Κυριακίδης στο SDNA: “Να κριθεί η άνοδος στους αγωνιστικούς χώρους”

Αισιόδοξος πως η προσπάθεια που γίνεται στη Νίκη Βόλου θα αποδώσει καρπούς στο τέλος της σεζόν με αρωγό τη διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε μιλώντας στο SDNA, ο Παύλος Κυριακίδης.

Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν καλό για τον ιστορικό σύλλογο με αποκλεισμό από το κύπελλο, αρνητικά αποτελέσματα στη Super League 2 και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να διαδέχεται τον Αλέκο Βοσνιάδη, όμως τον τελευταίο μήνα έχουν ανατραπεί τα δεδομένα. Τρεις νίκες (και μία μεν ήττα) φέρνουν τους «μπλε» σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και άπαντες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας αναμένουν την επιστροφή σε δράση μέσα στο 2023 προκειμένου να συνεχιστεί η ανέλιξη στη βαθμολογία.

Αρχικά, για την κατάσταση στην ομάδα, ο Παύλος Κυριακίδης ανέφερε: «Έχουμε καλή ομάδα και ρόστερ όμως για διάφορους λόγους δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, έχουμε τρεις σερί νίκες και ελπίζω η διακοπή να μην μας κάνει κακό. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι».

Ακολούθως, για τον στόχο που τίθεται στον σύλλογο ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας, ο 31χρονος μπακ χαφ δηλώνει: «Από την αρχή, η διοίκηση υπογράμμισε πως η ομάδα φτιάχνεται για να πρωταγωνιστήσει. Είχαμε καλό ρόστερ και ήρθαν παίκτες για να μας ενισχύσουν, δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και δηλώσεις. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολος μαραθώνιος, θέλει συγκέντρωση και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά». Ακόμη προσθέτει: «Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, λόγω της μεγάλης εμπιστοσύνης σε κάποια πράγματα, ίσως δείξαμε αλαζονεία. Αρχίζουμε να το βελτιώνουμε και βρίσκουμε τον δρόμο μας, όλες οι ομάδες θα χάνουν βαθμούς, εμείς δεν τις κοιτάζουμε, παρά μονάχα εμάς και τα δικά μας αποτελέσματα».

Δεύτερη χρονιά για τον Κοζανίτη άσο στη θεσσαλική ομάδα με τον ρόλο του να γίνεται κομβικός καθώς έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, και προσφέροντας από διαφορετικές θέσεις. Αποτελεί εκ των πιο αγαπητών παικτών στις τάξεις των φιλάθλων ενώ μάλιστα το περσινό του γκολ ενάντια στον Πιερικό αναδείχθηκε ως το κορυφαίο της σεζόν. Ο ίδιος εμφανίζεται ικανοποιημένος από την παραμονή και την εξέλιξή του στο κλαμπ δηλώνοντας στο SDNA: «Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, να βοηθώ όσο μπορώ την ομάδα. Είμαι πολύ καλά εδώ, με ευχαριστεί η πόλη και η ζωή, είναι ήρεμα τα πράγματα. Αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της θα διακριθώ και εγώ. Έχω υγεία, μου ταιριάζουν οι συνθήκες εδώ και γι’ αυτό προσπαθώ να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό».

Κλείνοντας, για το αν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα στο πρωτάθλημα και την καυτή πατάτα των διαιτητικών συζητήσεων, ο Παύλος Κυριακίδης δεν μασάει τα λόγια του:

«H φιλοσοφία της Νίκης όλα αυτά τα χρόνια είναι να μην ασχολείται με τη διαιτησία. Αφού κατάφεραν να κάνουν μέχρι και αυτή τη διοίκηση που βαδίζει σωστά και με καθαρή στάση, να ασχοληθεί με τη διαιτησία τι να πω… Εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρχουν λάθη. Το ποδόσφαιρο είναι μία μικρή κοινωνία, μία μικρογραφία του κράτους. Δεν γίνεται να μην υπάρξουν, είναι ανθρώπινο αυτό, αλλά όχι τρανταχτά και επαναλαμβανόμενα. Εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές, ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και θέλουμε να κριθεί η άνοδος στους αγωνιστικούς χώρους», δηλώνει και προσθέτει:

«Όλα τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας είναι δύσκολα. Η αρχή μας ήταν δύσκολη στον Μακεδονικό, είναι δύσκολη έδρα, δεν θα περάσουν πολλές ομάδες από εκεί, ακόμη και αυτές που πάνε για πρωτάθλημα. Είναι μικρές οι διαφορές, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σίγουρα θα παίξει ρόλο πως οι περισσότερες ομάδες θα ενισχυθούν τον Ιανουάριο κάνοντας μετεγγραφές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις