Ελευθερόπουλος: «Καταπληκτικό πρώτο 45λεπτο – Από τις λίγες διοικήσεις που επικοινωνώ»

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Νίκης Βόλου, παραχώρησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’. Ο νέος τεχνικός της βολιώτικης ομάδας τόνισε ο δυνατός χαρακτήρας των ποδοσφαιριστών βοηθά στο να περάσει γρήγορα κάποια πράγματα στην ομάδα, ενώ με νόημα επισήμανε πως μετά από πολύ καιρό βρήκε παράγοντες με τους οποίους μπορεί να συνεννοείται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος:

«Η ομάδα έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο 45λεπτο και για να είμαι ακριβής, μετά το πρώτο πεντάλεπτο. Είχαμε καλή κυκλοφορία στο δεύτερο/τρίτο, δεν κινδυνέψαμε καθόλου από τον ΠΑΟΚ Β’, μία τρομερά ποιοτική ομάδα που είχε έξι συνεχόμενες νίκες και ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα. Ήμασταν αρκετά καλοί στη μετάβαση, στις πλαγιοκοπήσεις, βάζαμε την μπάλα στην περιοχή και ένας προπονητής με την εικόνα αυτή, μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε, το διαχειριστήκαμε, προφανώς, γιατί είχαμε πολλή ανάγκη τους τρεις βαθμούς και δημιουργήσαμε και τρεις ευκαιρίες για να πετύχουμε ακόμη ένα τέρμα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα, έχουν πολύ δυνατό χαρακτήρα και αυτό βοηθά πάρα πολύ έναν προπονητή, να σχεδιάσει και να κάνει πράγματα»

Δύο παιχνίδια στον πάγκο και η ομάδα έχει δύο νίκες και μηδέν γκολ παθητικό: «Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις ποδοσφαιριστές με ισχυρή προσωπικότητα είναι πολύ πιο εύκολο να σχεδιάσεις πράγματα οπότε βλέποντας το ρόστερ, ήταν ευδιάκριτο μέσα μου ότι μπορούμε να υπηρετήσουμε άνετα ένα σύστημα 4-3-3, μ’ ένα αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους.  Το κάναμε μέσα σε λίγες προπονήσεις, βοήθησε ότι το σύστημα το είχαν χρησιμοποιήσει και πέρυσι και ανταποκρίθηκαν γρήγορα».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος έχει παλμό, είναι κοντά στην ομάδα. Ήμουν αρκετά χρόνια πριν στον Βόλο και γνώριζα τι παλμό έχει ο κόσμος της Νίκης και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα»

Για την επιλογή να καθίσει στον πάγκο της Νίκης: «Η μεγαλύτερη μάστιγα σε μεγάλο μέρος της κατηγορίας είναι η σχέση των προπονητών με τους παράγοντες. Μετά από αρκετό καιρό και από τις λίγες φορές στην καριέρα μου, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής  μιλάω μ’ αυτούς τους ανθρώπους»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις