“Άκαπνος” στην επίθεση ο Ολυμπιακός, έχασε 1-0 από τον Πιερικό

Για τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να σκοράρει, αν και του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, με τον Πιερικό να μετατρέπει σε γκολ μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές που είχε στο ματς και να παίρνει μια σημαντική νίκη με 1-0 στην Κατερίνη, για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Έσπασε έτσι μία παράδοση ετών για τον Ολυμπιακό στην Κατερίνη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να χάσουν από το 1998, μετρώντας από τότε μέχρι σήμερα έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Διάταξη 4-3-3 από τον Θεοδοσιάδη
Ο Σάκης Θεοδοσιάδης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καβουσάκης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό ο Διαμαντόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Ψιάνος. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κόλα, Αναστασίου και Κυρίτσης, με τον Ντινιωτάκη να παίζει στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, τον Κατσαγεωργίου στην αριστερή, με τον Μυλωνά να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων κι αυτή που θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Αν και οι καλές επιθετικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Στο 6ο λεπτό ο Κατσαγεωργίου βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλάφα.

Στο 24’ ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σκοπελίτης πάσαρε στον Ντινιωτάκη, όμως, το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός του Ολυμπιακού σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Μπαλάφα.

Σε εκτέλεση φάουλ του Κόλα στο 33’ η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 38’ στην τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια στου πρώτου μέρους, ο Κυπαρίσσης έκανε το πλασέ, ύστερα από ωραία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

“Χρυσή” αλλαγή του Πιερικού ο Καλαϊτζής
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά, όπως στο πρώτο μέρος και στο 56’ από μία στατική φάση απείλησε με γκολ το τέρμα του Πιερικού. Συγκεκριμένα, ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπαλάφα να διώχνει σωτήρια αποκρούοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Πιερικός προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις και στο 63’ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού. Ο Κατσιαμήτας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Καβουσάκης απέκρουσε σωτήρια και στο νέο σουτ που επιχείρησε ο Κυπαρίσσης, η μπάλα βρήκε τα σώματα των αμυνόμενων του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία στο 80’ για να πετύχει το γκολ. Ο Αναστασίου από ευνοϊκή θέση δίπλα στο δοκάρι, δεν πλάσαρε, γύρισε την μπάλα στον Καρατσόλη, αυτός έκανε μία ντρίπλα και έχασε την μπάλα.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Πιερικός βρήκε τον τρόπο να πετύχει το γκολ στο 85’ και να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη. Ο Καλαϊτζής πριν από ένα λεπτό είχε πάρει τη θέση Νικολαΐδη και έμελλε να γίνει η «χρυσή» αλλαγή του Λεωνίδα Μπίλλη.

Ο επιθετικός του Πιερικού με σουτ νίκησε τον Καβουσάκη, γράφοντας το 1-0.

Δεν υπήρχε πολύς χρόνος για τον Ολυμπιακό να αντιδράσει και η τελευταία καλή στιγμή το ματς ήταν στο 93’, όταν ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ, ο Καρατσόλης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια του Μπαλάφα.

Έτσι έμεινε το 1-0 για τον Πιερικό, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα και να μένει πίσω στη βαθμολογία.

Διαιτητής: Δημεράς (Λάρισας)
Βοηθοί: Αλεξόπουλος, Παπαγεωργόπουλο (Τρίκαλα)
Κίτρινες: Κατσιαμήτας, Πιτσόλης-Παπαϊωάννου, Λάμπος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Μπαλάφας, Μακρίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Πιτσόλης, Δεληγιάννης, Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης, Τσαμάγκας (84’ Μαυρίδης), Κατσιαμήτας (92’ Σπαρτιάτης), Αδαμίδης, Νικολαΐδης (84’ Καλαϊτζής)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Ψιάνος, Κόλα, Κυρίτσης (84’ Θεοδωρόπουλος), Αναστασίου (84’ Λάμπος), Ντινιωτάκης, Κατσαγεωργίου (67’ Καμπέρης), Μυλωνάς (74’ Καρατσόλης).

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις