Βοσνιάδης: «Να υπογράψω και να φύγω»

Τηλεφωνική παρέμβαση στον ραδιοφωνικό «αέρα» του Βόλος 98.6 fm πραγματοποίησε ο Αλέκος Βοσνιάδης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, μετά την έντονη φημολογία πως αποχωρεί από τη Νίκη Βόλου. Ο Μακεδόνας τεχνικός επιβεβαίωσε πως υπάρχει συζήτηση με τη διοίκηση για τη λύση της συνεργασίας που έχει αρχίσει την Κυριακή και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως διευκρίνισε η διαδικασία βρίσκεται στην επικοινωνία μεταξύ των δικηγόρων και τόνισε πως θέλει να αποχωρήσει εφόσον δεν υπάρχει η επιθυμία από την πλευρά της διοίκησης να παραμείνει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Επειδή υπάρχει ένα άρθρο σήμερα, γιατί δεν παραιτείται ο Βοσνιάδης και για να βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά και να μην μαλώνει ο κόσμος μεταξύ του στα ραδιόφωνα. Η ομάδα έχει παιχνίδι με τον Διαγόρα σε δύο μέρες και ο στόχος μας είναι η νίκη.

Από την προηγούμενη Κυριακή έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με την ομάδα για να διακόψουμε τη συνεργασία. Είχαμε πει για 22 Δεκεμβρίου, γι’ αυτό είχε οριστεί εκείνη η ημερομηνία να πούμε πράγματα σε μία συνέντευξη Τύπου. Από την ώρα που έχουμε πάρει την απόφαση να συζητάμε από την προηγούμενη Κυριακή, έχουμε τους δικηγόρους που συζητάνε τα διαδικαστικά για να προχωρήσουμε. Αν δεν έρθει κάποιος εδώ για να διακόψει τη συνεργασία με τον Βοσνιάδη ή να καταγγείλει τη συνεργασία και να πάμε παρακάτω, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ούτε ο Βοσνιάδης θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει.

Να έρθει κάποιος εδώ, να παρουσιαστεί να μου φέρει κάτι να υπογράψω, να φύγω. Δεν έχω έρθει στη Νίκη για να διχάσω. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου, της επαγγελματικής μου καριέρας. Δεν λαϊκίζω, έτσι κι αλλιώς μπροστά μας είναι η λύση της συνεργασίας.

Δεν θέλω πραγματικά να βάλω σε διχασμό τον κόσμο. Η ομάδα προέχει πάνω απ’ όλα. Από την προηγούμενη Κυριακή περιμένω να έρθει κάποιος από τη διοίκηση, να έρθει κάποιος από τα γραφεία, να υπογράψουμε μία λύση συνεργασίας και να πάμε παρακάτω. Με όποιους όρους έχουμε υπογράψει»

Για το αν έχει υπάρξει άλλη επικοινωνία πέρα από αυτή της Κυριακής: «Πέρα από τη συζήτηση που κάναμε την Κυριακή το πρωί, δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Ελάτε να λύσουμε το συμβόλαιο και ο Βοσνιάδης σε μία ώρα έχει φύγει. Δεν θα βάλω εγώ τον κόσμο της ομάδας, που εκτιμώ ιδιαίτερα, να μαλώνει μεταξύ τους. Εγώ θέλω να κάτσουμε κάτω, όπως έχουν ξεκινήσει οι δικηγόροι να μιλάνε να λύσουμε τη συνεργασία, και κανένας Βοσνιάδης δεν θέλει να μπαστακωθεί εδώ. Ο Βοσνιάδης δουλεύει πάντα εκεί που τον αγαπάνε και εκεί που αισθάνεται και καλά. Πουθενά δεν θα πάω να δουλέψω με πίεση και με πράγματα. Ξέρω έχουμε μία μέτρια πορεία, μία κακή πορεία αλλά ο Βοσνιάδης τέτοιες πορείες τις έχει γυρίσει 100 φορές στην καριέρα του. Τώρα ξεκινήσατε από μία αναφορά στον ΠΣΑΠΠ και μπήκαμε σε μία διαδικασία και ανεβάσατε τους τόνους. Δεν χρειάζεται, έτσι γίνεται όλη την εβδομάδα. Ας ηρεμήσουμε, ο Βοσνιάδης δεν βάζει «μπρίζες», δεν είναι στη μέση. Θα μπορούσαμε Δευτέρα πρωί να είχαμε λήξει το θέμα. Δεν θέλω να βγει προς τα έξω, δεν θέλω να πούμε πράγματα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουν τη λύση οι δικηγόροι μας. Από τη Δευτέρα περιμένω τη λύση».

Για το η διαφορά είναι στο οικονομικό, ο κ. Βοσνιάδης απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που έθεσε το ερώτημα, απάντησε: «Εσείς φύγατε από κάποια δουλειά με υποχρεώσεις ανοιχτές; Αυτό που γράφτηκε σήμερα για παραίτηση, έχει φύγει ποτέ αυτός που το έγραψε από δουλειά του χωρίς να πληρωθεί; Εννοείται είναι οικονομικό το θέμα στο οποίο ο Βοσνιάδης έχει βάλει τεράστια πλάτη. Θέλω το θέμα, αφού πήραμε την απόφαση από την προηγούμενη Κυριακή, να λήξει. Να λήξει θέλω. Θέλω να φύγω από την ομάδα. Να κάνουμε τα διαδικαστικά και να φύγω. Πρέπει να λυθεί το πράγμα. Κανείς δεν θέλει να μείνει σε μία ομάδα που μαλώνουν γύρω του. Να λυθεί το θέμα και ο Βοσνιάδης έφυγε σε μισή ώρα. Δεν βάζει κανείς τρικλοποδιές, έχει ένα παιχνίδι την Κυριακή».

Για το αν έγινε κουβέντα για συνέχιση της συνεργασίας: «Υπήρχε μία κουβέντα πως θα πάμε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Έτυχε να φύγω τώρα. Αυτές είναι αποφάσεις. Εντάξει, ελάτε να λύσουμε το συμβόλαιο. Δεν μένει κάποιος κάπου που δεν τον θέλουν».

Αν επηρεάζεται αρνητικά η ομάδα έχοντας γίνει σαφές ότι χωρίζουν οι δρόμοι με τον προπονητή και απομένουν τα τυπικά: «Κάποιος πρέπει να έρθει και να λύσει το συμβόλαιο. Δεν θα περάσω πάλι αυτά που πέρασα το 2013-14. Σε τρεις μήνες έβγαλα την ομάδα πρωταθλήτρια, στη συνέχεια έχασα τον πρόεδρο και έφυγα μόνος μου. Αυτό θα γίνεται συνέχεια στη Νίκη; Έχουμε κάνει σύμβαση με τη Νίκη που λέει ότι θα έρχεσαι θα δουλεύεις και θα φεύγεις έτσι;

Πηγαινοέρχομαι στην προπόνηση, προσπαθώ να κρατήσω τους ποδοσφαιριστές γιατί πραγματικά αγαπώ την ομάδα αυτή και θέλω να κερδίσει την Κυριακή. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να ηρεμήσουν και τα κεφάλια των ποδοσφαιριστών. Να δοθεί μία λύση. Μην μπούμε σε άλλες διαδικασίες. Μιλάνε αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι. Περιμένω εδώ και τρεις μέρες να λυθεί ένα θέμα. Να λυθεί να σηκωθούμε να φύγουμε. Να φύγει ο Βοσνιάδης όπως το 2013-14, πρωταθλητής και χωρίς κάποιος να του πει ευχαριστώ, αυτό δεν θα γίνει. Από την Κυριακή περιμένω να βάλω μία υπογραφή και να φύγω. Δεν θέλω να φύγω «σκοτωμένος» από αυτή την ομάδα. Θέλω να μπορώ να έρχομαι. Είμαι κάθε μέρα στο γήπεδο και περιμένω να έρθει κάποιος να μου λύσει τη συνεργασία»

Για το αν η ομάδα προετοιμάζεται με κατάλληλο τρόπο για το ματς με τον Διαγόρα: «Η ομάδα προετοιμάζεται κανονικότατα, αυτό έλειπε να μην προετοιμάζεται και να έρθει ένας άνθρωπος να κάτσει στον πάγκο και να κερδίσει τον Διαγόρα την Κυριακή. Πρέπει να έρθει κάποιος εδώ να υπογράψω και να φύγω».

Αν θα κάτσει στον πάγκο, αν δεν λυθεί η συνεργασία μέχρι την Κυριακή: «Φυσικά, εφόσον έχω συμβόλαιο. Αν φύγει ο Βοσνιάδης μόνος του αύριο, έχει καμία τύχη; Στεναχωριέμαι πολύ από αυτά που συμβαίνουν όλη αυτή την εβδομάδα. Νίκη Βόλου υπάρχει, αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν, να έρθει ο επόμενος»

Για την πορεία της ομάδας και την πίκρα που έχει ο κόσμος: «Όταν υπάρχει μία συζήτηση για να φύγει ο προπονητής, δεν είναι καλή η πορεία της ομάδας. Σ’ αυτή την περίπτωση αυτό που γίνεται είναι είτε πιστεύεις έναν προπονητή και τον στηρίζεις ή δεν κρύβεσαι από πίσω. Τα πράγματα είναι απλά. Είτε τον πιστεύεις ακόμη και με σερί ηττών, είτε δεν τον πιστεύεις. Σε καμία ομάδα δεν έχω καθίσει με το ζόρι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να  βάλουμε μία υπογραφή για να φύγουμε. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και είναι το τελευταίο που ήθελα να ζήσω στη Νίκη Βόλου».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις