Νταβέλης: «Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος»

Στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ 3 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης.

Ερωτηθείς κατ’ αρχάς για τους λόγους της εμπλοκής του με την ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο, ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» μίλησε για μια απόφαση που είχε «ισχυρή συναισθηματική βάση, η οποία ωστόσο απαιτεί την κατάλληλη επιχειρηματική οπτική και οργάνωση, για να φέρουμε σε πέρας την ευθύνη που έχουμε αναλάβει».

Η απάντηση μάλλον εντυπωσίασε τον οικοδεσπότη, ο οποίος προσπάθησε να δει την επιχειρηματική στόχευση πίσω απ’ την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΛ, για να λάβει ως απάντηση από τον κ. Νταβέλη ότι «συνήθως στο ποδόσφαιρο υπάρχει ισχυρό συναίσθημα, αλλά αν δεν δεις μια ΠΑΕ με φιλοδοξίες, όπως είναι η ΑΕΛ, αλλά και κάθε ΠΑΕ που ευαγγελίζεται μια καλή παρουσία στον χώρο, υπό το καθεστώς επιχείρησης, γρήγορα θα βγάλεις προβλήματα», σαν κι αυτά – συμπληρώνουμε εμείς – που χρόνια ταλανίζουν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα την Super League 2.

Περί του οράματος που περιβάλλει όλο αυτό το project, ο κ. Νταβέλης υπήρξε ξεκάθαρος κατ’ αρχάς ως προς την στόχευση της ανόδου, λέγοντας: «Για την φετινή χρονιά μπορούμε πλέον να δηλώσουμε ως ξεκάθαρο στόχο την άνοδο. Δεν το κρύψαμε ποτέ και πολύ περισσότερο τώρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Προσπαθούμε με σοβαρότητα και συνέπεια γι’ αυτό. Αν η άνοδος γίνει πραγματικότητα, ξέροντας πως είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε πλήρη αντίληψη πως από εκεί και πέρα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η κατηγορία βέβαια είναι δύσκολη και χρειάζεται πολλή δουλειά και τύχη για να τα καταφέρεις. Η τύχη φυσικά είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι καθοριστικός»!

Τέλος, αναφορικά με την διαπίστωση του δημοσιογράφου ότι «κι από 150 χιλιόμετρα μακριά είναι αντιληπτή η συσπείρωση του κόσμου γύρω από τη νέα προσπάθεια», ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ σχολίασε: «Η ΑΕΛ είναι γεγονός πως έχει εκπληκτικό κόσμο, όπως έχει και την πρωτοφανή για την ελληνική περιφέρεια ιστορία με το πρωτάθλημα, τα δύο κύπελλα και τις ευρωπαϊκές εξόδους… Η αλήθεια είναι ότι για λόγους διοικητικούς, αλλά για να είμαστε δίκαιοι και λόγω πανδημίας, ο κόσμος απουσίαζε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, βλέπουμε κι εμείς ότι πλέον αντιλαμβάνεται τι συντελείται και αρχίζει να συσπειρώνεται. Ευελπιστούμε σύντομα να δούμε γεμάτο το Αλκαζάρ που φέτος μας φιλοξενεί και όλοι μαζί να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις