Απίστευτο: Ο Σαούλ της Ατλέτικο είχε «κοπεί» από τον ΠΑΣ

Ιστορία με τρομερό ενδιαφέρον και η οποία σχετίζεται με τον ΠΑΣ υπάρχει για τον Σαούλ Νίγκεθ, τον μεσοεπιθετικό της Ατλέτικο, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν (44 συμμετοχές συνολικά και 9 γκολ) και την περασμένη Τετάρτη πέτυχε γκολάρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με το οποίο ομάδα του…

…επικράτησε 1-0.
Όπως αναφέρεται στο «Goal», είχε δοκιμαστεί από τους Ηπειρώτες σε ηλικία 17 ετών (τώρα κοντεύει τα 22), αλλά δεν πέρασε τα τεστ. Είχε λάβει μέρος στην προπόνηση στις 17 Νοεμβρίου του 2011, αλλά δεν έδωσε την έγκριση του για να αποκτηθεί ο τότε τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ (πρώην παίκτης του Πανιώνιου).

Βεβαίως, άλλος παίκτης ήταν εκείνη την εποχή. Πιο άγουρος, λιγότερο δουλεμένος (προερχόταν από τη β’ ομάδα των ροχιμπλάνκος), αλλά το γεγονός ότι ο Βέλγος κόουτς είχε σχηματίσει εντελώς αρνητική άποψη και είχε κρίνει ότι δεν κάνει ούτε για τη β’ ομάδα του συλλόγου είναι συγκλονιστικό!

Στα Γιάννενα τον είχε συνοδέψει ο πρόεδρος-προπονητής της Κονγκρέσο (ομάδα δ’ κατηγορίας) με μια νοικιασμένη A Class και επέστρεψαν αμφότεροι στην πατρίδα τους.

Ο Σαούλ είχε την… τύχη να προπονηθεί στο λασπωμένο τερέν του πανηπειρωτικού και χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός μπακ (τώρα παίζει στα «φτερά» ή στον άξονα). Φαίνεται πως ήταν πεπρωμένο να μην αποκτηθεί από τον ΠΑΣ, καθώς για διαφορετικούς λόγους δεν ήταν κάποιος παράγοντας του συλλόγου «παρών» ώστε να μεταπείσει τον Ντεμόλ. Ούτε καν ο άμεσος συνεργάτης του και πρώτος προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος, καθώς κυνηγούσε στο πάρκινγκ τον Πολ Κεϊτά (νυν παίκτη του Ατρόμητου) προσπαθώντας να τον μεταπείσει ώστε να συνεχίσει το πρόγραμμα, διότι λίγο πριν είχε τσακωθεί άγρια με τον Ντεμόλ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Δημήτρης Νιαρχάκος απουσίασε λόγω δουλειάς που του είχε αναθέσει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης. Μάλιστα, την απόφαση είχε ανακοινώσει ένας άνθρωπος που είχε υποδυθεί τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. Μόνο ο τότε αρχηγός των Ηπειρωτών, Τάσος Πάντος, φαίνεται πως είχε άλλη άποψη (ίσως να είχε και κάποιο συμπαίκτες του και να μην την εξέφρασαν), προσπαθώντας να παρατείνει τα δοκιμαστικά του. Έχοντας διακρίνει ότι έχει θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις