Υποκλίθηκε στην ανώτερη ΑΕΚ ο Βόλος | Τα highlights (video)

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε ένα «καυτό» εικοσάλεπτο καθαρίζοντας από το πρώτο μέρος τον κάκιστο Βόλο, για να φτάσει στο εμφατικό 4-0.

Εμφατικό πέρασμα από το «Πανθεσσαλικό» για την ΑΕΚ! Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ένα τρομερό εικοσάλεπτο για να καθαρίσει το ματς από νωρίς, φτάνοντας εν τέλει στο τελικό 4-0 απέναντι στον κάκιστο Βόλο.

Επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες η Ένωση μετά από δύο σερί ισοπαλίες απέναντι σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης, με τον Βόλο να φτάνει τα τρία διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα παίζει την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ, φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στην Κρήτη ο Βόλος.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Ο Kλέιμαν στην εστία και οι Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν στην άμυνα. Ματίγια, Μπαριέντος τα δύο χαφ, με τους Μεσκίδα, Ντέλετιτς, Νοκέρ στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αθανασιάδης στο τέρμα με τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας. Γιόνσον, Σιμάνσκι στα χαφ, οι Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία ελεύθεροι όπως και ο Αραούχο, με τον Φαν Βέερτ να είναι ο κλασικός φορ.

Το ματς

Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα ξεκίνησε ο αγώνα, με την πρώτη τελική να ανήκει στον Βόλο αλλά ο Αθαασιάδης μπλόκαρε το πλασέ του Μεσκίδα στο 2’. Στην αντεπίθεση, η ΑΕΚ προσπάθησε να φτιάξει φάση αλλά το σουτ του Πινέδα κόντραρε, ενώ στο 4’ ο Κλέιμαν έβγαλε στην αριστερή του γωνία το φάουλ του Λιβάι. Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ άρχιζε να βρίσκει ρυθμό, ήλεγχε το ματς και είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον Βόλο.

Το σουτ του Ρότα στο 12’ ήταν το «καμπανάκι» που δεν άκουσαν οι γηπεδούχοι, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα. Μετά από σέντρα του Αραούχο στην καρδιά της περιοχής, ο Μήτογλου με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 1-0. Αμέσως μετά, ο Αραούχο άγγιξε το 2-0 αλλά δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση με την Ένωση να συνεχίζει… γκαζωμένη.

Κάπως έτσι και απολύτως λογικά έφτασε στο 2-0. Ο Λιβάι έκανε την ατομική ενέργεια, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Πινέδα που ερχόταν σαν… τρέιλερ, πιάνοντας τρομερό σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο μισάωρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ματίγια να πέφτει μόνος του και η πίεση της ΑΕΚ να «καρποφορεί», με τον Αραούχο να μοιράζει στον Φαν Βέερτ που ρόλαρε πάνω σε έναν αντίπαλο και πλάσαρε τον Κλέιμαν για το 3-0, μέσα σε πάρτι στις κερκίδες. Το σκορ παρέμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου, με το δεύτερο μέρος να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Ο Μπράτσος έριξε τον Κούτσια αντί του Μεσκίδα θέλοντας να αλλάξει κάτι μεσοεπιθετικά για την ομάδα του, με τον Βόλο να ζητά πέναλτι στο 56’ σε τράβηγμα του Μουκουντί στον Οζέγκοβιτς. Μια φάση που ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς και δεν ήταν ευδιάκριτο αν το τράβηγμα του Καμερουνέζου στόπερ ήταν αρκετό για να βγάλει εκτός πορείας τον Σέρβο.

Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, με τον Αλμέιδα να δίνει φρεσκάδα στην ομάδα του. Πέρασε στο 66ο λεπτό στο γήπεδο τους Τσούμπερ, Άμραμπατ και Γαλανόπουλο, αποσύροντας τους Γιόνσον, Φαν Βέερτ και Πινέδα. Ένα λεπτό μετά, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Άμραμπατ να «σερβίρει» και τον Λιβάι Γκαρσία να πηδά στον… Θεό για να γράψει με κεφαλιά το 4-0. Το πάρτι στις κερκίδες από τους 8 χιλ. οπαδούς της Ένωσης συνεχιζόταν, με τους παίκτες του Αλμέιδα να ψάχνονται και για πέμπτο γκολ αλλά να μην το βρίσκουν ως το φινάλε, παρά τις τελικές των Λιβάι, Αραούχο και Τσούμπερ, με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Kλέιμαν, Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν, Ματίγια (76’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46’ Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς (72’ Τάχατος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75’ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75’ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Γιόνσον (66’ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Πινέδα (66’ Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (66’ Τσούμπερ).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις