Ήττα και μικρός τελικός για την 8η Περιφέρεια, στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η ομάδα της 8ης περιφέρειας από την αντίστοιχη ομάδα της 4ης περιφέρειας (Ημαθίας, Κοζάνης, Πιερίας) στον ημιτελικό για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν αρκετή να κρίνει το νικητή στην αναμέτρηση που διεξήχθη σήμερα στην Ελασσόνα, με έπαθλο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου…

Η ομάδα του Γ. Γάτου απέδωσε για μια ακόμη φορά εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δικαιούταν την πρόκριση, καθώς σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο και παρήγαγε φάσεις. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο, ότι όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο οι παίκτες της ομάδας που συμπεριλαμβάνει και τη δική μας Ένωση, ανέβαζαν την απόδοση τους επιζητώντας το γκολ.
Αυτό όμως δεν ήρθε ούτε στις δυο εκπληκτικές ευκαιρίες που σημειώθηκαν, αρχικά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρή, που έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας (50′) και στη συνέχεια (68′) σε διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά ο Τσιανάκας δεν μπόρεσε απλά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, σε ελάχιστη απόσταση από το τέρμα κι έπειτα όταν πλασέ του Σιώμου αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή, από τους αμυνόμενους.
Από εκεί και πέρα λειτούργησε γι’ ακόμη μια φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς η παίκτες της 4ης περιφέρειας στη μοναδική περίπτωση που απείλησαν την αντίπαλη εστία είχαν την τύχη να πετύχουν το γκολ. Μάλιστα αυτό επετεύχθηκε στο 70′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για το οποίο υπήρξαν πολύ έντονες αμφισβητήσεις και κατ’ επέκταση διαμαρτυρίες.
Η πορεία της ομάδας δεν ολοκληρώθηκε, δεδομένου ότι θα υπάρξει και μικρός τελικός προκειμένου οι ομάδες που δεν προκρίθηκαν στον τελικό να καταταγούν στις θέσεις 3-4. Ωστόσο, από την πλευρά της διοργανώτριας ΕΠΟ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί σε ποια έδρα και πότε θα γίνουν οι τελικοί, που αρχικά έχουν προσδιοριστεί για τις 11 Μαΐου. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα και υπάρχει το πιθανό σενάριο οι δυο τελικοί να γίνουν την ίδια ημέρα στο ίδιο γήπεδο με χρονική διαφορά, ο μικρός να προηγείται του μεγάλου.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι εμείς είναι να συγχαρούμε τους συμμετέχοντες στην ομάδα ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των νέων και φυσικά στο προπονητικό τιμ, που κατάφερε να κατευθύνει την ομάδα σ’ αυτό το πρωτάθλημα ειδικών απαιτήσεων, πολλές φορές με ελάχιστες ή ακόμη και χωρίς προπονήσεις…
Στη χθεσινή αναμέτρηση έπαιξαν οι: Κωνσταντίνου, Ι. Κυρίτσης, Κακάμης, Δημουλάς, Αποστολίδης, Αθ. Κυρίτσης (88′ Αγγελάκης), Ζιάκας (57′ Ξηροκώστας), Τσιανάκας, Σιώμος, Αλεξανδρής (87′ Μπατζέλας), Κορέλας (75′ Στραβογιάννης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις