Από την Άρτα… στον ημιτελικό η 8η Περιφέρεια, για το Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών

Με ακόμη μια πρόκριση, επέστρεψε η ομάδα της 8ης Περιφέρειας από την Άρτα, αυτή τη φορά έχοντας πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Πρωταθλήματος Προεπιλόγης Εθνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Η ομάδα του Γιώργου Γάτου επικράτησε, στην φιλόξενη για εμάς- όπως αποδείχτηκε- έδρα του ενωσιακού γηπέδου Άρτας με 2-1, επί της αντίστοιχης ομάδας της 6ης Περιφέρειας (ΕΠΣ Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας)…

κάνοντας μάλιστα κι ανατροπή από το 1-0 που βρέθηκε να χάνει στο ( 55′).
Πλέον, καλείται να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Περιφέρειας Κοζάνης, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στα Γρεβενά ή τη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Τετάρτη (27/4), διεκδικώντας πλέον μια θέση στον μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου.
Υπενθυμίζουμε πως για να προκριθεί η ομάδα της περιφέρειάς μας σ’ αυτή την προημιτελική (Γ’ Φάση), είχε επικρατήσει στο ίδιο γήπεδο επί της 7ης Περιφέρειας (Άρτας) με 0-2, όταν ο πρώτος αγώνας του ΕΑΚ είχε λήξει ισόπαλος 1-1.
Σε ότι αφορά τη χτεσινή αναμέτρηση η ομάδα της 8ης περιφέρειας, στην οποία ανήκουν και οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΘ, ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ, από επιπόλαιο αμυντικό λάθος, όταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί στην προσπάθειά τους να κόψουν τη μπάλα συγκρούστηκαν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλό τους να βρεθεί ανενόχλητος απέναντι από την εστία τους και να κάνει το 1-0 (55′).
Ωστόσο, οι παίκτες του Γ. Γάτου δεν πτοήθηκαν κι ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, κυνήγησαν αρχικά το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 68′ με πλασέ του Δημουλά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρή κι αφού η μπάλα αποκρούστηκε πρώτα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στη συνέχεια από το δοκάρι, πριν καταλήξει στο σκόρερ.
Αφού έγινε το 1-1, ήταν θέμα χρόνου να γίνει η πλήρης ανατροπή και να έρθει το 1-2, όπως κι έγινε με πολύ ωραίο σουτ του Σιώμου (80′) έξω από την περιοχή. Ο νεαρός σκόρερ σφράγισε την πρόκριση κι έδωσε ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη νότα σ’ αυτή την επιτυχία, καθώς αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δυο γκολ πέτυχαν βολιώτες ποδοσφαιριστές, οι οποίο μάλιστα αγωνίζονται και στον ίδιο σύλλογο, τους Νέους Αθλητές Νίκης.
Η όλη πρόκριση, μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει διαστάσεις θριάμβου καθώς στο 85΄ ο Κορέλας (από την Ένωση Καρδίτσας) έκανε σουτ, για να αποκρούσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας με υπερένταση πάνω στη γραμμή τέρματος.
Η επιστροφή της ομάδας στο Βόλο έγινε λίγο μετά της 11 το βράδυ κι ο προπονητής Γιώργος Γάτος δήλωσε αποκλειστικά στο “goalpost.gr”
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι στο μακρινό και πολύωρο ταξίδι από την Άρτα, μας συντρόφευε ακόμη μια επιτυχία, ακόμη μια πρόκριση. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια ως τώρα. Όλα τα παιδιά είναι αισιόδοξα κι έχουν δείξει ότι έχουν τη στόφα κι ότι μπορούμε να πάμε ακόμα παραπάνω, γιατί όχι και στον τελικό…”
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι από την ΕΠΣΘ συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Σιώμος, Αλέξανδρος Τσιανάκας, Βασίλειος-Γεράσιμος Δημουλάς, Ευθύμιος Ξηροκώστας, Παναγιώτης Αποστολίδης, Αχιλλέας Κωσταντίνου, Μηνάς Γιάτσιος κι Αντώνης Φραγκογιάννης.
Στη χθεσινή αναμέτρηση έπαιξαν οι: Κωνσταντίνου, Ι. Κυρίτσης, Κακάμης, Δημουλάς, Αποστολίδης, Αθ. Κυρίτσης (88′ Αγγελάκης), Ζιάκας, Τσιανάκας, Σιώμος, Αλεξανδρής (85′ Μπατζέλας), Ξηροκώστας (58′ Κορέλας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις