Η Αγ. Παρασκευή Βόλου, προσκεκλημένη σε διεθνές τουρνουά Ακαδημίων του ΠΑΟΚ.

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής Βόλου, συμμετέχει στο 8ο διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Παναγιώτης Κατσούρης” που Παραδοσιακά διεξάγεται κοντά στο Πάσχα, ως προσκεκλημένη των αντίστοιχων τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το τουρνουά που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία…

Αφορά τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες (projunior, junior, προπαιδικό και παιδικό), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί και η εκ του Ισράηλ ορμώμενη ακαδημία Millya ΠΑΟΚ.
Η Σχολή Ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής Βόλου θα συμμετέχει στην κατηγορία 2001-02 με 18μελή αποστολή, που από χτες βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονικής. Επικεφαλής είναι ο Πρόεδρος της Σχολής κ. Γεράσιμος Σαρρής και προπονητής ο κ. Ντούσαν Πότσουτσα.

Η σχετική ανακοίνωση πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ως εξής:
“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιεί για 8η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ» και έχει ως πρωταρχικό στόχο να τιμήσει τη μνήμη ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του όντας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μέσα από τη συνάντηση των ομάδων (Football Prints), που απαρτίζουν τη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Παράπλευροι στόχοι του τουρνουά είναι:
· η συλλογή εμπειριών εντός & εκτός αγωνιστικού χώρου
· η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των στελεχών των ομάδων
· η επιδίωξη της νίκης σε συνδυασμό πάντα με το θεαματικό και χωρίς σκοπιμότητα ποδόσφαιρο
· η διασκέδαση και η ψυχαγωγία των μικρών αθλητών
· η χαρά του παιχνιδιού για όλους τους πρωταγωνιστές
· η ανάδειξη των ποδοσφαιρικών αρετών των αθλητών

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Παναγιώτης Κατσούρης έφυγε από τη ζωή. Ήταν μόλις 22 ετών όταν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου 1998 είδε το νήμα της ζωής του να κόβεται *…
Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Μέλος της εθνικής ομάδας των ελπίδων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα γι’ αυτό και γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1 στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1998 κατά σύμπτωση και πάλι εναντίον του ΟΦΗ, αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, πετυχαίνοντας 3 γκολ.”

Ηλικιακές κατηγορίες:
ΠΑΙΔΙΚΟ (Κ 15) ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2001 – 2002
ΠΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ (Κ 13) ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2003 – 2004
JUNIOR (Κ 11) ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2005 – 2006
PREJUNIOR (Κ 9) ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2007 – 2008

(*)Ο Παναγιώτης Κατσούρης ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, που αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίουτου 1976 και σκοτώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1998 σε τροχαίο δυστύχημα.
Ο Κατσούρης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της Νάουσας πραγματοποιώντας σε ηλικία 17 ετών το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική την περίοδο 1993/94 και μετά από δύο χρόνια στη Β’ Εθνική μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1996 με προπονητή αρχικά τον Γκούντερ Μπένγκτσον και στη συνέχεια τον Άγγελο Αναστασιάδη και συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Πάρις Ζουμπούλης, ο Αλέξης Αλεξίου, ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Ζήσης Βρύζας.
Την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ήττα με 1-3 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα του Δικεφάλου του Βορρά στη νίκη με 1-0 επί του Αθηναϊκού. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε να έχει αγωνιστεί σε 21 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 1 γκολ, ενώ τη δεύτερη και τελευταία του σεζόν είχε 3 συμμετοχές και ένα γκολ.
Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις