Γ Εθνική: Όσα μας άφησε το 2022

Η χρονιά που φεύγει αφήνει πίσω ένα πολύ ενδιαφέρον ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μπορεί να έχουν γίνει μόλις επτά αγωνιστικές (οκτώ στον 1ο όμιλο), ωστόσο οι βαθμολογίες ήδη δίνουν εικόνα για τις δυνατότητες και τους στόχους των ομάδων. Ο Καμπανιακός, η Κοζάνη, ο Πανιώνιος και η Μαρκό είναι αήττητες.

Η ομάδα της Χαλάστρας μάλιστα, που προηγείται στον 1ο όμιλο, δεν έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια. Δέχτηκε δηλαδή μόνο στην πρεμιέρα. Μετρά μάλιστα μόνο νίκες στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του, τα οποία συμπεριλαμβάνοναι σε αυτά στα οποία κράτησε ανέπαφη την εστία. Στον 1ο όμιλο υπάρχουν επίσης και οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν πάρει ακόμα βαθμό, ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, που θα αναμετρηθούν την επόμενη αγωνιστική.

Στον 2ο όμιλο η Κοζάνη έχει δημιουργήσει διαφορά χάρη στη μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Έχει φτάσει τα 22 γκολ σε επτά παιχνίδια, έχοντας πετύχει μια φορά πέντε και τρεις φορές από τέσσερα γκολ. Μάλιστα έχουν σκοράρει 10 διαφορετικοί παίκτες της.

Ο ΑΟ Υπάτου είναι μπροστά στον 3ο όμιλο, όπου όμως πέντε ομάδες είναι σε απόσταση βολής από την ομάδα της Βοιωτίας. Σε αυτόν τον όμιλο, όπως και στον 2ο, όλες οι ομάδες έχουν πετύχει τουλάχιστον μία νίκη.

Το αήττητο του Πανιωνίου στον 4ο όμιλο δεν είναι αρκετό να τον διατηρήσει στην κορυφή. Έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Αιολικό. Σε αυτό τον όμιλο δεν υπάρχει ομάδα με λιγότερους από τέσσερις βαθμούς. Το Διαβολίτσι έχει πέντε ισοπαλίες σε επτά παιχνίδια, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα μαζί με το Γιούχτα στον 5ο όμιλο, ενώ δεν έχει ακόμα νίκη.

Στον 5ο όμιλο τώρα βρέθηκε στην κορυφή ο Άρης Πετρούπολης, που κέρδισε τα τρία τελευταία παιχνίδια του, ενώ έχει να χάσει από την πρεμιέρα. Και αυτός, όπως ο Καμπανιακός, είναι νεοφερμένη στην κατηγορία ομάδα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την επόμενη αγωνιστική η συνάντηση του Άρη Πετρούπολης με τη δεύτερη στη βαθμολογία -και αήττητη- Μαρκό. Ο Άγιος Ιερόθεος έχει πετύχει ένα γκολ, λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Οι σκόρερ

Ο Κοσμάς Γκέκας του Απόλλωνα Παραλιμνίου έχει πετύχει οκτώ γκολ σε έξι αγώνες, ενώ έχει και τέσσερα στο Κύπελλο. Έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε διψήφιο αριθμό γκολ σε όλες τις κατηγορίες. Ακολούθησε και ο Σκόνδρας. Αρκετοί παίκτες δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και η μάχη των σκόρερ παρουσιάζει ενδιαφέρον.

8 γκολ: Κοσμάς Γκέκας (Απόλλων Παραλιμνίου)

7 γκολ: Ηλίας Ιγνατίδης (Καμπανιακός), Νίκος Σκόνδρας (ΠΟ Φήκης), Άγγελος Καστελλιανάκης (Πόρος)

6 γκολ: Ματέο Κράσι (Μαρκό), Χρήστος Βάσκος (Πανθρακικός), Ανδρέας Αντωνακόπουλος (Άρης Πετρούπολης), Γιώργος Παυλίδης (Πανδραμαϊκός), Νίκος Κυπαρίσσης (Σβορώνος), Θανάσης Κανούλας (Κοζάνη), Νίκος Χάιτας (Μακεδονικός Φούφας), Θεμιστοκλής Ποτουρίδης (ΑΟ Υπάτου).

Συνολικά έχουν σκοράρει 338 παίκτες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις