιοργάνωση του περσινού αγώνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων διοργανώνουν το 7Ο Rally MTB στις 22 Μαΐου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο αγροτικό οδικό δίκτυο και σε μονοπάτια περιφερειακά του Σέσκλου και η συνολική διαδρομή είναι 18 χιλιόμετρα.
Ο αγώνας αποτελεί αθλητικό γεγονός, αφού από την προηγούμενη χρονιά οι συμμετοχές ξέφυγαν από τα όρια του νομού και ανήλθαν στις 70, ενώ είχε περισσότερους από 500 επισκέπτες – θεατές. Η εκδήλωση πλαισιώνεται κάθε χρόνο με πάνω από 60 εθελοντές. Δεν πρόκειται για έναν απλό αγώνα, αλλά για μια γιορτή του ποδηλάτου. Οι κατηγορίες του αγώνα είναι:
1) Αθλητών συλλόγων
2) Ερασιτεχνών
3) Ερασιτεχνών + 40
4) Παίδων
5) Γυναικών.
Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από αθλητική και οικονομική άποψη. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία της περιοχής μας και αναμένονται εκτός των αθλητών και συνοδοί, συνδυάζοντας διαμονή Σαββατοκύριακου, τονώνοντας έτσι την τοπική αγορά.

35ο Ράλι Κένταυρος 2016
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν το «35ο Ράλι Κένταυρος 2016» στις 4-5 Ιουνίου 2016 στο Βόλο.
Ο αγώνας διεξάγεται με αφετηρία την παραλία του Βόλου το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων και στην συνέχεια η πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει το βράδυ τη ίδιας ημέρας. Το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά τη Κυριακή 5 Ιουνίου και διαδραματίζεται στο βουνό των Κενταύρων με τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και τερματισμό στην πόλη του Βόλου το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκαταλέγεται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων Ράλι και προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών οδηγών αγώνων, αλλά και χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι θα έρθουν στην περιοχή μας.

1ο Ράλι Μυρμιδόνες 2016
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ) σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν το «1ο Ράλι Μυρμιδόνες» στις 09-10 Ιουλίου στον Αλμυρό Μαγνησίας.
Οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται στον αγώνα προσμετρούνται στο Πανελλήνιο κύπελλο Ασφάλτου και πιο συγκεκριμένα στο περιφερειακό κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας. Αυτό σημαίνει υψηλότερος συντελεστής βαθμολογίας κάτι που αυτομάτως αποτελεί δέλεαρ για τους συμμετέχοντες που πέραν της ενδιαφέρουσας χάραξης του αγώνα θα δουν και τους κόπους τους να ανταμείβονται με επιπλέον βαθμούς. Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Σάββατο 9 Ιουλίου
11:00-13:00 Τεχνικός Έλεγχος
18:00 Εκκίνηση πρώτου σκέλους
20:30 Τελετή εκκίνησης στην Αμαλιάπολη
Κυριακή 10 Ιουλίου
10:00 Εκκίνηση δεύτερου σκέλους
14:00 Τερματισμός αγώνα
15:00 Τελετή απονομής στον Αλμυρό
Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από αθλητική και οικονομική άποψη. Ο αγώνας είναι ένας από τους λίγους διήμερους αγώνες της χώρας και λόγω της ημερομηνίας επιλεχτήκαν παραθαλάσσιες τοποθεσίες για την διεξαγωγή του, κάτι που θα προσελκύσει πλήθος θεατών και συμμετεχόντων.

20οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης
Ο Αθλητικός Όμιλος ΟΕΑ-ΝΑΒ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων διοργανώνουν του 20ους Ιωνικούς Αγώνες Κολύμβησης στις 28 & 29 Μαΐου 2016 στο Ε.Α.Κ Βόλου.
Οι Ιωνικοί αγώνες κολύμβησης διοργανώνονται για 20η συνεχή χρονιά, γίνονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και είναι αγώνες Πανελλήνιοι Προαγωνιστικών κατηγοριών για παιδιά ηλικίας από 9-10-11 και 12 ετών. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται στους αγώνες αυτούς προσμετρούνται ως επίσημες στην επετηρίδα της ομοσπονδίας.
Στην περσινή διοργάνωση είχαν λάβει μέρος 750 αθλητές οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές ξεπέρασαν τα 2000 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις