Βοσνιάδης: “Η ομάδα θα αντιδράσει, συσπειρωμένοι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”

Την εικόνα της αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΛ, καθώς και τη βασικότερη αιτία του κακού ξεκινήματος των κυανόλευκων στο πρωτάθλημα ανέλυσε, στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, κόντρα στους “βυσσινί”, ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να το κερδίσουν. Με αυτόν τον σκοπό ήρθαμε στη Λάρισα, να διεκδικήσουμε τη νίκη που μας έλειπε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα, έδωσε τη μάχη της. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι που, μέχρι το 37′ που δεχτήκαμε το γκολ από μία μεγάλη διαγώνια μπαλιά, ήταν μοιρασμένο. Δεχτήκαμε το γκολ, στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δημιουργήσαμε τρεις τελικές, χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, είπαμε να το πάμε μέχρι το τέλος, να διεκδικήσουμε, να ισοφαρίσουμε και να γυρίσουμε το ματς, σας είπα στην αρχή πως στόχος μας ήταν η νίκη. Έκανε την πρώτη τελική η ΑΕΛ, από ένα κόρνερ, κι από εκεί και μετά, αλλάζοντας και σχηματισμό, πήραμε το πάνω χέρι του παιχνιδιού. Κάναμε τις φάσεις μας, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, κερδίσαμε κόρνερ, κάναμε φάσεις. Προσπαθήσαμε, αμέσως μετά, με “φρέσκα πόδια” να ανανεώσουμε τη μέση μας, με τους Γαβριηλίδη και Τσουκαλά, να δώσουμε παραπάνω ένταση, δεν μπορέσαμε, όμως, να πετύχουμε το τέρμα. Το γκολ είναι κάτι που μας λείπει και, δυστυχώς, φεύγουμε από εδώ χωρίς να πάρουμε τίποτα, μετά από μία τεράστια προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα. Σας είπα πως δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου.

Ας είμαστε σε τέτοια κατάσταση, ας παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω πως όλο αυτό θα γυρίσει, γιατί πραγματικά μπορεί να μην είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια την απόδοση που θέλαμε, αλλά θεωρώ ότι και από εκεί κάτι παραπάνω θα έπρεπε να είχαμε πάρει, όπως και σήμερα. Συνεχίζουμε, να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, μία πολύ δύσκολη έδρα, με μεγάλη υποστήριξη, μία ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος, με πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω”.

Για το επεισόδιο που υπήρξε στον πάγκο της Νίκης, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τα αντικείμενα που έπεσαν:

“Δεν το γνωρίζω. Κοιτούσα μέσα το γήπεδο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργήθηκε τέτοια αρνητικότητα. Ήταν κάτι που δε μας συνέφερε κιόλας, γιατί ήμασταν πίσω στο σκορ και κυνηγούσαμε να ισοφαρίσουμε. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε και ήρθαν αντικείμενα μέσα και δε ρώτησα κιόλας, δεν είχαμε τον χρόνο. Δεν είδα από τί προκλήθηκε. Είδα μεγάλη νευρικότητα κι αντικείμενα, γυρνώντας να κοιτάξω”.

Για το αν, στο πλαίσιο του κακού ξεκινήματος της ομάδας, εντοπίζονται προβλήματα:

“Εννοείται πως εντοπίζουμε προβλήματα. Το μεγαλύτερο είναι πως δεν μπορούμε να σκοράρουμε σε φάσεις που είναι μπροστά μας. Αν δε σκοράρεις, αγχώνεσαι, δημιουργούνται και προβλήματα πίσω. Εννοείται ότι δεν μπήκαμε με τέτοιο σκεπτικό στο πρωτάθλημα, δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοιο ξεκίνημα, αλλά όταν η ομάδα αντιδράει, πιστεύω ότι θα το γυρίσουμε. Και πιστεύω ότι μπορούμε να αντιδράσουμε. Πρέπει να κάνεις συνεχόμενα αποτελέσματα. Αυτό είναι το πνεύμα μας, η διάθεση των παιδιών και πάνω σε αυτό θα πατήσουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν έρχονται τα αποτελέσματα, αρχίζει η πίεση. Όσο μπορούμε, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα αρνητικά εκτός ομάδας, να πάρει η ομάδα τα αποτελέσματα που πρέπει και να παρουσιαστεί, όπως την φανταζόμαστε.

Δεν έχουμε σκοράρει σε φάσεις εύκολες. Σε κάθε παιχνίδι, θα βγει η μπάλα επί της γραμμής, συνέβη και σήμερα, θα χαθούν φάσεις από πολύ κοντινές θέσεις. Η κεφαλιά του Μιράντα νομίζαμε πως κατέληξε στα δίχτυα, δεν κατέληξε τελικά. Βρήκε η Λάρισα το γκολ και πήρε το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ να το κερδίσουν. Έτσι είναι τα παιχνίδια. Εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που κάνουμε και καλύτεροι επιθετικά θα παρουσιαζόμαστε και θα έχουμε και μεγαλύτερη ηρεμία αμυντικά και δε θα τρώμε γκολ με την πρώτη ευκαιρία που μας κάνουν. Αυτό έγινε τρεις αγωνιστικές. Προηγήθηκε πάντα ο αντίπαλος. Τις δύο σε φάσεις που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, στα τέλη των ημιχρόνων, σε παιχνίδια που τα ελέγχαμε και εδώ, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, να βρεθούμε πάλι πίσω στο σκορ στο 37′. Πετυχαίνεις γκολ, αποκτάς και ψυχολογία. Δεν πετυχαίνεις, δημιουργείται πρόβλημα. Κι αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε. Υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, θα επιδιώξουμε να λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα”.

Στη συνέχεια, ανέφερε:

“Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για εμάς, όταν δεν έχεις τους βαθμούς. Κι όταν πρέπει να λύσεις προβλήματα, επίσης, εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει. Όλες οι ομάδες έρχονται να πάρουν πράγματα. Είναι έναρξη πρωταθλήματος, πιστεύουμε στην ομάδα. Πρέπει να πολεμήσουμε το πρόβλημα και να φέρουμε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα που θα μας οδηγήσουν σε πιο υψηλή θέση. Φέτος, δε θα παίζει το πρωτάθλημα του ενός που πήρε συνεχόμενα αποτελέσματα πέρσι κι όλοι ήταν μακριά. Εξακολουθώ να λέω ότι αυτές οι πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν, θα είναι κοντά και η μία θα δημιουργεί πρόβλημα στην άλλη. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα σαν ομάδα να κάνουμε συνεχόμενα αποτελέσματα και να μειώσουμε τη διαφορά”.

Για το αν εντοπίζονται άλλα προβλήματα, εκτός της επιθετικής δυστοκίας:

“Επηρεάζει ψυχολογικά ότι δεν πήραμε αποτελέσματα. Δεν το συζητάμε. Αλλά πιστεύω ότι το γκολ είναι το κυριότερο πρόβλημά μας, ειδικά σήμερα. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην ομάδα. Η ομάδα θέλει να κερδίσει. Τα υπόλοιπα που ακούγονται, είναι κουτσομπολιά. Ας κοιτάξουμε να προστατεύσουμε την ομάδα και να μην ψάχνουμε να βρούμε αιτίες που δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Ομάδες ξεκινάνε καλά, έχουν κοντά τον κόσμο τους, ομάδες που δεν ξεκινάνε καλά, είναι λογικό να έχουν προβληματισμό. Αν μπούμε τόσο νωρίς στη διαδικασία να απαξιώσουμε μία ολόκληρη κατάσταση, ενώ ξέρουμε πως η ομάδα μας σύντομα θα αντιδράσει και το έδειξε και σήμερα, μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουμε. Συσπειρωμένοι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα, πρέπει να το καταλάβει κι η ομάδα. Σήμερα βγάλαμε ένταση και δείξαμε πως μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, κανένας, ξεκινώντας το πρωτάθλημα, δεν ήθελε να αποτύχει ή να βρεθεί γρήγορα εκτός στόχου, ξεκινήσαμε με φιλοδοξίες κι έτσι συνεχίζουμε, ξεκινήσαμε με διάθεση να είμαστε μέσα στον στόχο, κανένας δεν είπε ότι θα πάρουμε ένα εύκολο πρωτάθλημα με κατεβασμένα τα χέρια από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Εννοείται πως όταν δεν ξεκινάς καλά, πρέπει να συσπειρωθείς και να κοιτάξεις να βρεις τα αποτελέσματα. Εμείς έχουμε τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι θα το κάνουμε. Το περιβάλλον στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Το θέμα μας είναι να γίνουμε πιο ουσιαστικοί”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις