Προβάδισμα ο Ηρακλής, 1-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής στον πρώτο τελικό για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ κόντρα στον Γ.Σ. Αλμυρού με 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Κοντοβάς στο 63′ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει της Κυριακάτικης…

…αναμέτρησης στο Δημοτικό στάδιο Αλμυρού (16:00). Δοκάρι με τον Ν. Βούλγαρη είχε ο Γυμναστικός στο 45′ που ήταν πιο απειλητικός στο α’ μέρος. Περίπου 500 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες του Βασδέκειου. Πολύ καλό και το διαιτητικό τρίο.

Καλύτερος ο Γ.Σ. Αλμυρού στο α’ μέρος
Οι δύο ομάδες έδειξαν εξ αρχής, πως πρωταρχικός τους στόχος, ήταν ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής και το πώς θα θωρακίσουν τα μετόπισθεν. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του Βασδέκειου σίγουρα δεν βοήθησε στο να παιχθεί ποδόσφαιρο, με τις δυνατές μονομαχίες να είναι εκείνες που έδιναν και έπαιρναν και τον διαιτητή Χαλβατζάκο να δείχνει ελαστικός στο θέμα καρτών. Όσον αφορά τις φάσεις που σημειώθηκαν για το α’ μέρος, την αρχή έκανε η φιλοξενούμενη ομάδα στο 10′, όταν σε μπαλιά του Ράπτη κάτω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Χειλάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή και σε τετ-α-τετ με τον Πολυμέρου νικήθηκε καθώς ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα με τα πόδια. Τρία λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή απάντησαν στην ευκαιρία του Γυμναστικού, καθώς ο Ντούρο έγινε κάτοχος της μπάλας, έπειτα από κόντρες στη μεσαία γραμμή, επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόστας,η χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Στο 20′ και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Λ. Καλογήρου προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί εκ νέου με τον Χειλά σε τετ-α-τετ, όμως και πάλι ο Πολυμέρου βγήκε νικητής. Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο Γυμναστικός φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 23′ , έφτασε μια ανάσα από το γκολ, καθώς έπειτα από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Ράπτη από τα αριστερά η άμυνα του Ηρακλή κόλλησε, δίνοντας την ευκαιρία στον Χειλά να βγει και πάλι “φάτσα” με τον Πολυμέρου, όμως από το ύψος της μικρής περιοχής, αμαρκάριστος, επιχείρησε χλιαρό σουτ που έφυγε άουτ. Στο 26′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, καθώς ο Τσουκάλης τροφοδοτήθηκε από τον Μόσιο, όμως το σουτ που επιχείρησε από τα αριστερά σταμάτησε ο Πλακαρός σωτήρια, με μοναδικό κέρδος για τον Ηρακλή το κόρνερ. Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45′, ο Γυμναστικός ήταν και πάλι εκείνος που προσπάθησε να φανεί απειλητικός με μακρινά σουτ, όμως οι προσπάθειες των Αντζούρη (35′) και Ν. Βούλγαρη (43′) δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα στο 45′ η ομάδα του Αλμυρού είδε την τύχη να της γυρνά την πλάτη, καθώς σε μακρινό σουτ και πάλι του Ν. Βούλγαρη η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Πολυμέρου μένοντας το 0-0 για το α’ μέρος.

Σκόραρε ο Κοντοβάς για τον Ηρακλή
Στο δεύτερο μέρος, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Βασδέκειο, περίμεναν ακόμη καλύτερο ρυθμό και περισσότερες φάσεις στο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Η δύναμη ήταν αυτή που κυριάρχησε, με τις ευκαιρίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Συγκεκριμένα, στο 48′ οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φασουράκη ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Έπειτα από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Ντούρο δοκίμασε να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως και πάλι είδε το σουτ να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πλακαρού. Στο 58′ ο Γυμναστικός απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων, με σουτ του Αντζούρη που όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 63′ ήρθε η λύτρωση για τον Ηρακλή, καθώς ο Κοντοβάς, ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από την δεξιά πλευρά και με το αντίθετο πόδι την έστειλε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Πλακαρού που δεν μπορούσε να αποσοβήσει το γκολ πάρα την προσπάθεια που έκανε. Έτσι έγινε το 1-0 για τον Ηρακλή σε πανηγυρικό κλίμα. Η τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δυο εστίες σημειώθηκε στο 84′ και ήταν και πάλι για τον Ηρακλή, καθώς ο Τσελεπής δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον Πλακαρό σε τετ-α-τετ. Έπειτα από την συγκεκριμένη φάση το μόνο που σημειώθηκε ήταν μια αψιμαχία ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με τους ψυχραιμότερους να σβήνουν τη “φωτιά” που άναψε και τον διαιτητή Χαλβατζάκο να κιτρινίζει τους εμπλεκόμενους.
Κίτρινες: 31′ Μόσιος, 51′ Ντούρο, 58′ Τσελεπής, 90′ Φέζο – 14′ Χειλάς, 48′ Αντζούρης, 77′ Φαράντος, 90′ Πλαβός.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Φασουράκης): Πολυμέρου, Ασλάνογλου (60′ Φέζο), Κοντοβάς, Ζαρίφης, Μοράλες, Ντούρο, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (85′ Τζήμας), Μόσιος, Τσουκάλης (70′ Θάνος).
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Λ. Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Τσιάτσιος, Πλαβός , Κυριάκος, Αντζούρης, Μαλισσόβας, Χειλάς (65′ Κρανάς), Ν. Βούλγαρης (86′ Τσόγκας), Κοντοβάς.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις