Στους κορυφαίους της Σούπερ Λιγκ στον α’ γύρο οι Τσοκάνης και Φερνάντες

Βάσει του συστήματος αξιολόγησης του WyScout, μεταξύ των καλύτερων παίκτες ανά θέση στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ βρίσκονται και δύο ποδοσφαιριστές του Βόλου και συγκεκριμένα ο Τάσος Τσοκάνης, ως αμυντικός χαφ και ο Πάολο Φερνάντες, ως ακραίος επιθετικός.

Ο Τάσος Τσοκάνης, ο αρχηγός του Βόλου, είναι από τα βασικά γρανάζια της ομάδας-θαύμα του Κώστα Μπράτσου. Σε 12 ματς έχει 3 γκολ και 3 ασίστ και διανύει – αν όχι την καλύτερη- σίγουρα μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.
Ο Πάολο Φερνάντες, που θα ανήκει πλέον στην ΑΕΚ, έκανε σούπερ πρώτο μισό της σεζόν. Στο συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης είναι δεύτερος με τρία γκολ και πέντε ασίστ σε 12 αγώνες (απόλυτο συμμετοχών).
Ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε στον Βόλο restart στην καριέρα του και πλέον ήταν η ώρα για το παραπάνω βήμα έχοντας ήδη εκτοξεύσει τις μετοχές του με τους «κυανέρυθρους».
Ο Φερνάντες από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν το έπιασε από εκεί που το άφησε πέρυσι και κατατάσσεται μέσα στην πρώτη πεντάδα των πιο παραγωγικών παικτών της λίγκας, μαζί με τον προσεχώς συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, τον Λιβάι Γκαρσία και τους Αϊτόρ, Καρέλη και Πάλμα. Ειδικά στην κατηγορία των ασίστ βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του, τον Ελίασον.
Η ικανότητα του Πάολο Φερνάντες με την μπάλα στα πόδια, η πλούσια τεχνική που έχει σε συνδυασμό με την ταχύτητά που διαθέτει, του προσφέρουν τη δυνατότητα να παίρνει αρκετές ατομικές ενέργειες μέσα στα παιχνίδια. Και υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη σχετική λίστα του Wyscout με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες προσπάθειες στις ντρίμπλες και στο ένας εναντίον ενός ο 24χρονος Ισπανός μεοσεπιθετικός είναι στην πρώτη θέση με 100 ενέργειες, με δεύτερο επίσης έναν παίκτη της ΑΕΚ, τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έχει καταγράψει 70.
Σύμφωνα με το Wyscout ο Φερνάντες στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν με τον Βόλο επιχειρεί μέσο όρο ανά παιχνίδι 7,5 ντρίμπλες με 44% επιτυχία, με δύο προωθητικές ενέργειες και σχεδόν δύο επαφές μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ σουτάρει σχεδόν δύο φορές ανά αγώνα. Το καλό αριστερό πόδι που διαθέτει άλλωστε τον βοηθάει να παίρνει πάνω του αρκετές στατικές φάσεις, πέρα από τις πάσες που βγάζει με ακρίβεια που αγγίζει το 84%.
Συνεισφέρει και στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας φέτος μέσο όρο ανά παιχνίδι σχεδόν πέντε ανακτήσεις μπάλας και δύο κοψίματα με 56,3% επιτυχία στις αμυντικές του μονομαχίες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις