«Στα τέλη Ιανουαρίου η επόμενη δόση στον αθλητισμό από το στοίχημα»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2023 υπογράμμισε ότι «την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό, τα περισσότερα που έχουν δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια», μέσω και της θέσπισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, αλλά και των Έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας με προτεραιότητα στην αξιοποίηση –επιτέλους- των Ολυμπιακών Ακινήτων, του Ολυμπιακού πλούτου της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων είπε:

Ξεκινώ, θυμίζοντας τις 7 βασικές προτεραιότητες της Ενιαίας Εθνικής Πολιτικής για τον Αθλητισμό:

* Δεσμευτήκαμε για την ενίσχυση των αθλητών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

* Δεσμευτήκαμε για την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

* Δεσμευτήκαμε για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ντόπινγκ στη χώρα μας. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

* Δεσμευτήκαμε για την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ.

* Δεσμευτήκαμε για γενναίες πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.

* Δεσμευτήκαμε για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ σε όλη την επικράτεια.

* Τέλος, δεσμευτήκαμε για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Είμαστε έτοιμοι για την  ανακοίνωση της ημερομηνίας δημοπράτησης, με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ραφήνας.

* Είμαστε η Κυβέρνηση που θεσπίσαμε για πρώτη φορά μόνιμο μηχανισμό στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος. Δηλαδή, άμεση οικονομική ενίσχυση της αθλητικής οικογένειας. Την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό, τα περισσότερα που έχουν δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια!Και στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου ακολουθεί η επόμενη μεγάλη δόση.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις