Αστέρας Τρίπολης: Τα «credits» του Μεταξά και ο (παλιόφιλος) Χουάν Φεράντο

Hαλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις του Αστέρα Τρίπολης στο α΄γύρο της Super League περισσότερο προβληματισμό δημιουργούν στο εσωτερικό της αρκαδικής ομάδας και στους φίλους της, παρά χαμόγελα και στήθη που φουσκώνουν από ικανοποίηση.

Με συνολικό απολογισμό 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και τη διαφορά στο -8 από την έκτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ και στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, στο Μοριά αλλιώς περίμεναν την πορεία τους στη φετινή κούρσα.

Ο new entry κόουτς, Ηρακλής Μεταξάς, έχει ασφαλώς από την πλευρά του προσωπικούς λόγους να βρίσκεται στην «πρίζα», όσο κι αν το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Αστέρα το περασμένο καλοκαίρι είναι χρονικής διάρκειας δύο ετών.

Κι αν η τελευταία νίκη επί του Ιωνικού παρείχε (άτυπα) ψήφο εμπιστοσύνης στον 55χρονο τεχνικό να συνεχίσει στον πάγκο της αρκαδικής ομάδας και να δουλέψει μαζί της  διάστημα της (μουντιαλικής) διακοπής, τα πρώτα παιχνίδια με την επανανέναρξη του πρωταθλήματος και την έναρξη του β΄γύρου, θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το μέλλον του στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  SDNA  ένας κόουτς που θα μπορούσε να «παίξει» δυνατά για τον πάγκο του Αστέρα στην μετά – Μεταξά εποχή (αν κι εφόσον χωρίσουν πρόωρα οι δρόμοι του ομογενούς κόουτς με την ομάδα της Τρίπολης) είναι ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών πάγκων.

Και το όνομα αυτού, Χουάν Φεράντο.

Ο Ισπανός τεχνικός συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό το καλοκαίρι του ΄14 μέσω του κρητικού…γάμου με τον Εργοτέλη στο τιμόνι του οποίου έκατσε για μόλις δύο παιχνίδια.

Το καλοκαίρι του ΄17 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου και επί των ημερών του η θεσσαλική ομάδα ανέβηκε στη Super League.

Το Γενάρη του ΄20 αποχώρησε άδοξα απ΄το Βόλο, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίσε με το μάτι του.

Προϊόντος του χρόνου ο 41χρονος προπονητής μετακόμισε στην Ινδία για λογαριασμό της Γκόα, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε την Μποχούμ Μπεγκάν.

Στο συμβόλαιό του υπάρχει ένα χαμηλό buy out που του προσφέρει τη δυνατότητα αποχώρησης νωρίτερα από τον Μάιο του ΄23 και τη λήξη του συμβολαίου του.

Κι αυτό ακριβώς το…παραθυράκι της πρόωρης εξόδου θα μπορούσε να τον στείλει πίσω στην Ελλάδα για μια τρίτη θητεία σε ελληνικό πάγκο μεσούσης της τρέχουσας σεζόν.

Ας το κρατήσουμε κι ας το θυμόμαστε αυτό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις