Σταθερότητα και διάρκεια τα “κλειδιά” για την εξαιρετική πορεία του Βόλου

Η εξαιρετική πορεία του Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και σκληρής δουλειάς απ’ όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτό που έχει φέτος ο Βόλος, σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, είναι η σταθερότητα και η διάρκεια στην απόδοση των ποδοσφαιριστών. Τις προηγούμενες περιόδους πάντα η ομάδα ξεκινούσε πολύ καλά το πρωτάθλημα, ωστόσο, μετά τις πρώτες αγωνιστικές οι «κυανέρυθροι» έκαναν… κοιλιά και έχαναν βαθμούς, με αποτέλεσμα να υποχωρούν στη βαθμολογία.

Φέτος ο Οκτώβριος ήταν εξαιρετικός μήνας για τον Βόλο, με τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και μία ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό.

Γενικά, πάντως, οι επτά νίκες στον πρώτο γύρο αποτελούν ρεκόρ για τους «κυανέρυθρους» στη Σούπερ Λιγκ, όπως φυσικά και η συγκομιδή των 24 βαθμών στον πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει επίσης τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ έχει πετύχει 21 γκολ, που είναι η τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ξεπερνώντας τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη. Μόλις σε δύο παιχνίδια, με ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, γνωρίζοντας την ήττα.

Ανασταλτικά οι «κυανέρυθροι» είχαν δεχθεί οκτώ γκολ στις εννέα πρώτες αγωνιστικές, για να χαλάσει αυτή η εικόνα στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, στα οποία η άμυνα του Βόλου δέχθηκε 11 γκολ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις