Μάγκικη NIKH με ανατροπή, 3-2 τον Αχιλλέα

Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με δύο τέρματα διαφορά, τι κι αν έπαιζαν όλο το 2ο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, τι κι αν άκουγαν τα «κάλαντα» από μερίδα φιλάθλων, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στο 2ο ημίχρονο να κάνουν την ολική ανατροπή και να κερδίσουν το χειροκρότημα των φίλων της ομάδας. Οι κυανόλευκοι ήταν ανώτεροι σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε νικητές με σκορ 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Νάκα στο 7ο λεπτό και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Καρατζάογλου στο 45’. Η Νίκη μείωσε με τον Ιορδανίδη στο 49’ και ισοφάρισε με τον Μπιτσάκο με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Χρήστος Κανελλόπουλος με γκολ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης.

728x90 papoulias

Το ματς

Η Νίκη τις ευκαιρίες, ο Αχιλλέας τα γκολ

Φουριόζα μπήκε η Νίκη στον αγώνα, δείχνοντας διάθεση να καθαρίσει το ματς από νωρίς. Λογάριαζε όμως χωρίς τον «ξενοδόχο» κι αυτός ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ο οποίος έπιασε τα άπιαστα, κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του στο πρώτο ημίχρονο. Στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Κιπτίου έγινε ο αποδέκτης της μπάλας μετά από κόρνερ του Σκοπελίτη, έπιασε δυνατό σουτ, όμως ο Τζήμας απογειώθηκε και έβγαλε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιορδανίδη να επιχειρήσει το σουτ όμως και πάλι ο πορτιέρο του Αχιλλέα είπε «όχι», πραγματοποιώντας ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Κι όταν δεν μπορείς να κάνεις γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργείς, στο ποδόσφαιρο ο άγραφος νόμος λέει ότι το δέχεσαι. Έτσι ο Αχιλλέας στις ελάχιστες στιγμές που επισκέφτηκε την εστία του Στούκα αλλά και του Σταμέλου από το 24’, κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα που έριξαν στο καναβάτσο το συγκρότημα του Ηλία Σορώκου. Το πρώτο σημειώθηκε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάκα από μακρινή απόσταση ενώ στο 45’ σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Μανίκας έβγαλε σε θέση βολής τον Καρατζάογλου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

Πριν το 0-2 ο Τζήμας χρειάστηκε να κάνει ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση. Συγκεκριμένα στο 33’ ο Ελευθεριάδης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλα πόδια, πήρε περίεργη τροχιά και πριν καταλήξει στο παραθυράκι της εστίας των φιλοξενούμενων ο πορτιέρο του Αχιλλέα δήλωσε «παρών» αφήνοντας με το «αχ» παίκτες και φίλους της Νίκης.

Κι ενώ όλα πήγαιναν στραβά για τους γηπεδούχους ήρθε και η απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον Σκοπελίτη για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Ήταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο μέσος της Νίκης πήγε με τα δύο πόδια σε μαρκάρισμα αντιπάλου, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να του δείχνει πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Ολική ανατροπή και απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου

Μπορεί η δυναμικότητα και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου να έδιναν ελπίδες στο συγκρότημα του Ηλία Σορώκου, εντούτοις το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν αυτό που ελαχιστοποιούσε τις όποιες ελπίδες για ανατροπή στην επανάληψη. Ο παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλα όσα συνέβησαν στο 2ο ημίχρονο ήταν σαφώς το πείσμα και η διάθεση απαντήσεων εντός αγωνιστικού χώρου για όσα άκουσαν τις τελευταίες μέρες αλλά και κατά την αποχώρησή τους στα αποδυτήρια.

Οι κυανόλευκοι δεν πτοήθηκαν ούτε λεπτό από το γεγονός ότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο και έβγαλαν ενέργεια και πάθος ώστε να πετύχουν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Το γρήγορο γκολ του Ιορδανίδη μόλις τέσσερα λεπτά μετά τη σέντρα στην επανάληψη έδωσε το έναυσμα της ολικής επαναφοράς. Συγκεκριμένα ο Κανελλόπουλος σέρβιρε στον Ιορδανίδη, ο οποίος με πλασέ μείωσε σε 1-2.

Η πίεση απέδωσε και πάλι καρπούς στο 61’. Ο Μπιτσάκος πήρε το ριμπάουντ από διώξιμο των αμυντικών του Αχιλλέα και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2. Ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξανδρής που είχε περάσει στη θέση του Ελευθεριάδη, βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Με τον ρυθμό να πέφτει και την μπάλα το παιχνίδι να πηγαίνει στις προσωπικές μονομαχίες, όλα έδειχναν ότι το ματς πήγαινε για ισοπαλία. Όμως ο Κανελλόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 80’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 3-2, με τους παίκτες της ομάδας να ξεσπούν σε έντονους, δικαιολογημένα, πανηγυρισμούς. Μέχρι το τελικό σφύριγμα η Νίκη όχι μόνο δεν απειλήθηκε αλλά δημιούργησε προϋποθέσεις και για τέταρτο τέρμα χωρίς όμως επιτυχία.

Με το τρίποντο αυτό η Νίκη απέχει έναν μόλις βαθμό από την εξασφάλιση της 3ης θέσης κι ενώ την επόμενη αγωνιστική (8 Μαΐου) ταξιδεύει στο Κίτρος για να αντιμετωπίσει την Πύδνα.

Κίτρινες: 66’ Μπιτσάκος, 75’ Κόλα – 37’ Ζαχαράκης, 63’ Τασίδης

Κόκκινη: 45+1’ Σκοπελίτης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Στούκας (24’ λ.τρ. Σταμέλος) , Ιβανίδης (67’ Κόλα), Παπαδόπουλος, Κοτίτσας, Χολέβας, Μπιτσάκος, Κιπτίου, Ιορδανίδης, Ελευθεριάδης (46’ Αλεξανδρής), Σκοπελίτης, Κανελλόπουλος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚ.: Τζήμας, Λαζαρίδης, Πολυχρόνης, Παναγιωτίδης, Τασίδης, Καρατζάογλου, Ζαχαράκης (84’ Ηλιάδης), Μιχαηλίδης (72’ Κωστόπουλος), Τσαγκαράκης, Νάκας (64’ Δεμηρτζόγλου), Μανίκας.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις