Δέκα βαθμούς περισσότερους από πέρυσι έχει ο Βόλος στα μισά της Σούπερ Λιγκ

Ο Βόλος συγκαταλέγεται στους μεγάλους κερδισμένους του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ, διανύοντας σαφώς την καλύτερη περίοδο της τετραετούς παρουσίας του στη μεγάλη κατηγορία.

Η πορεία του είναι εξαιρετική, αν αναλογιστούμε ότι φέτος η ομάδα έχει συγκεντρώσει 10 περισσότερους βαθμούς από πέρυσι. Στα μισά του πρωταθλήματος 2020-21 ο Βόλος είχε μαζέψει 14 βαθμούς και τη χρονιά που διανύουμε η βαθμολογική συγκομιδή είναι 24 βαθμοί.
Παράλληλα, οι «κυανέρυθροι» έχουν καταρρίψει πολλά ρεκόρ, κερδίζοντας τον απόλυτο σεβασμό όλων των ομάδων της κατηγορίας. Μάλιστα για πολύ καιρό ο Βόλος βρισκόταν στην τριάδα της βαθμολογίας και την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου υποχώρησε στην 5η θέση, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ είχαν προηγηθεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό, η ισοπαλία με τη Λαμία εκτός έδρας και η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα εντός. Η συγκομιδή τεσσάρων βαθμών σε τέσσερα παιχνίδια ήταν αυτή που έφερε πιο πίσω στη βαθμολογία τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι στα πέντε προηγούμενα ματς μετρούσαν ισάριθμες νίκες με Ιωνικό, Άρη, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Ατρόμητο.
Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος κερδισμένος σε σχέση με την βαθμολογική συγκομιδή που είχαν οι ομάδες την περσινή σεζόν στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ο μεγάλος χαμένος είναι ο Ολυμπιακός.
Την περσινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ ήταν στην κορυφή με 35 βαθμούς, ενώ φέτος βρίσκονται στην 3η θέση με 25, στο -12 από τον Παναθηναϊκό.
Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με πέρυσι, την φετινή σεζόν απώλεσαν 10 βαθμούς, ενώ αγνοούν τη νίκη σε όσα ντέρμπι έχουν δώσει μέχρι τώρα, αφού ηττήθηκαν στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με Παναθηναϊκό (1-1) και ΑΕΚ (0-0).
Στον Βόλο θέλουν η πορεία της ομάδας στον δεύτερο γύρο να είναι ανάλογη με αυτή του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, προκειμένου η ομάδα να συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Αν ο στόχος επιτευχθεί θα είναι η πρώτη φορά που θα το πετύχει ο Βόλος στην ιστορία του, καθώς τα τρία προηγούμενα χρόνια η ομάδα αγωνίστηκε στα πλέι άουτ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις