SL2 | “Η απόφαση έχει παρθεί: Να στραγγαλίσουν τις ομάδες οικονομικά”

Ο Σπύρος Μαραθωνίτης είναι τεχνικός διευθυντής στην Επισκοπή. Με κείμενο που δημοσίευσε, καταθέτει την άποψή του για την επιβίωση των ομάδων της SL2 και προειδοποιεί ότι αν δεν αλλάξει η φιλοσοφία και η βούληση των προέδρων, το μέλλον της κατηγορίας είναι δυσοίωνο.

“Οι συνεδριάσεις στην Superleague 2 είναι μία πονεμένη ιστορία

Στην τελευταία δε συνεδρίαση ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης βάζει προς ψήφιση το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αφότου έχει υπογραφή η μοναδική πρόταση που υπάρχει για τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ (μέχρι και εκείνη την μέρα έλεγαν ότι υπάρχει και άλλη πρόταση από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι αλλά πρέπει να μείνει μεταξύ μας ποτέ δεν κατάλαβα πώς μπορεί να μείνει μεταξύ μας όταν το ξέρουμε 50 άνθρωποι ανάμεσα σε αυτούς και δημοσιογράφοι, απλά δεν υπήρχε πρόταση)

Για κάποιο πραγματικά ανεξήγητο λόγο όλοι σχεδόν ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα χωρίς υπογραφή συμβολαίου όπως και έγινε βέβαια. Εδώ να πω ότι δεν τρελαινόταν όλοι για το τηλεοπτικό συμβόλαιο γιατί έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι το είχαν δεσμεύσει για χρέη προς την ΕΠΟ, οπότε σκασίλα τους πότε θα πάρει τα χρήματα ή ΕΠΟ.

Το αποτέλεσμα φτάσαμε στη 4η αγωνιστική και η ΕΡΤ ακόμα δεν έχει υπογράψει την σύμβαση και δεν έχει δώσει χρήματα στις ομάδες. Όχι ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα μιας και όλες οι ομάδες περιμένουν σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σταϊκούρα τα λεφτά από την φορολογία του στοιχήματος από τον Ιανουάριο και μετά. Εκεί να δεις γλέντια γιατί τα μαντάτα δεν είναι καλά.

Η αναδιάρθρωση Αυγενάκη απέτυχε και αυτό είναι ένα γεγονός Η απόφαση έχει παρθεί να στραγγαλίσουν τις ομάδες οικονομικά ώστε να αποχωρήσουν μόνες τους.

Ρωτάω λοιπόν τι άλλαξε στο πρωτάθλημα από πέρυσι ρε παιδιά;

Kαι απαντάω από μόνος μου τίποτα γιατί το κράτος δεν θέλει αφού οι ομάδες έχουν αποδυναμωθεί και δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους και η φωνή τους δεν μπορεί να ακουστεί οπότε μικρό το κακό.

Σε αυτή την κατηγορία ελάχιστες ομάδες έχουν πλάνο επιβίωσης οι περισσότερες λειτουργούν με ότι ξημερώσει και βλέπουμε, απλά πράγματα. Πόσα χρόνια πρέπει να πάμε πίσω για να δούμε μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας να έχει εισπράξει έστω και ένα ευρώ από παίκτη που πούλησε σε υψηλότερη κατηγορία ενώ στην πραγματικότητα κάθε χρόνο κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται στην δεύτερη κατηγορία καταφέρνουν να ανέβουν σε υψηλότερη κατηγορία και βέβαια δεν μπορεί να γίνει αυτό όταν έχεις μονοετές συμβόλαια και δεν μπορείς να τα πληρώσεις κιόλας η χαρά τον μάνατζερ θα έλεγα εγώ μίας και η ομάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα σε παίκτες.

Το πλάνο σε μία ομάδα μπορεί να σχεδιαστεί σε μερικές μέρες όμως για να υλοποιηθεί χρειάζεται κάποια χρόνια και αποφασιστικότητα και ανθρώπους που να έχουν την τεχνογνωσία να το κάνουν”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις