“Γλυκόπικρη” ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου με την Κοζάνη

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Κοζάνη στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 39’ με τον Ίσακσον, με τους Βολιώτες να ισοφαρίζουν στο 57’ με τον Αλέξανδρο Αναστασίου.

3-5-2 για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Σάκη Θεοδοσιάδη

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης παράταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 έχοντας τον Καβουσάκη κάτω από το γκολπόστ, τους Παπαϊωάννου, Σιουμουρέκη και Ψιάνο τριάδα στα στόπερ, τον Σκοπελίτη στη δεξιά πτέρυγα και τον Διαμαντόπουλο στην αριστερή. Την τριάδα στο κέντρο αποτέλεσαν οι Κόλα, Αναστασίου και Κυρίτσης ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κατσαγεωργίου και Ντινιωτάκης.

Τη διαφορά το τέρμα του Ίσακσον

Σ’ ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, το γκολ του Ίσακσον στο 39’ έκανε την ουσιαστική διαφορά.

Μόλις στο 6’ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις προθέσεις τους, με τον Καβουσάκη να εξουδετερώνει το δυνατό σουτ του Ίσακσον. Δύο λεπτά αργότερα οι Βολιώτες απάντησαν με τον Σκοπελίτη, όμως το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού, πέρασε άουτ. Στο 15’ ήταν σιερά του Κυρίτση να δοκιμάσει το πόδι του, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ακολούθησε ένα 20λεπτο με πολλές στατικές φάσεις για τους ερυθρόλευκους χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να απειλήσουν. Στο 36’ όμως ο Κυρίτσης έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του με δυνατό σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Κοζάνη άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 39’ η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας της βολιώτικης ομάδας, οι αλλεπάλληλες κόντρες ευνόησαν τον Ίσακσον που με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αποφασισμένος ο Ολυμπιακός στην επανάληψη

Με μεγάλη αποφασιστικότητα και περίσσιο πάθος μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη, πίεσε ασφυκτικά από το πρώτο δευτερόλεπτο της επανάληψης και στο 51’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Κόλα με φάουλ έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως ο Ντινιωτάκης δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά και να την στείλει στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και πάλι κοντά στην ισοφάριση. Ο Κατσαγεωργίου μέσα από την περιοχή θα σουτάρει προς την εστία, με τον Καραγκιόζη να βγάζει εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Στο 54’ και πάλι ο Κατσαγεωργίου σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 57’ η ασφυκτική πίεση των ερυθρολεύκων απέδωσε καρπούς. Ο Αναστασίου με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Καραγκιόζη, γράφοντας το 1-1 στη Νεάπολη. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει για την ολική ανατροπή που την άγγιξε στο 73’. Ο Ντινιωτάκης έγινε αποδέκτης της βαθιάς μπαλιάς στην καρδιά της περιοχής των φιλοξενούμενων, όμως δεν έκανε το κοντρόλ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να χάσει σπουδαία ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους ερυθρόλευκους.

Οι αλλαγές του Νίκου Μπαδήμα βοήθησαν την Κοζάνη να βρει την ενέργεια και να αντιδράσει μεταφέροντας τη δράση στα καρέ του Καβουσάκη. Ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου με σουτ του Καρατσόλη στο 82’ απείλησε για το 2-1. Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, τη μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή την έχασαν οι γηπεδούχοι στο 91’. Ο Κυρίτσης σημάδεψε τον Καρατσόλη, στην καρδιά της άμυνας, το σουτ στην κίνηση πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα, με την ισοπαλία να αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Σ. Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Κατσαγεωργίου (72’ Καρατσόλης), Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Αναστασίου, Σκοπελίτης (80’ Λάμπος), Ψιάνος, Κόλα (80’ Καμπέρης), Κυρίτσης, Σιουμουρέκης (46’ Μυλωνάς), Ντινιωτάκης

Φ.Σ. Κοζάνη (Ν. Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Παπαδόπουλος, Ψάλτης (60’ Νιάσε), Καραγιάννης (46’ Βογιατζίδης), Αποστολίδης (76’ Κανούλας), Ίσακσον, Γιαλαμίδης (73’ Πάττας), Κούφας, Μπίντσης

Διαιτητής: Χρήστος Νίτσας

Βοηθοί: Βαλιώτης Θωμάς και Κουτούμπας Δημήτρης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις