3καλα… και λίγα ήταν! (video)

Καταιγιστικά τα Τρίκαλα, σκόρπισαν την ΑΕΛ στο ντέρμπι του κάμπου και επικράτησαν με 3-0. Με δέκα από το 40′ οι «βυσσινί», 3 δοκάρια οι γηπεδούχοι!

Πήγε για φιέστα και… βγήκε κουρεμένη η ΑΕΛ, που παρουσίασε ένα φάντασμα στα Τρίκαλα, κατέρρευσε μετά την – υπερβολική – αποβολή του Ρέντζα στο 40′ και γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 3-0, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είχαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά και τρία δοκάρια!

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τα Τρίκαλα να έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας την Λάρισα σε παθητικό ρόλο. Η εικόνα των «βυσσινί» δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που αρμόζει σε ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν και να έχουν κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Μπορεί στο 14′ ο Στεφάνοβιτς να μην κατάφερε να νικήσει τον Ξενοδόχοφ, που έκανε εκπληκτική απόκρουση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ούτε και ο Μπόγιοβιτς βρήκε δίχτυα λίγο αργότερα, αφού μόνος του κατάφερε να αστοχήσει και στείλει με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Το γκολ… μύριζε, όμως και ήρθε για τον ΑΟΤ, με τον Κουσκουνά στο 20′ να βρίσκει πολύ όμορφα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Ριζογιάννης, ο οποίος έπιασε ένα γεμάτο σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε παρά το προβάδισμα που πήραν, αλλά έβρισκαν απέναντί τους των πολύ καλό κίπερ της ΑΕΛ, που κρατούσε όρθια την ομάδα του. Αυτό, μέχρι και το 40′, όταν άλλαξαν οι ισορροπίες, με τον Ρέντζα να δέχεται δεύτερη κίτρινη και να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, σε μία φάση που ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά του. Από το σημείο αυτό και έπειτα, ειδικά στην επανάληψη, το γήπεδο άρχισε να… γέρνει, με την Λάρισα να «λυγίζει».

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν κούραση και αυτό δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο. Αρχικά, ο Στεφάνοβιτς σημάδεψε εκ νέου το δοκάρι, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στο 68′ και το 77′ ο Κουσκουνάς κατάφερε να καθαρίσει το ματς και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται στις κερκίδες. Τα Τρίκαλα δε κατέβασαν ταχύτητα, έψαξαν κι άλλο γκολ – ακούγοντας την… απαίτηση των οπαδών – και έφτασαν πολύ κοντά, αφού είχαν καλές στιγμές, αλλά και ακόμα ένα δοκάρι, το τρίτο τους, με τον Δουκάκη αυτή τη φορά.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, Φωτιάδη, βρήκε παίκτες και οπαδούς των Τρικάλων να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη και εμφατική νίκη επί της ΑΕΛ, με την οποία έδωσαν παράταση στις – όποιες – ελπίδες τους για άνοδο. Αντίθετα, η Λάρισα έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, ενώ έδωσε την ευκαιρία και στην Κέρκυρα να την πιάσει στην κορυφή, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στην «κούρσα» του πρωταθλητή.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (82′ Χαροντάκης), Παπαπαναγιώτου, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (82′ Βρούτσινα).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης (66′ Κοντοχρήστος), Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Ναγιάρ (53′ Μαρουκάκης), Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (46′ Ζέρης), Μπόγιοβιτς.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις