Πήρε θέση η ΑΕΛ για τα επεισόδια στο Κλειστό της Αγριάς – Απάντησε ο Ολυμπιακός Βόλου

Η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της λαρισινής ομάδας, στο Κλειστό της Αγριάς. Η ΑΕΛ ισχυρίζεται πως η ομάδα δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και κινδύνεψαν ακόμη και αθλήτριες της. Άμεση ήταν η απάντηση της βολιώτικης διοίκησης.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η ΑΕΛ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσει την άνανδρη επίθεση μιας χούφτας οπαδών στην ομάδα μας και τους παράγοντές της το Σάββατο, μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Α.Ε.Λ. για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών. Η βίαιη επίθεσή τους και η εγκληματική τους συμπεριφορά δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Στη διάθεσή μας βρίσκονται αποδεικτικά στοιχεία της αθλιότητας που επέδειξαν στους παράγοντες της ΑΕΛ, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τις αθλήτριές μας, αρκετών εξ αυτών ανήλικες. Με θράσος εκμεταλλεύτηκαν την αδικαιολόγητη απουσία αστυνομικής δύναμης, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αφού είχε λήξει η αναμέτρηση και συνέχιζαν να προπηλακίζουν τα μέλη της ομάδα μας. Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό και μετέτρεψαν το μένος τους για την ΑΕΛ και τους ανθρώπους της σε πράξη, επιτιθέμενοι με βία. Δεν θα πούμε «ντροπή» για τους δράστες, δεν θα καταλάβουν τη λέξη. Οι αρμόδιες αρχές, και μόνο αυτές, έχουν το λόγο.»

Απάντησε ο Ολυμπιακός Βόλου:

«Αναφορικά με βίντεο που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ σήμερα και σχετικό με «επεισόδια» κατά την διάρκεια του αγώνα Βόλεϊ γυναικών για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ και της ΑΕΛ για την πραγματική απεικόνιση των γεγονότων γνωρίζουμε τα εξής:

ΚΑΝΕΝΑ επεισόδιο δεν πραγματοποιήθηκε πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε καθαρά αθλητικά πλαίσια χωρίς κάποιο συμβάν να έχει επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη και κέρδισε καθαρά με 3-1.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το φύλλο αγώνα το οποίο συντάθηκε μετά το τέλος του αγώνα στο οποίο δεν αναφέρεται το παραμικρό για ύπαρξη κάποιου προβλήματος ή επεισοδίου κατά την διεξαγωγή του αγώνα.

Και τώρα να αναφερθούμε στο ατυχές συμβάν για το οποίο σαν ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 εκφράζουμε την λύπη μας και καταδικάζουμε

Περίπου 45 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα, την σύνταξη του φύλλου αγώνα, την αποχώρηση των διαιτητών, την λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών και την αποχώρηση των αθλητριών στα αποδυτήρια και ενώ οι παράγοντες των δύο αποστολών ανέμεναν τις αθλήτριες για την αναχώρηση από το γήπεδο δημιουργήθηκε μικρής έκτασης επεισόδιο μεταξύ λίγων εναπομείναντων θεατών και παράγοντα της ΑΕΛ κατόπιν ανταλλαγής μεταξύ τους μη επιτρεπόμενων κατά την γνώμη μας χαρακτηρισμών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ τους που με την έγκαιρη παρέμβαση παραγόντων του Συλλόγου μας έλαβε σύντομα τέλος.

Ουδεμία αθλήτρια απειλήθηκε ή άλλο μέλος της αποστολής της ΑΕΛ πριν, κατά και μετά την λήξη του αγώνα και η αποστολή της αναχώρησε κανονικά από το γήπεδο. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ έχει ήδη φιλοξενήσει άψογα κατά γενική ομολογία σαν γηπεδούχος και άλλες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα δύο από αυτές έφυγαν νικήτριες από την έδρα μας χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Το όλο γεγονός συνέβη από την έλλειψη ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης από την πλευρά του παράγοντα της φιλοξενούμενης ομάδας και στο «άνοιγμα διαλόγου» με μικρό αριθμό θεατών.

Για ακόμη μία φορά εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός το οποίο τονίζουμε ότι δεν είχε καμία σχέση με την διεξαγωγή του αγώνα και θεωρούμε ότι δεν πρέπει τέτοιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται και όποια και να είναι η δημιουργός τους αιτία να επιδρούν αρνητικά στο άθλημα και στις σχέσεις μεταξύ των Συλλόγων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις