Όρθιος ο Βόλος στην Τρίπολη

Έζησαν… deja vu αλλά αυτή τη φορά χωρίς γκολ! Όπως στο ματς του πρώτου γύρου έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου, η μάχη του Αστέρα με τον Βόλο δεν έβγαλε νικητή (0-0).

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες στην επανεκκίνησή τους στο πρωτάθλημα παίρνουν από έναν βαθμό, με τους Αρκάδες να είναι συνολικά ανώτεροι αλλά και άστοχοι ενώ είδαν και τον Κλέιμαν να κάνει εξαιρετικό ματς και να τους σταματά.

Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη

Εμφανής η απουσία του Πάολο Φερνάντες (που πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ) για την ομάδα του Βόλου που δεν είχε λύσεις από τη μέση και μπροστά, φτιάχνοντας λίγες καλές φάσεις σε όλο το ματς.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-4-2 κατέβασε τον Αστέρα ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής στην αμυνα. Ιγκλέσιας, Μουνάφο στα χαφ, με τους Κρέσπι, Σίτο στα πλάγια και τους Τιλίκα, Μπενίτο στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Στο τέρμα ο Κλέιμαν και οι Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο στην τετράδα της άμυνας. Οι Μεταξάς, Μπαριέντος στα χαφ, οι Μεθκίδα, Νοκέρ, Ντέλετιτς στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι, έχοντας ορισμένες καλές στιγμές, με τον Βόλο να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπενίτο έκανε τη γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σίτο, με τον Κλέιμαν να κάνει μια μεγάλη επέμβαση και την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας απείλησε ξανά στο 8ο λεπτό με τον Κρέσπι να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ, με τον κίπερ του Βόλου να διώχνει γρήγορα. Η πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 17’ όταν ο Νοκέρ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Τα λεπτά περνούσαν, οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο γκολ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης αρχικά έδειξε να παίζει χωρίς φορ με τις αλλαγές του Μεταξά, μέχρι που έβαλε στο ματς τον Μπαράλες. Ο Βόλος απ’ την άλλη, διαφοροποίησε τη διάταξή του στο τελευταίο 20λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 55’, όταν ο Ουές σωτήρια έδιωξε προ του Τιλίκα που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Στη συνέχεια της φάσης χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπαρτόλο βρέθηκε τετ α τετ και νικήθηκε απ’ τον Κλέιμαν.

Στο 69’ Τιλίκα και Μπαρτόλο σούταραν, χωρίς να βρουν στόχο, ενώ επτά λεπτά ήρθε το γκολ για τον Αστέρα με τους ίδιους πρωταγωνιστές, που όμως σωστά ακυρώθηκε. Ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα και ο Τιλίκα σκόραρε, με τον πρώτο να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και το τέρμα να μη μετρά.

Ο Βόλος έμοιαζε να παίζει περισσότερο με το χρόνο πλέον, καθώς ο Αστέρας ήταν αυτός που προσπαθούσε να πιέσει για να αλλάξει τα δεδομένα του ματς. Ο Ιγκλέσιας σούταρε στο 80’ απ’ το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Ένα λεπτό μετά, ο Τασουλής έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπαράλες έφυγε άουτ.

Μία απ’ τις λίγες φορές που πήγε να απειλήσει ο Βόλος στο δεύτερο μέρος, ήταν στο 87ο λεπτό. Με τη σέντρα του Ντέλετιτς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Καρμόνα που έδιωξε προ του Κούτσια.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στις καθυστερήσεις κι έτσι το 0-0 διατηρήθηκε. Αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, κυρίως λόγω των ευκαιριών που υπήρξαν από τους γηπεδούχους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρ. Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Τασουλής, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τιλίκα (87’ Μπερτόλιο), Σίτο (65’ Γκαρντάβσκι), Κρέσπι (65’ Μπαράλες), Μπενίτο (46’ Μπαρτόλο).

ΒΟΛΟΣ (K. Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Μεταξάς (67’ Πίρινεν), Μπαριέντος, Μεθκίδα (79’ Ματίγια), Ντέλετιτς, Νόκαρ (72’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις