Ηττήθηκε στο θεσσαλικό ντέρμπι η Νίκη, 1-0 από την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ

Η Νίκη έδειξε έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά για το ντέρμπι με την ΑΕΛ, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, παρουσίασε πλάνο, σπατάλησε ευκαιρίες, αλλά έμεινε ξανά, για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, κι έδωσε το δικαίωμα σε μία απλώς επαρκή Λάρισα να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να φύγει νικήτρια από το Αλκαζάρ, στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 – Σκόρερ για τους “βυσσινί” ο Όγκμποε (37′), έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ οι κυανόλευκοι με Μιλούνοβιτς (2′, 19′), Μιράντα (43′) και Κάσσο (49′).

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Αλέκος Βοσνιάδης, σε σχηματισμό, 3-5-2, έδωσε “γάντια βασικού” στον Βλάντιμιρ Μπάγιτς κι επέλεξε στο κεντρικό τρίδυμο της άμυνας τους Γιώργο Δεληζήση, Βαγγέλη Ανδρέου και Χρήστο Γρομητσάρη. Στα μπακ-χαφ αγωνίστηκαν οι Πασχάλης Κάσσος (δεξιά) και Παναγιώτης Παναγιωτίδης (αριστερά). Την τριάδα των χαφ διαμόρφωσαν οι Παύλος Κυριακίδης, Νέτι Μέτσε και Χοσέτε Μιράντα, με τους δύο πρώτους να επιλέγονται στη βάση του τριγώνου, με ανασταλτικούς, κυρίως, προσανατολισμούς και τον τελευταίο στην κορυφή του, σε δημιουργικό ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Λούκα Μιλούνοβιτς και Αντόνιο Ροχάνο, με τον πρώτο να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον δεύτερο.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, για την ΑΕΛ, σε σχηματισμό 4-2-3-1, επέλεξε τον Κώστα Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Θανάση Παπαγεωργίου, αριστερά τον Γιώργο Μαϊδανό και στο κεντρικό δίδυμο τους Χάρη Ηλιάδη και Νίκο Γκοτζαμανίδη. Στην τριάδα των χαφ αγωνίστηκαν οι Κώστας Πλέγας, Κώστας Παπαγεωργίου και Δημήτρης Θωμαΐδης. Οι Φαμπρίτσιο Πεντρόσο και Αλέξανδρο Νικολιάς κινούνταν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Μάριο Όγκμποε να αγωνίζεται μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Νίκη να “αγγίζει” το γκολ με το “καλημέρα”, καθώς στο δεύτερο λεπτό, ύστερα από αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ, ο Μιλούνοβιτς βρέθηκε εντός περιοχής με την μπάλα στα πόδια, απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, και σούταρε δυνατά με το αριστερό, με τον έμπειρο πορτιέρε της ΑΕΛ να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ. Η πρώτη τελική προσπάθεια για την ΑΕΛ ήρθε στο 11ο λεπτό, με το σουτ του Νικολιά, από θέση εκτός περιοχής, να απομακρύνει σε κόρνερ ο Μπάγιτς.

Το παιχνίδι κυλούσε σε μία σχετική ισορροπία, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποια καλά μικρά χρονικά διαστήματα, αλλά να μην τα μετουσιώνουν σε σπουδαίες στιγμές για κάποιο τέρμα. Η επόμενη καλή ευκαιρία για γκολ ήταν για τη Νίκη στο 19′. Ο Κάσσος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μιλούνοβιτς να πιάνει την κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει, με τον Θανάση Παπαγεωργίου να σεντράρει από τα δεξιά και τον Πεντρόσο να επιχειρεί το “τακουνάκι” προς την εστία του Μπάγιτς, ο οποίος, όμως, δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά.

Τα λεπτά κυλούσαν, δίχως κάποια “κλασική” ευκαιρία για γκολ, με τη Νίκη, όμως, όσο περνάνε τα λεπτά, να “πατά” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ανεβάζει την απόδοσή της, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Κι εκεί που βλέπαμε πως το “μομέντουμ” της αναμέτρησης περνά σε κυανόλευκα χέρια ήρθε, σε ανύποπτο σχετικά χρόνο, το γκολ για την ΑΕΛ. Συγκεκριμένα, στο 37ο λεπτό επιχειρήθηκε η σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Θωμαΐδη, η μπάλα έφτασε στον Πεντρόσο που “σέρβιρε” στον Όγκμποε, ο οποίος, από θέση εντός περιοχής, σε σχεδόν κενή εστία, έκανε με πλασέ το 1-0.

Η Νίκη δεν πτοήθηκε και κυνήγησε άμεσως την ισοφάριση, δημιουργώντας τρεις καλές στιγμές για γκολ, σε τρία λεπτά, πριν “κλείσει” το πρώτο μέρος. Το σουτ του Μιράντα, στο 40′, μπλόκαρε ο Θεωδορόπουλος, στο 42′ νέο σουτ του Μιλούνοβιτς έδιωξε δύσκολα ο πορτιέρε της ΑΕΛ και στο 43′ η κεφαλιά του Μιράντα, ύστερα από σέντρα του Κάσσου, πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, στη σημαντικότερη στιγμή εκ των τριών για το 1-1.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να προηγείται και τη Νίκη να αδικείται από τη συνολική εικόνα των πρώτων 45′, καθώς, δεδομένα, δικαιούτο ένα γκολ, σε ένα, κατά γενική ομολογία, “ανοικτό” παιχνίδι με αρκετές καλές στιγμές και καλό ρυθμό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε και το πρώτο, με τη Νίκη, δηλαδή, να ελέγχει το ματς και να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, το συντομότερο. Στο 49′ η Νίκη σπατάλησε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για το 1-1. Ύστερα από φάση διαρκείας, η οποία ξεκίνησε από κόρνερ των κυανόλευκων, ο Κάσσος βρέθηκε εντός περιοχής με την μπάλα στα πόδια κι έκανε το σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο να σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Η ΑΕΛ απάντησε, δύο λεπτά αργότερα, με ένα σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Μπάγιτς κι έδιωξε σε κόρνερ ο Γρομητσάρης.

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί μία ώρα αγώνα, ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε τους Σιαφά και Μορέιρα στο ματς, αντικαθιστώντας τους Μιλούνοβιτς και Ανδρέου, αντίστοιχα, με τον Μακεδόνα τεχνικό να αλλάζει τη διάταξη της ομάδας του από 3-5-2, σε 4-4-2. Ο Δεληζήσης με τον Γρομητσάρη έμειναν στα στόπερ, Κάσσος (δεξιά) και Παναγιωτίδης (αριστερά) ήταν τα ακραία μπακ, Κυριακίδης και Μέτσε διατηρήθηκαν στα κεντρικά χαφ, Μορέιρα και Μιράντα εκτελούσαν καθήκοντα εξτρέμ, με τον Σιαφά και τον Ροχάνο να αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης.

Οι αλλαγές προσώπων, κάποιες διακοπές και η διαχείριση των παικτών της ΑΕΛ, στο πλαίσιο του υπέρ τους αποτελέσματος, έφεραν κατακόρυφη πτώση του ρυθμού της αναμέτρησης. Στα αμέσως επόμενα λεπτά δεν δημιουργήθηκε καμία καλή στιγμή, μπροστα στις δύο εστίες, με τον χρόνο να κυλά υπέρ των γηπεδούχων. Επόμενη “υποψία” ευκαιρία καταγράφεται στο 79ο λεπτό, με την εκτέλεση κόρνερ του Μιράντα να εκμεταλλεύεται ο Δεληζήσης, ο οποίος έπιασε μια κεφαλιά που απομακρύνθηκε από τον Όγκμποε, πριν η μπάλα πάρει τροχιά προς την εστία.

Η Νίκη υποχρεούτο, στα τελευταία λεπτά, να βρει επιθετικές λύσεις, έπρεπε να ρισκάρει, ανέβασε κι άλλο τις γραμμές της και στο 85′ δημιούργησε καλές προϋποθέσεις για το 1-1, δίχως, όμως, να το κάνει πράξη. Ο Μιράντα έβγαλε κάθετα στον Σιαφά, εκείνος, από θέση εντός περιοχής, επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Ροχάνο να επιχειρεί να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά να μην προλαβαίνει με προβολή να γίνει απειλητικός, με τη φάση να περνά.

Η Νίκη πάλεψε μέχρι τέλους να βρει το γκολ της ισοφάρισης, οι παίκτες της ΑΕΛ διαχειρίζονταν χωρίς λάθη το υπέρ τους 1-0, μοναδική τελική προσπάθεια, μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ήταν ένα σουτ του Γαβριηλίδη, από θέση εντός περιοχής, στο 90+4′, το οποίο πέρασε πολύ ψηλά άουτ, με το τέλος του αγώνα να βρίσκει την ΑΕΛ νικήτρια, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε, στην κυριολεξία, στο γκολ, καθώς η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν άφησε περιθώρια για επιπλέον συζήτηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (79′ Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Πλέγας (84′ Γαρουφαλιάς), Παπαγεωργίου Κ. (75′ Αντράντα), Θωμαΐδης, Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς (84′ Τσουμάνης)

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Δεληζήσης, Ανδρέου (57′ Μορέιρα), Γρομητσάρης, Μέτσε (67′ Τσουκαλάς), Κυριακίδης (67′ Γαβριηλίδης), Μιράντα, Μιλούνοβιτς (57′ Σιαφά), Ροχάνο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις