Στους εισαγγελείς η καταγγελία του Κύζα

Στην αθλητική, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη θα στείλει η ΕΠΟ την καταγγελία του διαιτητή Κύζα για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από άτομο που του συστήθηκε ως «Δημήτρης Μελισσανίδης». Ο ρέφερι του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ (επαναληπτικός Κυπέλλου) κατήγγειλε ότι τη Μ.Τρίτη δέχτηκε…

…τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως «Δημήτρης Μελισσανίδης», λέγοντάς του πως ξέρει ότι είναι καλός διαιτητής, αλλά ξέρει επιπλέον με ποιον τρόπο έγινε διεθνής και με ποιους μιλάει και συναναστρέφεται. Επίσης του είπε ότι το μόνο που θέλει είναι να τον σφυρίξει 50-50 μετά από λίγες ώρες στον αγώνα Ατρομήτου-ΑΕΚ και να έχει τον νου του επειδή σε λίγες εβδομάδες θα αλλάξουν όλα στη διαιτησία.
Σύμφωνα με το «Goal» η ΕΠΟ πρόκειται να στείλει στην αθλητική και την ποινική δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη καταγγελία. Στον πειθαρχικό κώδικα, το άρθρο 28 κάνει λόγο για απειλές σε αξιωματούχο αγώνα ή «οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο» και προβλέπει πρόστιμο 20.000 ευρώ κι απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1-3 έτη και τιμωρία για την ομάδα εφόσον κριθεί υπαίτια. Στον ποινικό κώδικα πρέπει ο εισαγγελέας να διαγνώσει ότι υπάρχει αδίκημα (απειλή) για να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις